A czy planowana jest jakaś rozpiska z bonusami, która forma co daje?
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
Czekamy na ostateczną wersję. Uważam, że szkoda marnować czas i swoją pracę na coś co może być jeszcze zmieniane...
-
Szkoda tylko ze minęł 3 lata od wprowadzenia pz z pve i w tym czasie zostało sporo to ograniczone. Teraz to tylko gwóźdź do trumny z tym limitem pz. Bo nie dość, że odkrywca miał już -50%szans na piratów to teraz zawrotne 20kk metalu i kryształu na pz. Teraz po 3 latach gf przeliczyło ile da się wyciągnąć z walk pve. Brawo oni - po prostu sami geniusze!
Co do tych pełzaczy to może mi ktoś napisać jakiś wzór na ten limit? I na jakimś przykładzie najlepiej? Bo może moje kupowanie geologa mija się z celem skoro i tak jest jakis tam ten limit?
Co do rozpruwaczy to tutaj jest przecież jakiś tam ten limit którego nie przekroczy się
Tutaj tez wzór by się przydał pewnie. Albo najlepiej w opisie rozpruwacza. Bo odnoszę 2rażenie, że w tej grze to wszystko jest tajne i jak gracz sam nie rozgryzie to sie nie dowie
-
-
Wzory i wartości dla wspomnianych statków są w opisie klas : Klasy
To FAQ i tak jest do przebudowania po zmianach... muszę do tego siąść.
Brakuje tam istotnego info, a mianowicie że maksymalna ilość pracujących pełzaczy to 1112.
-
1112 sztuki dla Zbieracza z przeładowaniem 150% wtedy bonus wynosi 50,04% przy maksymalnych 50% jakie można otrzymać
Bez przeładowania dla Zbieracza (czyli bonus 0,03%) to 1667 sztuk
Dla pozostałych Ras (czyli bonus 0,02%) 2500 sztuk.
-
Jakie 1112 pełzaczy? Mam 1135. Ich ilość zależy od poziomu kopalń. Czytaliście to co Ruda podesłała?
-
Raczej chodzi o maksymalną liczbą pracujących pełzaczy. Więcej możesz mieć, ale pracować będzie tylko tyle.
-
A jakiś przelicznik na to jest ,ile trzeba do ilości kopalń ?
-
:Za FAQ
"- Ilość Pełzaczy widoczna w zakładce ustawienia surowców oznacza ilość Pełzaczy które pracują, nie łączną ilość. Ilość Pełzaczy która może działać jednocześnie jest zależna od zsumowanego poziomu kopalni i ekstraktorów .Tylko pracujące Pełzacze wymagają energii do pracy i zwiększają wydobycie."
W tej zakładce mam 1135/1135 i tyle wychodzi ze wzoru z FAQ, w takim razie to jest błąd, czy tylko 1112 daje bonus a reszta pracuje i nic nie daje?edit, zbieracz, handlarz, geolog, 150%
-
Wzór jest poprawny, ale tylko 1112 pracuje, a reszta stoi bezczynnie ^^
-
W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują
a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się
czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?
-
:Za FAQ
"- Ilość Pełzaczy widoczna w zakładce ustawienia surowców oznacza ilość Pełzaczy które pracują, nie łączną ilość. Ilość Pełzaczy która może działać jednocześnie jest zależna od zsumowanego poziomu kopalni i ekstraktorów .Tylko pracujące Pełzacze wymagają energii do pracy i zwiększają wydobycie."
W tej zakładce mam 1135/1135 i tyle wychodzi ze wzoru z FAQ, w takim razie to jest błąd, czy tylko 1112 daje bonus a reszta pracuje i nic nie daje?edit, zbieracz, handlarz, geolog, 150%
1135 pełzaczy da Ci dokładnie tyle co 1112, stąd nie opłaca się ich więcej robić. Kwota ta dotyczy przypadku ze zbieraczem, geologiem oraz przeładowaniu 150%. Inne warianty itti ładnie rozpisał.
