Floty ekspedycyjne.
Czyli?
Transporty?
Ekspedycje?
Ataki?
Znam angielski, tylko nie do końca kojarzę co to za rodzaj lotów po naszemu.
Tak samo jak angielską ciemną materię przerobili na naszą antymaterię, choć to dwie zupełnie różne sprawy
Floty ekspedycyjne.
Czyli?
Transporty?
Ekspedycje?
Ataki?
Znam angielski, tylko nie do końca kojarzę co to za rodzaj lotów po naszemu.
Tak samo jak angielską ciemną materię przerobili na naszą antymaterię, choć to dwie zupełnie różne sprawy
Może lepiej nie wchodźmy w polemikę, skoro mamy skupiać się na pierdołach odległych tematycznie od obecnej aktualizacji
Display More"Lifeform tech bonus"?
Tam w tej rubryce sumują się wszystkie bonusy wydobycia ze wszytkach badań ze wszystkich ras.
Nie możesz zmienić wybranych "dopalaczy".
Możesz zresetować wszystkie badania jednego szczebla (T1, T2, T3) albo zmienić rasę i skasować wszystko (budynki i badania)
Ale jak spadnie populacja to bonusy ci się likwidują. Więc tracisz bonus do prędkości. A tak nie powinno być.
Skąd ten pomysł o utracie bonusów jak spadnie populacja?
Sprawdziłeś czy tylko po kimś powtarzasz?
Bo ja niczego takiego nie zauważyłem.
A "Lifeform tech bonus" to dodatkowy bonus do badań i budynków wynikający z poziomu rasy (1lvl = 1% bonusa). Przynajmniej w teorii. Bo w praktyce ciężko powiedzieć, ponieważ chociażby przy wydobyciu nie wyświetlają się podstawowe bonusy z poszczególnych budynków czy badań (przynajmniej u mnie, może to bug i u innych się wyświetla?
Może lepiej nie wchodźmy w polemikę, skoro mamy skupiać się na pierdołach odległych tematycznie od obecnej aktualizacji
No przecież na tym się skupiam.
Przy kasacji rasy zawracają wszystkie floty ekspedycyjne.
Czyli jakie?
To było w kontekście tego czy flota zwalnia czy dalej leci z bonusową prędkością. W opisie jest, że floty ekspedycyjne zawracają.
Może chodzi o wszystkie loty z tej planety?
Ja nie wiem, więc może ktoś mądrzejszy podpowie.
Nie działa sumowanie surowców dla całego konta, czy wy też tak macie ?
Sprawdzałem kilka razy i jest utrata bonusów.
Sprawdzałem kilka razy i jest utrata bonusów.
To będę musiał się dokładniej przyjrzeć.
Na czym konkretnie sprawdzałeś?
Czas lotu? Wydobycie? Czy jakiś inny parametr?
o będę musiał się dokładniej przyjrzeć.
Na czym konkretnie sprawdzałeś?
Czas lotu? Wydobycie? Czy jakiś inny parametr?
Wydobycie surowców, badania zwiększające wydobycie z różnych ras. Jeśli populacja spadnie po niżej możliwości robienia badania to bonus się nie dodawał. Czyli został odjęty o tą wielkość, która była wcześniej dodana.
No i chyba tak to powinno działać. Podobnie jak ustrzelą ci satelity i nie masz energii żeby napędzić kopalnie - spada wydobycie. Jak zbieraczowi stracą pełzacze to również nie dają one bonusu. Tak samo jeśli populacja form życia, która pracuje na twoje bonusy spadnie, bonusy są dezaktywowane.
nie masz energii żeby napędzić kopalnie - spada wydobycie.
Ale zawsze badania były odrębną częścią i nie traciło się z nich korzyści jak szybkość z napędów itd. Wyobrażasz sobie różne prędkości statków co chwila jak to wyłapać a dla flociarza utrudnienie. Nigdy nie będzie wiedział w danej chwili jakie gość ma napędy, (czas lotu) czy technologie. To utrudni grę.
Chyba tak nie powinno być.
A czy ten bonus tracisz w locie? Teraz też możesz przeklinać napęd za anty w locie, No to teraz sytuacja stawiam badanie, ktoś mnie ora nie mam populacji ale bonusy wciąż mam, trochę to nie poprawne.
A czy ten bonus tracisz w locie? Teraz też możesz przeklinać napęd za anty w locie,
Ale co innego jest przeklikanie badania, gdzie możesz go sobie zeskanować a co innego jak tu jest tyle zmiennych naraz i dość szybko może się to zmienić raz w jedną stronę a raz w drugą i tego nie wyskanujesz i ciężko się połapać będzie. A badanie nawet jak za anty skrócisz to już tego nie cofniesz.
Niech się wypowie może jakiś flociarz w tej kwestii bo ty widzę nie ogarniasz problemu. O ile do surowców da się to ogarnąć to o napędy i to jeszcze z każdej planety inne i te zmiany to już ciężko będzie.
Człowiek by chciał trochę przetestować nową wersję, ale prawdę mówić nie za bardzo się da. Nie dość, że surowce resetują się za każdym przeładowaniem strony (budynki i owszem, da się postawić... ale przesłać surowce na inne kolonie, czy wysłać ekspedycję naukową z planety już nie za bardzo), to dodatkowo użycie antymaterii nie dość że nie skraca czasu budowy, to wręcz go wydłuża. Innym słowem praktycznie całkowity paraliż konta...
Teraz dokładają surowce w evencie po 10 mln i anty i u mnie działa nic się nie resetuje już. No ciężko się testuje dalej bo są błędy ale już sporo wychwycone i zgłoszone to chociaż tyle.
Nie działa sumowanie surowców dla całego konta, czy wy też tak macie ?
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale w poszczególnych rubrykach w ustawieniach surowców dla nowych badań do wydobycia nic nie pokazuje natomiast na samym dole Lifeform tech bonus u mnie sumuje bonusy ze wszystkich badań z wydobycia. Suma surowców na dzień, godzinę i tydzień działa dobrze.
Nie, chodziło mi o lewy panel, gdzie są ustawienia i konto i gdzie podane są wszystkie surowce i floty, ale dzisiaj widzę, że działa to poprawnie.
Ciekawy numer zauważyłem:
Na jednej z planet wybrałem rasę Rock'tal i powtórzyłem to na drugiej planecie.
No i na tej drugiej przestały być widoczne surowce i nie można było nic wklepać, np. kopalni.
Dowiozłem surkę na kopalnię a ta znikła po starcie budowy.
Usunąłem rasę Rock'tali i problem zniknął, a surowce wróciły.
Spróbuję tam wprowadzić inną rasę, żeby zobaczyć, czy problem wróci.
Jeśli wróci to będzie lipa, bo przecież rasy mają zwiększać możliwości planet.
Bermuda zdechła?
Żąda jakiejś autoryzacji.
dziala ta bermuda czy nie dziala ???
wywalilo mnie z kunta i ni wuja nie chce ruszyc ???