Wersja 9.X - dyskusja

• Troszkę śmieszłam jak to przeczytałam.

Najlepszy gracz na u68 nie jest najlepszy dlatego że magicznie przez 3 miesiące rozbudowywał konto tylko dlatego że miał paczki za które kupował surowce.

Napisałem tak jak jest, pod względem pkt i w rankingu jest najlepszy. Czy zrobił to uczciwie to już inna kwestia. Jestem przeciwny paczkomatom, dla mnie popsuli tą grę.

• haha nie rozumiesz działania boostu LF i jak a raczej od czego twoje dwukrotnie jest liczone ale trzymam kciuki za was bo ten placz w sumie zaczal byc zabawny, zebyscie wrocili i sie splakali znowu, ze grac sie nie da.

• Czy zrobił to uczciwie to już inna kwestia.

Przeczytaj mój post jeszcze raz. Nie pisałam że złamał zasady gry tylko że rozbudowa konta pod tyle punktów ile on ma trwa max tydzień - jeżeli masz surowce.

To że jakieś konto jest do tyłu z rozbudową o 3 miesiące - nie ma znaczenia, jak masz surowce szybko to nadrobisz.

• To że jakieś konto jest do tyłu z rozbudową o 3 miesiące - nie ma znaczenia, jak masz surowce szybko to nadrobisz.

Ok nawet jeśli mam surowce i nawet jeśli rozwinę LF do tego samego poziomu w tydzień, nawet abstrahując w 1 dzień, to i tak jestem 3 miesiące do tyłu w eko. Bo ta osoba przez 3 miesiące ciągnęła eko z bonusami LF. Oto tu chodzi.

haha nie rozumiesz działania boostu LF i jak a raczej od czego twoje dwukrotnie jest liczone ale trzymam kciuki za was bo ten placz w sumie zaczal byc zabawny, zebyscie wrocili i sie splakali znowu, ze grac sie nie da.

Skoro uważasz, że nie rozumiem, to wytłumacz mi. Nie uważam się za alfe i omegę w tym temacie.

Testowałem LF na Bermudzie. Stworzyłem macro do liczenia tego wszystkiego w Excelu, wszystkie bonusy wyliczyłem od podstawy.

Moderator Ruda:
    doubleposting

• Ok nawet jeśli mam surowce i nawet jeśli rozwinę LF do tego samego poziomu w tydzień, nawet abstrahując w 1 dzień, to i tak jestem 3 miesiące do tyłu w eko. Bo ta osoba przez 3 miesiące ciągnęła eko z bonusami LF. Oto tu chodzi.

Tak, trochę tracisz eko, nie jest to jednak magiczne 100% eko przez 3 miesiące. Przez pierwszy tydzień traciłeś np. 10%, przez drugi 15% itd. Inna rzecz że większość osób dopiero się uczyła robić FZ. Nie każdy wystartował na 100% z FZ. ;)

Top1 kupuje paczki więc jeżeli nie kupujesz to nie masz co się porównywać z taką osobą - jakby nie było FZ też by kupił i też byłby do przodu.

Nie lubię tez mówienia "tracę XXX% eko" bo brzmi jakby ten procent dotyczył całego wydobycia a dotyczy tylko kopalni. U mnie finalnie Fz daje połowę mniej niż pokazują ustawienia - na całe konto.

Moje uni dostało FZ jako pierwsze. Jakbym grała na innym serwerze to po prostu zbierałabym już surowce + dowiadywała się co i jak żeby móc 1 dnia wystartować.

• Irytujące to wszystko okropnie. Cisnie mi się na usta tylko porównanie do Glapińskiego "jaszczembia" .. Ogłosić wielkie "halo" nowa forma rozgrywki itd. a potem - kiedyś będzie, a może nie będzie, ale jak będzie, to wprowadzimy albo i nie wprowadzimy, napewno do końca roku, ale może się nie udać i będzie przesunięte. Zależy czy serwery wytrzymają, bo jak wytrzymają to będzie albo i nie.

Po co było szum robić, ogłaszać zmiany ogromne itd.. a no tak, 20 urodziny.. no to są.. jaszczembie.....

• raciłam cierpliwość do losowania.

Ja już o tym pisałem wcześniej. Losowanie nie ma zbyt dużego sensu. Albo wykorzystać mnóstwo anty i może coś wyjdzie albo sporo czasu bez anty i tracić czas zamiast rozwijanie badań.. Te artefakty zmieniają wszystko. Nie będę pisał co zrobiło GF. Bo dla nas jest dobrze. :D

Ale szkoda, że tak wolno im idzie naprawianie błędów. :D

• Ja już o tym pisałem wcześniej. Losowanie nie ma zbyt dużego sensu.

Czemu nie ma? Mi wypadało tyle ile wychodziło z matematycznej szansy. Miałam nawet troszkę lepiej niż statystycznie powinnam mieć. Co nie zmienia że nudne to.

sporo czasu bez anty i tracić czas zamiast rozwijanie badań

Resetowałam bez anty a nie przeszkadzało mi to być top1-3 badań. :)

• ' nie zmieniło się: Aktywacja Form Życia na wszyst

Czyli z tego wynika, że może nie wejść LF nawet w tym roku. Nie liczył bym na to, że wejdą w tym roku LF.

Czemu nie ma? Mi wypadało tyle ile wychodziło z matematycznej szansy. Miałam nawet troszkę lepiej niż statystycznie powinnam mieć. Co nie zmienia że nudne to.