Kiedy wchodziły klasy była adnotacja, że bonus do wydobycia od pełzaczy nie może przekraczać 50% całkowitego wydobycia. W późniejszych fixach ta informacja wypadła ale próg pozostał.
-
Szkoda tylko ze minęł 3 lata od wprowadzenia pz z pve i w tym czasie zostało sporo to ograniczone. Teraz to tylko gwóźdź do trumny z tym limitem pz. Bo nie dość, że odkrywca miał już -50%szans na piratów to teraz zawrotne 20kk metalu i kryształu na pz. Teraz po 3 latach gf przeliczyło ile da się wyciągnąć z walk pve. Brawo oni - po prostu sami geniusze!
Kto mial sie na ekspach napompowac ten to zrobil. Podobnie jak bylo z rynkiem. Byl czas sie nachapac a pozniej kaganiec
-
I oczywiście oganiczenie pz z ekspa mocno uderza w graczy, którzy nie pakują kasy w kieszeń GF. Za to ci którzy pakują kasę będą kupować więcej paczek bo latanie na piratów jest nieopłacalne. Jak dla mnie to chwyt mający na celu zwiększyć zysk z graczy którzy inwestują pieniądze w grę.
-
I oczywiście oganiczenie pz z ekspa mocno uderza w graczy, którzy nie pakują kasy w kieszeń GF. Za to ci którzy pakują kasę będą kupować więcej paczek bo latanie na piratów jest nieopłacalne.
Abstrakcyjne moje porownanie ale to samo masz w realnym zyciu. Nie stac Cie na szynke za 40zl/kg to kupisz mielonke za 15zl/kg i tez sie najesz. Gra jest pay to win, free to play wiec wybor nalezy do Ciebie, ktora droga pojdziesz
-
dlaczego jezeli koszt budynku przekroczy milion jakiegos surowca to w wymaganiach wyswietlane jest 1mln gdzie w rzeczywistosci jest to np 1.260.000, dopiero po najechaniu myszka na obrazek widac dokładna ilosc surowca potrzebna do ulepsznia budynku, to strasznie niepraktyczne jest i irytujace
Podobnie z surowcami w podglądzie - m i mld... Też mnie to irytuje, poprzednia wersja była lepsza. Mogliby chociaż dać opcję wyboru w ustawieniach czy coś. Niestety pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić...
-
Wzór na bonus pełzaczy jest następujący:
(poz. kop. metalu + poz. kop. kryształu + poz. ekstr. deut.) * y * 0.0002 * x
u mnie wychodzi tak
(47+39+43) * 8,8 * 0,0002 * 1,5 = 0,34056 i co oznacza ten wynik bo właściwie to guzik mi mówi
8,8 bo geolog jak mniemam
z poziomów kopalni daje mi 1135 pełzaczy
z takich błędów nowej wersji to ja bym jeszcze dodała, że widok latających flot ustawionych ofc "na dole" zasłania budynki/badania/stocznie..... i oby zmienili te skrócone liczby w surowcach....
-
dlaczego jezeli koszt budynku przekroczy milion jakiegos surowca to w wymaganiach wyswietlane jest 1mln gdzie w rzeczywistosci jest to np 1.260.000, dopiero po najechaniu myszka na obrazek widac dokładna ilosc surowca potrzebna do ulepsznia budynku, to strasznie niepraktyczne jest i irytujace
Podobnie z surowcami w podglądzie - m i mld... Też mnie to irytuje, poprzednia wersja była lepsza. Mogliby chociaż dać opcję wyboru w ustawieniach czy coś. Niestety pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić...
Mi tam sie podoba ta zmiana. Dodatek AGR i wszystko ladnie widac
-
Również prosił bym o jakaś opcję by były wyświetlane pełne ilości surowców jak dawniej nie wersje skrócone które mnie drażnią z tymi dopiskami m.