Wersja 9.X - dyskusja

• To jakiś błąd. U innych ras jeszcze mi się to nie zdarzyło, tylko u Rock'tal. Dziwnie to wygląda i myślę, że trzeba przeanalizować.

Prośba do Ruda o zgłoszenie. Błąd pojawił się na uni Isonoe.

U mnie tak jest na jednej planecie gdzie są ludzie. Na innej u Mechów wyzerowało się pożywienie i nie produkuje się. Tym samym i wzrost populacji stoi w miejscu mimo, że mieszkania stoją puste.

• Już wiem Im wyższa populacja tym musi być większa różnica między budynkiem mieszkalnym a tym produkującym pożywienie. Przy kilku poziomach może być poziom taki sam przy kilkunastu o jeden wyższy , Przy ponad 20 poz mieszkania ten z pożywieniem o 2 poz wyższy. Dobudowałam po poziiomie budynku dającego pożywienie i wszystko wróciło do normy

Przy mechach ta różnica musi być wyższa bo przy trzech poziomach jest jeszcze duże niedożywienie.

• o jeden wyższy , Przy ponad 20 poz mieszkania ten z pożywieniem o 2 poz wyższy. Dobudowałam po poziiomie budynku dającego pożywienie i wszystko wróciło do normy

Przy mechach ta różnica musi być wyższa bo przy trzech poziomach jest jeszcze duże niedożywienie.

Tak jest bo każda rasa ma własny bilans żywność - populacja. Będą różnice w poziomach. Trzeba znaleźć odpowiedni bilans w każdej rasie. Na tym to polega.

• Dodano przedmioty Lifeform KRAKEN i Lifeform NEWTRON o różnej rzadkości,

a co oznacza ta różna rzadkość? :D

znaczy się, wiem o co chodzi, ale co to w ogóle za sformułowanie? :S

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ruda czy to oznacza, że od jutra po wprowadzonej aktualizacji formy życia wejdą na wszystkie uni?

Jutro, 1 września, na wszystkie serwery trafi wersja 9.0.3.

Nie mam takiej informacji by miały się pojawić, więc z tego co wiem to nie.

Dodano przedmioty Lifeform KRAKEN i Lifeform NEWTRON o różnej rzadkości,

a co oznacza ta różna rzadkość? :D

znaczy się, wiem o co chodzi, ale co to w ogóle za sformułowanie? :S

Tłumaczyłam to bardzo w pośpiechu bo jestem chora :sleeping:

Ale zaraz poprawię jak tak bardzo kłuje w oczy. ;) Chodzi o różnorodność przedmiotów (platyna, złoto etc).

• Dlaczego po dzisiejszej aktualizacji wzrosło spalanie statków?

Ruda czy to było zamierzone i gdzieś nie doczytałam jak zwykle czy to błąd?

Czy ktoś zauważył też zwiększone spalanie?

Problem widziany przy klasie Generał. Nie wiem jak z innym klasami.

• Witajcie,

w dzienniku zmian pojawiła się brakująca informacja odnośnie zużycia deuteru:

• Dostosowanie formuły zużycia Deuteru, aby umożliwić inne procentowe zużycia deuteru na Universach LF. (w związku z tym zauważycie większe zużycie)

Wasz OGame Team

Dodałam brakującą informację. :)

• SPIN DOKTOR nie wiem czego ty nie rozumiesz? :D

Przecież wszystkie promocje tak działają. Najpierw wyjściową cenę po cichutku podniesiemy o 100% żeby potem zrobić promocję -75% ;) - ostatecznie kasa musi się zgadzać :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• nie wiem czego ty nie rozumiesz? :D

Przecież wszystkie promocje tak działają. Najpier

No w normlanym życiu to ja wiem jak działają promocje :D dlatego nie chodzę ale tu myślałem, że naprawdę wprowadzają ulepszenia i dodatki aby pomóc i przy tym zarobić rzecz jasna. Ale to jest zwykle dziadostwo co zrobiono.

• Ta podwyżka w spalanym paliwie jest bardzo wysoka (jakieś 25%?)

Wystarczy spojrzeć na bonusy wynikające z form życia i od razu widać że to tłumaczenie nie ma żadnego sensu.

Jeśli natomiast weźmiemy pod uwagę WSZYSTKIE bonusy które wprowadzą formy życia i ich przełożenie na paczki surowców, to pewnie tutaj pies pogrzebany

Będzie wesoło :S

• dzo wysoka (jakieś 25%?)

ok 50 % więcej jakoś bo jak zobaczyłem ile mi mln dexu zażarło więcej wysłanie floty to byłem we wszoku=O :D

\Ale będą to zmieniać.

ja na Bermudzie mam klasę Odkrywca i tutaj policzyłem z pamięci proporcją, także wynik nie jest pewny

Ale z tego co rozumiem klasa Generał przez jakiś błąd ucierpiała bardziej (a chyba Generałem liczyłeś spalanie?) niż pozostałe, więc może stąd podywżka 50%?

Jeśli na serio ma to być 50% podwyżki w spalaniu, to pora zezłomować flotę :)

niestety tylko to mnie jara w tej grze więc wtedy już tu nie będę zaglądał...