Wersja 9.X - dyskusja

• Jak wejdziesz w info o statkach to masz tam podsumowanie :)

Na 5ciu planetach mam całe dwa tiery czterech ras wymieszane. Loty same w sobie są zbugowane bo potrafię mieć różnicę i 11 sekund, ale puenta pozostaje bez zmian: badania są globalne, budynki są lokalne

Gdyby tak było to bym miał taką samą prędkość lotu z obu planet a mam różne. Dlaczego mam różne prędkości myśliwca z obu planet? Jeśli to błąd to musza naprawić.

Masz na jednej planecie kilka badań z różnych ras?

Starrk Opisz krótko o tych rasach jeśli możesz. :D Czy można łączyć badania dwóch ras na planecie itp.

• Jak wejdziesz w info o statkach to masz tam podsumowanie :)

Na 5ciu planetach mam całe dwa tiery czterech ras wymieszane. Loty same w sobie są zbugowane bo potrafię mieć różnicę i 11 sekund, ale puenta pozostaje bez zmian: badania są globalne, budynki są lokalne

Nerthil

Jeśli zwiększa prędkość bazową, to będzie właśnie jeszcze więcej niż gdyby był zwykłym bonusem. - No właśnie nie, to nie podbija samej podstawy, a jest liczone od podstawy :)

No właśnie jest napisane że "increases (...) basic speed"

• Nerthil z telefonu za mało ogarniam, żeby screeny wrzucać :D

Jest to bonus liczony od podstawy, tak jak np dla DT u Zbieracza lub w bojowych dla Generała. Stąd jak zrobisz 60% to... Będzie to równoznaczne z dwoma poziomami nadprzestrzennego

• nie mam jeszcze tej technologii niestety, jak tylko do niej dojdę to sprawdzę

ale z tego co pisze Starrk to raczej błąd w opisie

Błąd w opisie, wartość bazowa jest niezmienna a bonus jest liczony od niej.

Mogę też potwierdzić uwagę SPIN DOKTOR o różnych prędkościach statku na różnych planetach po zbadaniu technologii.

Wychodziłoby na to, że faktycznie teraz floty będą miały różne prędkości i siłę rażenia w zależności od rozwoju planety.

A sprawdził ktoś czy bonusy z badań/budynków aplikują się tylko do planety, czy księżyca przy planecie też?

• Mogliby kuźwa swoje pomysły przedłożyć w postaci wzorów dla nerdów, żeby było jasne z czym mamy do czynienia. A nie jakieś drogi przez męki. Skrypt to jedno, ale nas interesują realne profity.

W sumie ten post bardziej odpowiada do działu feedback, ale jak znam realia, takie życzeniowe podejście na nic się nie zda. Trzeba by bezpośrednio pisać z Jurgenami, żeby to ogarnąć (żeby cokolwiek ogarnąć).

• Kolejnym problemem moze być brak pól na planetach te pierwsze budynki zrzeraja wpizdu pol

Budynki ras nie zużywają pól na planecie.

Przetestowane bonusy surowców z wielu ras.

Błędy:

Znikające ilości w ustawieniach surowców się pojawiają. Czasem pojawiają się same zera ( 0 ) tam gdzie jest pozycja sumy w Lifeform Tech Bonus

albo pomniejszone ilości surowca na godzinę .

Wszystkie badania można łączyć ze wszystkich ras na całe konto. Oznacza to, że wszystkie bonusy do zwiększenia wydobycia można sumować ze wszystkich ras.

A jest tego spora ilość tych badań na surowce i do tego dochodzą budynki zwiększające wydobycie.

Raj dla ekonomów nawet jeśli zmniejszą procent. Każda z ras ma po 2 lub 3 zestawy doładowań bonusów do kopalni

• Jeśli ktoś ma ochotę wspólnie rozkminiać te nowości, to zapraszam do sojuszu [NRG] Energy

Mam tam konto od 7 wersji. Nie powiem, żebym grał jakoś ambitnie, ale gdzieś tam w okolicy top 100 się kręcę. W soju jeszcze 2 osoby, ale na urlopie.

A zawsze raźniej w większej grupie, więc zapraszam :)

Tylko piszcie, że z PL :)

• Jak szukać nowych form życia? W podglądzie galaktyki mam nieaktywne spirale DNA

Musisz mieć zbadane

Intergalactic Envoys

Międzygalaktyczni Wysłannicy

potem wchodzisz w galaktykę i przeglądasz układy i tam gdzie jest guzik atak rakietowy na planetę obok jest funkcja wyślij statek poszukiwawczy. Dispatch exploration ship

Wysłanie pobiera surowce Metal: 5000 Crystal: 1000 Deuterium: 500

• Jak szukać nowych form życia? W podglądzie galaktyki mam nieaktywne spirale DNA

Lub się zbugowało - przeskocz galę w lewo, prawo i powinno wrócić (o ile masz już zbadane to co pisali wyżej).

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Mam odkryte badanie intergalactic envoys. 2 dni temu udało mi się wysłać statki na poszukiwania, a teraz już nie mam takiej możliwości. Nic nie pomaga, ani przeskok układu w galaktyce, avi podniesienie poziomu badania, ani usunięcie ludzi i ponowne ich włączenie. Nie działa też na czystym ogame bez dodatków.

• U mnie z jednaj planety nie mogę wysłać, a z innej na niektóre pozycję mogę. Posprawdzaj różne planety i na większe odległości od swojego układu :) Ale jeśli wcale Ci nie działa to się też nie dziwię :D

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• Już sprawdzałem różne planety i różne układy i galaktyki i nie działa w ogóle. Myślałem, że może j

Sprawdź czy ci się świeci badanie Intergalactic Envoys czy możesz je dalej podnosić.

Jeśli straciłeś możliwość podnoszenia tego badania to pewno straciłeś możliwość szukania.

• Już sprawdzałem różne planety i różne układy i galaktyki i nie działa w ogóle. Myślałem, że może jest jakiś inny sposób z wysyłki niż z podglądu galaktyki

Jest sposób :) Naciśnij w podglądzie galaktyki przycisk "Go!, wtedy przycisk wysłania floty na poszukiwanie z nieaktywnego zrobi się aktywny.

• Ciekawostka dotycząca skanowania.

Raport wygląda następująco:

zasoby pokazują populacje i żywność

floty

obrona

budynki

Budynki życia

badania

badania form życia

przy czym badania form pokazują sie po kolei i ze wszystkich ras.