nt dupy potłuc bo 1% to chyba na 40lvl jest
Można sumować badania ze wszystkich planet. Zawsze coś wyjdzie.
albo wylosować od Rocktali High Energy Pump Systems zwiększający wydobycie deuteru,
jest na tej samej pozycji co Efficiency Module u Mechasów zmniejszający zużycie deuteru
To jakiś błąd. U innych ras jeszcze mi się to nie zdarzyło, tylko u Rock'tal. Dziwnie to wygląda i myślę, że trzeba przeanalizować.
Prośba do Ruda o zgłoszenie. Błąd pojawił się na uni Isonoe.
U mnie tak jest na jednej planecie gdzie są ludzie. Na innej u Mechów wyzerowało się pożywienie i nie produkuje się. Tym samym i wzrost populacji stoi w miejscu mimo, że mieszkania stoją puste.
Już wiem Im wyższa populacja tym musi być większa różnica między budynkiem mieszkalnym a tym produkującym pożywienie. Przy kilku poziomach może być poziom taki sam przy kilkunastu o jeden wyższy , Przy ponad 20 poz mieszkania ten z pożywieniem o 2 poz wyższy. Dobudowałam po poziiomie budynku dającego pożywienie i wszystko wróciło do normy
Przy mechach ta różnica musi być wyższa bo przy trzech poziomach jest jeszcze duże niedożywienie.
o jeden wyższy , Przy ponad 20 poz mieszkania ten z pożywieniem o 2 poz wyższy. Dobudowałam po poziiomie budynku dającego pożywienie i wszystko wróciło do normy
Przy mechach ta różnica musi być wyższa bo przy trzech poziomach jest jeszcze duże niedożywienie.
Tak jest bo każda rasa ma własny bilans żywność - populacja. Będą różnice w poziomach. Trzeba znaleźć odpowiedni bilans w każdej rasie. Na tym to polega.
Mam nasycenie większe od mieszkań o 40mln a każdego dnia populacja spada o 200mln i żarcie się od nowa produkuje a powinno się wszystko świecić dawno na czerwono, co tu jest grane się pytam?
Ruda czy to oznacza, że od jutra po wprowadzonej aktualizacji formy życia wejdą na wszystkie uni?
Jutro, 1 września, na wszystkie serwery trafi wersja 9.0.3.
Ruda czy to oznacza, że od jutra po wprowadzonej aktualizacji formy życia wejdą na wszystkie uni?
Nic nie jest na ten temat napisane, więc raczej będzie to po prostu wgranie aktualizacji bez włączenia form życia, tak jak poprzednio.
Dodano przedmioty Lifeform KRAKEN i Lifeform NEWTRON o różnej rzadkości,
a co oznacza ta różna rzadkość?
znaczy się, wiem o co chodzi, ale co to w ogóle za sformułowanie?
Nie mam takiej informacji by miały się pojawić, więc z tego co wiem to nie.
Dodano przedmioty Lifeform KRAKEN i Lifeform NEWTRON o różnej rzadkości,
a co oznacza ta różna rzadkość?
znaczy się, wiem o co chodzi, ale co to w ogóle za sformułowanie?
Tłumaczyłam to bardzo w pośpiechu bo jestem chora
Ale zaraz poprawię jak tak bardzo kłuje w oczy. Chodzi o różnorodność przedmiotów (platyna, złoto etc).
Witajcie,
w dzienniku zmian pojawiła się brakująca informacja odnośnie zużycia deuteru:
- Dostosowanie formuły zużycia Deuteru, aby umożliwić inne procentowe zużycia deuteru na Universach LF. (w związku z tym zauważycie większe zużycie)
Wasz OGame Team
Dodałam brakującą informację.
Dlaczego jest zwiększone zużycie? Przecież to ściema jakaś. Zwiększyli zużycie żeby teraz było co zmniejszać za pomocą tych badań, które i tak nie zrekompensują tej podwyżki. Totalnie bezsensu.
SPIN DOKTOR nie wiem czego ty nie rozumiesz?
Przecież wszystkie promocje tak działają. Najpierw wyjściową cenę po cichutku podniesiemy o 100% żeby potem zrobić promocję -75% - ostatecznie kasa musi się zgadzać
nie wiem czego ty nie rozumiesz?
Przecież wszystkie promocje tak działają. Najpier
No w normlanym życiu to ja wiem jak działają promocje dlatego nie chodzę ale tu myślałem, że naprawdę wprowadzają ulepszenia i dodatki aby pomóc i przy tym zarobić rzecz jasna. Ale to jest zwykle dziadostwo co zrobiono.
Ta podwyżka w spalanym paliwie jest bardzo wysoka (jakieś 25%?)
Wystarczy spojrzeć na bonusy wynikające z form życia i od razu widać że to tłumaczenie nie ma żadnego sensu.
Jeśli natomiast weźmiemy pod uwagę WSZYSTKIE bonusy które wprowadzą formy życia i ich przełożenie na paczki surowców, to pewnie tutaj pies pogrzebany
Będzie wesoło
dzo wysoka (jakieś 25%?)
ok 50 % więcej jakoś bo jak zobaczyłem ile mi mln dexu zażarło więcej wysłanie floty to byłem we wszoku
\Ale będą to zmieniać.
dzo wysoka (jakieś 25%?)
ok 50 % więcej jakoś bo jak zobaczyłem ile mi mln dexu zażarło więcej wysłanie floty to byłem we wszoku
\Ale będą to zmieniać.
ja na Bermudzie mam klasę Odkrywca i tutaj policzyłem z pamięci proporcją, także wynik nie jest pewny
Ale z tego co rozumiem klasa Generał przez jakiś błąd ucierpiała bardziej (a chyba Generałem liczyłeś spalanie?) niż pozostałe, więc może stąd podywżka 50%?
Jeśli na serio ma to być 50% podwyżki w spalaniu, to pora zezłomować flotę
niestety tylko to mnie jara w tej grze więc wtedy już tu nie będę zaglądał...
Ale z tego co rozumiem klasa Generał przez jakiś błąd ucierpiała bardziej (a chyba Generałem liczyłeś spalanie?) niż pozostałe, więc może stąd podywżka 50%?
Generał ale już spalanie jest naprawione. Jest jak wcześniej.