Niby banał, a warto wspomnieć. Banałem również było to, że nie trzeba budować do końca kopalni a zalicza zadanie, można zacząć wyburzać i anulować i również zalicza zadanie. Podobnie było z 4h ekspedycji, gdzie można zastosować 4x1h. Niby banalne fakty, ale nie każdy o nich wie.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Niby banał, a warto wspomnieć. Banałem również było to, że nie trzeba budować do końca kopalni a zalicza zadanie, można zacząć wyburzać i anulować i również zalicza zadanie. Podobnie było z 4h ekspedycji, gdzie można zastosować 4x1h. Niby banalne fakty, ale nie każdy o nich wie.
Na forum już chyba wszyscy wiedzą co czytają na bieżąco wątek.
-
tak samo wszystko zniszcz komus wcale nie trzeba niszczyc, mozna rozbic o siebie
-
tak samo wszystko zniszcz komus wcale nie trzeba niszczyc, mozna rozbic o siebie
to też wie każdy myślący
-
Czy zawsze wraz z pojawiającym się nowym uniwersum startował nowy event?
-
Zwykle tak, ale czy startuje tym razem jeszcze nie wiemy
-
Czy zawsze wraz z pojawiającym się nowym uniwersum startował nowy event?
https://board.pl.ogame.gamefor…ex.php/Board/1247-Eventy/
ctrl + f > nagr
https://board.pl.ogame.gamefor…/Board/676-Nowe-Uniwersa/
Wydawało mi się że tak ale tu widać ze nie
-
Zwykle tak, ale czy startuje tym razem jeszcze nie wiemy
Info jak zwykle będzie w ostatniej chwili (nie winie was za to, to "góra"). Pytałem bo chciałem złapać pewną zależność czy zawsze w ostatnim okresie te zdarzenia występowały w parach, czy były rozbieżności.
BTW. Dzięki za info.
-
-
Jest nowy event od dziś do 18 czerwca. W evencie znów można zdobyć zwiększoną ilość trytu to jest 1200 na dobę.
Niestety nie ma darmowego sztabu już ale jest zmiana klasy jako nagroda.
Czy opłaca się kupić sztab dla reszty nagród? hm..
Czy to już koniec z darmowym sztabem, do którego przyzwyczaiła nas firma? hm..
-
Event jest po to żeby zdobyć rzeczy których nie można kupić sloty flot/ekspedycji a jest ich jak na lekarstwo
-
Tradycyjnie nie zalicza bojowych misji
-
Czy opłaca się kupić sztab dla reszty nagród? hm..
Czy to już koniec z darmowym sztabem, do którego przyzwyczaiła nas firma? hm..
To że teraz nie ma sztabu nie oznacza że w kolejnym nie będzie.
Czy opłaca? Każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie.
- złote pole moon - 100k anty
- anty 12,5k
- inne śmieci
Czyli jak ktoś chce dodatek to zamiast 100k anty może wydać 30k anty + mieć przedmioty
Tradycyjnie nie zalicza bojowych misji
Trzeba poczekać.
-
A wiecie, że jak jest zadanie Zbuduj budynek, to można też zacząć wyburzać i przerwać to wyburzanie?
-
A wiecie, że jak jest zadanie Zbuduj budynek, to można też zacząć wyburzać i przerwać to wyburzanie?
Żart powtarzany wiele razy staje się żałosny.
Dla Was > Event Systemu Nagród
-
całkiem przyujemne nagrody
nagrody nr 5 najlepsze, te pdopalacze na 30 dni cudenka no i klasy, do tego pola planety. całkiem całkiem
-
Tosz przecież mówiłem, że nagrody tym razem są adekwatne do zadań. I dobrze! Za dobrze było z tym sztabem przy pierwszym zadaniu, musieli poprawić.
Świetny event tym razem
-
Nie dodaje 5 dni do mechanika, z 4 przedziału nagród przy aktywnym sztabie.Być może powodem jest sama liczba 5 zamiast 5dni.
-
Jeżeli u kogoś występuje problem o którym pisze partoaftimalakijes prosimy o zgłoszenie się do Supportu przez ticket.
-
Mechanik zniknął z listy odebranych nagród z rangi 4tej, zamieniony na Dopalacz Energii platyna 80% 30 dni
Właśnie nastąpiło zresetowania zadań na dziś - czy ktoś powtwierdza?
EDIT:
Pojawił mi się Mechanik w ekwipunku 5 x 1 tydzień, ale oczywiście po użyciu zużył się ale trwanie oficera się nie wydłużyło
EDIT2:
Zakładam że ktoś popełnił literówkę, a anty którą odebrałem z eventu zostanie mi zabrana?