No właśnie dlatego nie ma, że trzeba czekać, marnować czas aż tam się kiedyś uda i mijają tygodnie.

zkadzało mi to być top1-3 badań.

Ale badań LF nie robisz tylko szukasz najlepszych badań dla siebie.

Dla mnie to strata czasu i ewentualnie anty,

Ale już tego nie ma więc koniec tematu.

• Ale ze jak Ciap nie robi badan LF? Jest 1 nawet w nich. Przeciez badania resetujesz co 2 dni z 1 poziomu i co 4 z drugiego. O ile z 1 poziomem na wyzszych poziomach badan moze byc problematyczne resetowabie drzewka co 2 dni gdzie badania robia sie dluzej o tyle z drugim poziomem nie ma tego problemu bo mozna wlaczyc cos z 1 poziomu i ten 2 mozna resetowac. Druga sprawa. Skonczy sie robic badanie resetujesz drzewko. Badan juz rozwinietych nie kasuje przeciez. Wiec jaki problem?

Co do losowania to mnie juz duzo nie zostalo planet gdzie musze losowac takze jak sie uda to w poniedzialek bedzie max :D poza 3 poziomem bo tam to nawet ludzi tyle nie mam a jeszcze dziady umierajo co chwila xD

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Druga sprawa. Skonczy sie robic badanie resetujesz drzewko. Badan juz rozwinietych nie kasuje przeciez. Wiec jaki problem?

No w sumie to racja ale mnie to by wkurzało i tak. :D Jakieś tam badania te co chcemy można robić faktycznie i resetować. No ale jak dla mnie to za dużo. wole te artefakty. :D Nie chciałoby mi się resztować i czekać itd. :D

Ale LF nie wejdą w tym roku na resztę uni.

Powiedźcie lepiej jak tam floty czy się wieszają dalej czy budynki się kończą robić czy zawieszenie?

Avinashi

ciap.

• duzo badan mi siadlo zaraz na poczatku wiec nie było tragedii :P

floty i budynki sie jeszcze czasem wieszaja ale bardzo rzadko

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• No właśnie dlatego nie ma, że trzeba czekać, marnować czas aż tam się kiedyś uda i mijają tygodnie.

Dlaczego nie warto? Ja bardzo poważnie podchodziłam do resetowania. Podejrzewam że mam jeden z najlepszych współczynników wybranych badań w Eko. :)

Przestałam robić jak pojawiły się głosy że będzie można wybierać. Ja mam badania które musze zrobić do opłacalności badań do mojego eko. Jest ich nawet sporo bo jeszcze 400 lvl. Mogłam sobie spokojnie poczekać na aktualizację. Jakby nie aktualizacja to nadal bym resetowała.

zkadzało mi to być top1-3 badań.

Ale badań LF nie robisz tylko szukasz najlepszych badań dla siebie.

Pisze że jestem top 1-3 a Ty że nie robię badań.... Tu nawet nie chodzi że nie sprawdziłeś, Ty nie przeczytałeś!!!!

Powiedźcie lepiej jak tam floty czy się wieszają dalej czy budynki się kończą robić czy zawieszenie?

Avinashi

ciap.

Jak wystartowały na u68 FZ to miałam mega lagi, budynek potrafił mi sie zakończyć wieczorem, ja rano wstałam a on nadal wisiał (myślałam ze 3 odblokuje...), wrócić z pracy... xD

Przerywanie i ponowna budowa - nie pomagały, nadal wisiał. Dlatego FZ zaczęłam robić po tygodniu...lagi były mniejsze, max 1h.

Jakoś 1,5 miesiąca po wystartowaniu aktualki na u68 robiłam koledze FZ. Przeklikałam mu 3 tys budynków i zwieszka była. Jest jedna zasada => jeżeli masz kolejkę (bez komandora się tego nie idzie zrobić), nie klikaj w kolejkę jak masz mniej niż 3sekundy. Ja na wszelki wypadek wrzucałam do budowy jak było powyżej 5s i jakoś to szło. ;)

Podejrzewam że lagów się nie pozbędzie całkowicie. Choćby nawet zrobić jednego dnia tylko 1,5tys budynków to przy 200 osobach (a chyba tyle było w piku na u68) robi się pokaźna liczba klikanych lvl. ;)

• Pisze że jestem top 1-3 a Ty że nie robię badań.... Tu nawet nie chodzi że nie sprawdziłeś, Ty nie przeczytałeś!!!!

Czytałem ale nie napisałaś, że chodzi o badania LF. Nie wmawiaj mi czegoś czego nie zrobiłem.. Myślałem, że chodzi o zwykłe badania. Ja gram na Kalyke a tam nie ma jeszcze LF.

Dlaczego nie warto? Ja bardzo poważnie podchodziłam do resetowania. Podejrzewam że mam jeden z najlepszych współczynników wybranych badań w

Mnie by to męczyło ciągłe wybieranie no ale skoro mówisz, że jest ok to spoko. :D Może dla wytrwałych to jest hehe

nie sprawdziłeś, T

Niby jak mam to sprawdzić? Ja nie gram na u68? :D

Podejrzewam że lagów się nie pozbędzie całkowicie. Choćby

Ale floty nie mogą być w zawieszeniu. Czy ten problem został naprawiony czy dalej wiesza po ileś minut? :)