Jest to aktualnie sprawdzane. Blad wystepuje nie tylko w naszej spolecznosci.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Hej.
W ciągu kilku minut zostanie wgrana poprawka w wersji 10.4.1, która rozwiązuje problem z przedmiotami w ekwipunku, których nie można użyć:
- 18:30 na en_185
- 18:45 pozostałe serwery we wszystkich społecznościach.
Przepraszamy za niedogodności!
Wiec miejmy nadzieje, ze wszystko przebiegnie pomyslnie
-
Posiadałem oficerów do 29.10.
Odebrałem z nagród 5 dodatkowych dni.
Oficerowie zostali wydłużeni o 4 dni - do 2.11.
-
Darmowe nagrody są super w evencie, ale te ze sztabem są słabe.
Powinny być dużo lepsze nagrody ze sztabem.
Nie są adekwatne do darmowych.
-
Darmowe nagrody są super w evencie, ale te ze sztabem są słabe.
Powinny być dużo lepsze nagrody ze sztabem.
Nie są adekwatne do darmowych.
Trzeba wnosić wnioski do Ojca Dyrektora
-
Trzeba wnosić wnioski do Ojca Dyrektora
To jest problem GF, jeśli nie daje cennych nagród za sztab, to nie opłaca się wykupować i traci GF.
-
i. Czasow kiedy ze sztabem było po 5 nagrod na kazdy dzien dawno juz nie ma, ale jeśli nawet, to takie nagrody powinny byc za wykonywanie zadan, a nie za samo logowanie, ktore mozna zrobić na urlopie. W koncu głownym założeniem eventu było zwiększac na uni aktywność, a nie zarabiać na sztabie.
ii. Jedną z nagród jest 20k anty, a 2 oficer, wiec jak już coś się ma, to sztab nie wychodzi drogio i się zwraca co jest akceptowalnie policzone moim zdaniem. Mogli by tylko zamiast +4 pól rozdawać srebro +9 i ostatnio nie ma tej nagrody z odbiorem floty/sury wiec to mogliby dodać ewentualnie.
-
i. Czasow kiedy ze sztabem było po 5 nagrod na kazdy dzien dawno juz nie ma, ale jeśli nawet, to takie nagrody powinny byc za wykonywanie zadan, a nie za samo logowanie, ktore mozna zrobić na urlopie. W koncu głownym założeniem eventu było zwiększac na uni aktywność, a nie zarabiać na sztabie.
ii. Jedną z nagród jest 20k anty, a 2 oficer, wiec jak już coś się ma, to sztab nie wychodzi drogio i się zwraca co jest akceptowalnie policzone moim zdaniem. Mogli by tylko zamiast +4 pól rozdawać srebro +9 i ostatnio nie ma tej nagrody z odbiorem floty/sury wiec to mogliby dodać ewentualnie.
Jeszcze do tego wrócą i tak gramy dłużej to zawsze pola się przydadzą ja akurat potrzebuje 4 pól, jak sypna większą ilość to wtedy dokleje tam gdzie potrzeba zbierać cieszyć się z gry i nienarzekac 😁 kropki i przecinki powstawać 😊
-
GF dziekujemy za udanego mikolaja
-
Aktualizacja nagród której dokonaliście jest bardzo ale to bardzo nie fair. Albo obiecujecie jedno albo drugie a nie ludzie się nastawili, niektórzy już budynki przeklikali a teraz nagle zabieracie jedną nagrodę za 2 dni się znowu okaże że do wyboru jest tylko elektrownia słoneczna
-
Są nanity które dają najwięcej pkt i największy bonus więc wszystko gra, nie wiem o co ta spina. I tak trzeba się cieszyć, że w ogóle jest jakiś budynek na którym można się ładnie nabić xd
Czy kiedyś wróci event w formie misji, czy nadal będziemy nagradzani tylko za logowania?...
-
Dać "ciastko" i po chwili je zabrać..
Ciekawe czy to gameforge zrobiło jak zawsze z siebie idiotów czy to nasz team "źle zrozumiał".
Nie można się chwilę zastanowić, zanim się coś napisze...
-
fajnie 2 lvl kopalni metalu i masa przedmiotów do skracania czasu poszła w piach ... i co mam teraz zrobić?
-
Są nanity które dają najwięcej pkt i największy bonus więc wszystko gra, nie wiem o co ta spina. I tak trzeba się cieszyć, że w ogóle jest jakiś budynek na którym można się ładnie nabić xd
Czy kiedyś wróci event w formie misji, czy nadal będziemy nagradzani tylko za logowania?...
nanity dadza wiecej punktow? Musialabym je miec na 14 lvl by odebrac 15. Wtedy dalyby mi wiecej punktow niz kopalnia krysztalu czy deuteru..... Podczas gdy metal dalby mi 68kk.
Edytcja, bo napisalam jakakolwiek kopalnia i pewnie polowa osob zrozumialaby zle sens wypowiedzi
-
Witajcie,
Aby uczcić dzień Świętego Mikołaja, Aktywujemy na wszystkich serwerach świąteczną edycję systemu nagród za logowanie.
Jak to działa?
- Kiedy zalogujesz się na swoje konto, otrzymasz 100 Trycjum.
- Wydarzenie ma 2 poziomy
Wydarzenie rozpoczyna się 6 grudnia o 0:00 czasu serwera i kończy 8 grudnia o 14:00 czasu serwera.
-
poziom 1
- 7 dni sztabu oficerów
- Gdy sztab jest aktywny: Dopalacz +40% Metalu / Kryształu / Deuteru na 90 dni
-
poziom 2
- poziom budynku (
Kopalnia metalu, Kopalnia kryształu lub Ekstraktor deuteru lub Fabryka nanitów) - Gdy sztab jest aktywny: przedmioty (+3 sloty ekspedycji 90 dni, +3 sloty flot 90 dni, 1 paczka surowców, dopalacz energii +80% 90 dni, zwiększenie pól na księżycu platyna)
- poziom budynku (
Lista nagród została zaktualizowana.
Szkoda że metal skasowali
-
poziom 1
-
-
haha, dokladnie a ja rozkminialem to na poczatku bo nie dowierzalemm :D, ale teraz widze ze jednak nie trzeba bylo czytac drugi raz.
-
-
Cóż...
Dla wszystkich jest kryształ, deuter, nanit
Quote from NeotineaTier 1 - 7 days commanding staff + if commanding staff is active: metal, crystal and deuterium 40% boosters (all 90 days).
Tier 2 - One building level (either crystal mine or deuterium synthesizer or nanites factory) + from active commanding staff: +3 expedition slots (90days), +3 fleet slots (90days), 1 complete resource pack, energy boost +80% (90days) and moon enlarger platinhttps://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/
natomiast dla duńczyków - metal, deuter, nanit
Quote from Zenitsusantier 1 - 7 days commanding staff or metal or crystal or deuteirum 40% boost for 90 days
tier 2 - level of building (metal mine or deuterium synthesizer or nanites factory) OR item (+3 expedition slots 90 days OR +3 fleet slots 90 days OR 1 package of resources all OR energy boost +80% days OR moon enlarger platin)https://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/
jak widać są równi i równiejsi
-
Cóż...
Dla wszystkich jest kryształ, deuter, nanit
https://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/
natomiast dla duńczyków - metal, deuter, nanit
https://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/
jak widać są równi i równiejsi
Raczej jest to spowodowane brakiem aktualizacji listy ktory zostal przez GF spontanicznie zmieniony. Osoba odpowiedzialna za te spolecznosc moze po prostu jest w pracy i/lub nie miala czasu sie jeszcze tym zajac.
Nagrody sa globalnie takie same. Prosze nie doszukiwac sie, ze ktos ma "lepsze" lub "gorsze".