Wersja 9.X - dyskusja

• Nie jest to na razie w planach.

Moim prywatnym zdaniem przeliczono ile zysków można wykręcić przy bonusach z LF i po prostu je ograniczono.

Bolesna zmiana, ale uważam że słuszna.

Nie ograniczono, tylko zlikwidowano. Zyski z bojowych eksp były legalnym źródłem dodatkowych surowców dla graczy, którzy nie kupują paczek.

Szkoda, ze nie było wcześniej żadnych zapowiedzi tej zmiany, ani dyskusji na ten temat. Chyba, że coś przeoczyłem. Jeśli tak to przepraszam.

• Szkoda, ze nie było wcześniej żadnych zapowiedzi tej zmiany, ani dyskusji na ten temat. Chyba, że coś przeoczyłem. Jeśli tak to przepraszam.

nic nie przeoczyłeś więc nie ma za co przepraszać, a już na pewno nie GF

Punkt dodany w ostatniej chwili bo GF po 3 latach przeliczyło, że walki z piratami to jednak za duży zysk jest i gracze nie kupują przez to paczek, a to powoduje mniejsze obroty w firmie ot cała prawda.

Ja tam proponuję jeszcze [ciach] zbieraczy i generałów, bo czemu oni mają mieć lepiej? Czemu generał ma zysk w postaci doku z ataku? Czemu zbieracz nic nie robiąc ma mieć takie zyski z wydobycia?? tak na logikę, ekonob cacy a flociarz bee

Moderator Ruda:
    Wulgaryzm

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Punkt dodany w ostatniej chwili bo GF po 3 latach przeliczyło, że walki z piratami to jednak za duży zysk jest i gracze nie kupują przez to paczek, a to powoduje mniejsze obroty w firmie ot cała prawda.

Myślę podobnie. Kiedyś event 100% anty i wyprzedaż paczek surowców były raz na miesiąc albo i jeszcze rzadziej, teraz są raz na dwa tygodnie.

Za to Odkrywca może już liczyć tylko na zaprzyjaźnionych Kaelesh, dopóki GF i tego nie przeliczy. Ręce opadają.

• Również prosił bym o jakaś opcję by były wyświetlane pełne ilości surowców jak dawniej nie wersje skrócone które mnie drażnią z tymi dopiskami m.

Wprowadzili przedrostki bo się paczkomatom cyferki nie mieściły...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Podałam właśnie informacje ;)

Wzór jest poprawny, ale tylko 1112 pracuje, a reszta stoi bezczynnie ^^

Nie tak znowu bezczynnie, bo pobiera energię, a skoro nie pracują to nie powinny pobierać energii

Pełzacz (Liczba: 1.126/1.126) 671.535 113.709 135.940 112.600

przeładowanie 150%

1126 pełzaczy x 100 energii = 112.600 energii

a skoro 1112 pracuje to powinno być 111.200 energii

inna planeta, obie są na poz.8, tylko tu jeden ekstraktor deuteru mniej

Pełzacz (Liczba: 1.117/1.117) 671.535 113.709 111.875 111.700

To chyba byłaby poprzebna jakaś poprawka, żeby nie pobierało więcej energii niż może działać pełzaczy

• W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

tak, ale 60% ładowności podstawowej (w przypadku dt - 25.000 x 60% = 15.000)

• W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

tak, ale 60% ładowności podstawowej (w przypadku dt - 25.000 x 60% = 15.000)

czyli w sumie 40.000 plus bonus z technologii nadprzestrzennejci wyjdzie nam całkiem spora ładowność jednego DT

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

• Twój wynik 0,34056 to jest % wartość jaką mogą dać Twoje pełzacze licząc od wydobycia kopalni.

Jeśli nadal będziesz rozbudowywać kopalnie to z każdym poziomem ten % będzie rósł. Jeśli przekroczysz wartość 50% to system obetnie tobie i ten bonus do równych 50%. Podane wyżej ilości pełzaczy odnoszą się tej granicy 50%.

Na planecie możesz mieć miliony pełzaczy ale bonus będzie tylko do 50% więc jeszcze raz to napiszę

Z przeładowaniem 150% dla Zbieracza (czyli bonus 0,045%) to 1112 sztuk bo 0,045% * 1112 = 50,04%

Bez przeładowania dla Zbieracza (czyli bonus 0,03%) to 1667 sztuk bo 0,03%*1667 = 50,01%

Dla pozostałych Ras (czyli bonus 0,02%) 2500 sztuk bo 0,02% * 2500 = 50%

• Również prosił bym o jakaś opcję by były wyświetlane pełne ilości surowców jak dawniej nie wersje skrócone które mnie drażnią z tymi dopiskami m.

Wprowadzili przedrostki bo się paczkomatom cyferki nie mieściły...

A no właśnie, tylko prawda jest taka, że populację i jedzenie spokojnie mogliby wrzucić w inne miejsce albo jakoś to upchnąć, bo nie jest to coś, na co patrzy się cały czas - w zasadzie jak już rozbudujesz formy życia do wysokich poziomów, to praktycznie na to nie patrzysz i na co dzień nie jest Ci do niczego potrzebne.

To samo z wyświetlaniem jedzenia przy wysyłaniu floty, możliwością transportowania etc. Równie dobrze można by to przypisać do planety jak np. pełzacze, a tak robi się z tego zbędny zapychacz.

"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

• Poziom 1: 9815/154001 doświadczenia

Bonus do technologii form życia: 1 %

To coś daje te zbieranie doświadczenia ? Jak tak to gdzie to można zobaczyć skutki

Tak patrząc na potrzebny przyrost doświadczenia to 3 poziom chyba jest mało osiągalny:)

• To coś daje te zbieranie doświadczenia ? Jak tak to gdzie to można zobaczyć skutki

Jest video, w którym teoretycznie to wyjaśniają.

OGame - Nowość w grze - "Formy życia"

Jak zrozumiesz to daj znać.

Moim zdaniem to video niewiele wyjaśnia ale może ktoś coś zrozumiał lepiej. :D

To niech się podzieli info. :D

Generalnie wcześniej na Bermudzie zwiększało się wydobycie z każdym dodatkowym procentem. A teraz nie wiem.

• tak ogólnie jeszcze proponuję żeby TEAM wysyłał info w grach o zmianach jako pierwszorzedne INFO, potem na FORUM bo już jeden wtopił na nowej aktualizacji

na piratach :D ludzie jakieś 60-70 % nie wchodzi na FORUM chyba ciężko CTRL+V zrobić i wysłać do graczy hmm ? co o tym myślicie

• Będą Formy Życia na starszych serwerach w końcu czy nie?

Tak będą... Jak z każdą dużą aktualizacją (kolejne wersje numerkowe) najpierw włączana jest na serwerach PTS, potem na nowych serwerach, a dopiero na samym końcu wszystkie inne starsze serwery otrzymują aktualizację.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: