Ładowność sond szpiegowskich - ankieta
-
- Pogawędki
- Andre1974
- Closed
-
-
Zdecydowanie na tak jeżeli o ankietę chodzi, bo niektórzy po przyjściu z uni gdzie taka ładowność była stracili obecnie sens gry. Flotą grać nie chcą, ale czasu na farmienie mają.
Przywrócić takowy sens gry im potrzeba.
A jeżeli ładowności nie będzie, proszę o 100% zwrot surowców za takowe sondy wybudowane.
Niektórzy po 10 - 20kk ich posiadają.
abraaa
-
Taka fuzja a ci co nie chcieli mogli iść na u68 zamiast pchać się tu wszyscy na to uni.
u68 nie ma ładowności sond, dlatego przy każdym z tych uni wpisana jest możliwość ankiety, by gracze mogli zagłosować czy chcą tej ładowności czy nie.
Więc argument lekko średni
-
Proszę o nierobienie takiej ankiety.
a dlaczego by nie?
Równie dobrze można zapytać.. a dlaczego by tak? też nie zostało to uargumentowane...
1. Przychodziłem z uni na którym nie było ładowności sond.
2. Chciałbym również pofarmić sobie idlaków, ale niestety nie mam możliwości pilnowania milionów sond. A jak chciałbym rywalizować latając MTkami vs ludzie spamujący sondami, no to nie mam szans na żaden łup.
też nie podałeś argumentów...to są argumenty przeciw ładowności sond a nie przeciw ankiecie
1. nie znam danych końcowych ale po pierwszym dniu ilość graczy z uni ładownością i bez którzy tutaj przeszli jest podobna
2. chcesz powiedzieć że jak wszyscy zaczniemy farmić MTkami to Twoje szanse na dobre farmienie nie spadna?
Eh doktorku doktorku... Jest napisane "możliwość", a nie "po fuzji będzie ankieta"... więc to ty nie łapiesz... ale nawet nie liczyłem, że załapiesz..
Do wampek też się nie potrzebnie przyczepiłeś, bo jako jeden z nielicznych uargumentował to że ankieta powinna być.
a ten wątek dotyczy ankiety a nie samej ładowności sond,
moim zdaniem warto zrobić ankietę aby na tem moment zakończyć dyskusje i żeby gracze którzy przeszli tutaj z uni z ładownością sond wiedzieli na czym stoją i mogli podjąć decyzje co zrobić z sondami...czy tez gdzie przeniesc sobie planety...wielu graczy eko [w tym i ja] mialo planety we wszystkich galach ustawione pod farminie sondami...teraz takie ustawienie planet moze im juz nie byc potrzebne
-
Naprawdę dyskusja się tyczy w sprawie akiety i należy podać powody czemu owa ankieta miałaby zostać dodana?
ehhh no tak to nie rozwodząc się a nabijając post
- na Xantusie była ładowność po skrupulatnym liczeniu głosów a teraz nie ma. Została ona wyłączona bez przeprowadzenia ankiety... jeszcze jakąś argumentacje trzeba wymyślać?
-
Jak to w demokracji. Dyskusja może być , ankieta może się wydarzyć . Co będzie nie wiadomo , zdecyduje ktoś inny ( jak to w demokracji bywa)
na Xantusie była ładowność po skrupulatnym liczeniu głosów a teraz nie ma. Została ona wyłączona bez przeprowadzenia ankiety.
Ktoś z Was jeszcze myśli, że to gracze decydują
-
Ja jestem za ładownością sond, ale niekoniecznie ze względu na idlaki, bo ich jest akurat mało Gracze którzy przyszli tutaj z uniwersów z aktywną ładownością grali nimi też na inne strategiczne sposoby takie jak szybkie przerzucanie deu na moony czy ogarnianie lotki na szybciora. Dodatkowo wielu graczy posiada jeszcze sondy z którymi niewiedzą co zrobić i chociażby dlatego przydałaby się ankieta i wiedza o wyniku aby mogli wiedzieć w jakim stylu gry dalej konta rozwijać
-
u68 nie ma ładowności sond, dlatego przy każdym z tych uni wpisana jest możliwość ankiety, by gracze mogli zagłosować czy chcą tej ładowności czy nie.
Więc argument lekko średni
Ale tam są duże szanse, że większość graczy nie będzie chciała ładowności. No może zobaczymy po ankiecie. Jeśli tam będzie ankieta. Może nie bezie wcale.
Eh doktorku doktorku... Jest napisane "możliwość", a nie "po fuzji będzie ankieta"... więc to ty nie łapiesz... ale nawet nie liczyłem, że załapiesz..
Do wampek też się nie potrzebnie przyczepiłeś, bo jako jeden z nielicznych uargumentował to że ankieta powin
Akurat załapałem, jesteś w błędzie tutaj doktorku. Wiedzę, że jest napisane możliwość ale skoro jest taka opcja to nie bez przyczyny a nie każdy się na forum może wypowiedzieć więc jedyna słuszna opcja to ankieta dla wszystkich graczy obecnego uni. Jest to najsprawiedliwsze wyjście.
Byłem przekonany, że mi to wytkniesz za dobrze widzę was znam chyba już wszystkich tutaj.
Dokładnie to jest napisane tak ,, możliwa ankieta'' a nie dyskusja czy ma być czy nie. Jest możliwa jako, że nie jest wykluczona jak na innych uni. Więc jest normalne, że skoro sporo osób jest z uni z ładownością i jest za ankietą to należy ją dać. Taka jest moja interpretacja tego zapisu. no i nara hehe
wampek niech się zajmie sobą a nie Mną.
Poza tym skoro jest możliwość ankiety to dlaczego nie dać tej możliwości wszystkim graczom właśnie w takiej formie wypowiedzenia się w tej kwestii. Skoro gracze, forumowicze chcą ankiety i to w większości nawet chyba to dać ankietę jak każda inną.
-
Ja jestem za ładownością sond, ale niekoniecznie ze względu na idlaki, bo ich jest akurat mało Gracze którzy przyszli tutaj z uniwersów z aktywną ładownością grali nimi też na inne strategiczne sposoby takie jak szybkie przerzucanie deu na moony czy ogarnianie lotki na szybciora. Dodatkowo wielu graczy posiada jeszcze sondy z którymi niewiedzą co zrobić i chociażby dlatego przydałaby się ankieta i wiedza o wyniku aby mogli wiedzieć w jakim stylu gry dalej konta rozwijać
Mi to obojętne czy będzie ta ładowność postaram się dostosować do większosci
Każdy kto zagłosuje jak Panda ląduje na czarnej liście graczy Kalyke
Mam adzieje że pomogłem podjąć decyzje
-
oczywiście że sama ankieta powinna zostać przeprowadzona a wynik zweryfikują sami gracze.
-
Dodatkowo wielu graczy posiada jeszcze sondy z którymi niewiedzą co zrobić
Rozbić o kolegę.
Na Betelgezie mieliśmy złom z obrony, zabrano nam go i żyjemy jakoś
-
To jeżeli się tak bawimy to po proszę ankietę zmniejszającą pz z 70%na 40%
Dobrze bo to 70 % to jakiś dziwny twór. Słabsza flota może zezłomować mocniejszą i zebrać złom i jej się opłaci. To trochę jest dziwaczne.
Zmniejszyć do 50 % wtedy będzie logicznie.
-
Przyszedłem na Kalyke z Xanthippe, gdzie była ładowność sond. Używałem ich do farmienia, a przez jakiś czas również do przerzucania surowców. A gram w 100% eko.
Włączenie ładowności sond na Kalyke uważam za zły pomysł. Jest to bardzo rozwinięte universum, gdzie floty są ogromne. I dawanie flociarzom takiego ułatwienia i przewagi, aby mogli szybko przerzucać deu na moon lub lotkę, uważam za strzelenie sobie w kolano.
Jestem za tym, aby w ogóle nie było głosowania. Flociarze tylko na nie czekają, aby przeforsować opcję dobrą jedynie dla nich.
-
Xanthippe,
Na Xantippe tez były dobre floty. Flocirze i tak mają rozłożony dex na monach i nie muszą przenosić je sondami. Także i tak będą złomować i tak, co się dzieje teraz i widać to w dziale st jakie rw są wstawiane. No a sam używałeś ładowności sond.
Ankieta powinna być żeby gracze zdecydowali czy to się polepszy mnie czy komuś to trudno ale niech każdy z osobna zadecyduje a nie garstka ludzi na forum.
-
[...]
Włączenie ładowności sond na Kalyke uważam za zły pomysł. Jest to bardzo rozwinięte universum, gdzie floty są ogromne. I dawanie flociarzom takiego ułatwienia i przewagi, aby mogli szybko przerzucać deu na moon lub lotkę, uważam za strzelenie sobie w kolano.
Jestem za tym, aby w ogóle nie było głosowania. Flociarze tylko na nie czekają, aby przeforsować opcję dobrą jedynie dla nich.
Otóż tu nie masz racji - bowiem jeśli komukolwiek sprzyja ładowność SS to właśnie graczom na dorobku, czyli tym, których opisałeś jako ciemiężonych przez topkę. Możesz spytać: czemu? Nie drżyj, bo śpieszę Ci z odpowiedzią!
Zatem stawiając się w sytuacji przeciętnego gracza jesteś w dupie, nie masz floty, badań oraz eko by konkurować z topką, perspektywa nieciekawa.
I tu na białym koniu wkraczają sondy - Twoje eko nigdy w życiu nie wydobędzie w godzinę tyle co eko gracza z czołówki, Twoja flota nigdy nie przebije takich bunkrów jak gracza top, a Twoje astro nie da Ci możliwości posiadania takiej liczby planet jak gracze z wierchuszki. Farmiąc MT będziesz miał mniejsze zyski, bo jesteś wolniejszy, ekspy dają Wam dokładnie to samo, a ich kopalnie dają nieporównywalnie więcej.
Sondy, słodkie sondy - to tutaj poświęcając swój czas możesz nadrabiać dystans do graczy wyżej, to już nie maraton lotu mt, a sprint po surowce, sprint, który promuje aktywność jakiej często brakuje graczom na szczycie.
W tym wyścigu eko, badania czy wojsko niewiele znaczą, bo wreszcie umiejętnie gospodarując godziną swojego czasu możesz zarobić więcej niż ktokolwiek inny.
W tym właśnie kryje się siła i piękno sond.
-
-
Chyba potrzebują pomocy w stworzeniu takiej ankiety bo tą opieszałość można porównać do reakcji... ale nie wchodźmy w politykę...
Chyba, że czekacie na akceptację ...
-
Chyba potrzebują pomocy w stworzeniu takiej ankiety bo tą opieszałość można porównać do reakcji
Kończą jakieś elementy dotyczące fuzji czy coś i dlatego jeszcze nie ma ankiet. Trzeba poczekać aż domkną temat fuzji.
PROPONUJE DOŁOŻYĆ DO ANKIETY KOLEJNE PYTANIE O % ZŁOMU A CO ZA TYM IDZIE ZWIEKZENIE % Z DOKU CO UŁATWILOBY DALSZA GRE OSOBOM ZELOZMOWANYM. A BEDZIE TAKICH TROCHE, KAZDY POWINEIEN BYC ZADOWOOLNY.
Hej, proszę o ankietę dotyczącą zmianę % ze złomu a tym samym zwiększenia % z doku kosmicznego.
Proponuje złom na poziomie około 50 % tak żeby z doku można było uzyskać około 30%. Kwestia doprecyzowania konkretnie. Czym wyżej tych wartości tym lepiej.
Argumentacja:
1. 70 % złomu jest dziwną abstrakcją według mnie gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie.
2. Przez to mała liczba szczątków z doku 15% a nie ponad 30% po zezłomowaniu gracza powoduje to, że sporo graczy zdecyduje się na koniec z grą zamiast dalej grać.
Przy poziomie 30 % przy sporej flocie komuś zostaje jeszcze całkiem spora flota z odzysku i może dalej dość fajnie kontynuować grę. A chyba o to też chodzi.
Dlatego proponuje też te zmiany, myślę, że prawie każdy byłby zadowolony z takiego rozwiązania.
Ujednoliciło by to też w przyszłości podczas łączenia z uni 68 gdzie procent złomu będzie taki sam 50%.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Dziękuje.
Art proszę o wypowiedzenie się na ten temat jeśli możesz.
Ankietę można połączyć z pytaniem o ładowność sond.
-
Chyba potrzebują pomocy w stworzeniu takiej ankiety bo tą opieszałość można porównać do reakcji
Kończą jakieś elementy dotyczące fuzji czy coś i dlatego jeszcze nie ma ankiet. Trzeba poczekać aż domkną temat fuzji.
PROPONUJE DOŁOŻYĆ DO ANKIETY KOLEJNE PYTANIE O % ZŁOMU A CO ZA TYM IDZIE ZWIEKZENIE % Z DOKU CO UŁATWILOBY DALSZA GRE OSOBOM ZELOZMOWANYM. A BEDZIE TAKICH TROCHE, KAZDY POWINEIEN BYC ZADOWOOLNY.
Hej, proszę o ankietę dotyczącą zmianę % ze złomu a tym samym zwiększenia % z doku kosmicznego.
Proponuje złom na poziomie około 50 % tak żeby z doku można było uzyskać około 30%. Kwestia doprecyzowania konkretnie. Czym wyżej tych wartości tym lepiej.
Argumentacja:
1. 70 % złomu jest dziwną abstrakcją według mnie gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie.
2. Przez to mała liczba szczątków z doku 15% a nie ponad 30% po zezłomowaniu gracza powoduje to, że sporo graczy zdecyduje się na koniec z grą zamiast dalej grać.
Przy poziomie 30 % przy sporej flocie komuś zostaje jeszcze całkiem spora flota z odzysku i może dalej dość fajnie kontynuować grę. A chyba o to też chodzi.
Dlatego proponuje też te zmiany, myślę, że prawie każdy byłby zadowolony z takiego rozwiązania.
Ujednoliciło by to też w przyszłości podczas łączenia z uni 68 gdzie procent złomu będzie taki sam 50%.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Dziękuje.
Art proszę o wypowiedzenie się na ten temat jeśli możesz.
Ankietę można połączyć z pytaniem o ładowność sond.
Nie ma opcji zmiany procentu floty na mniejszy. Możemy ewentualnie na większy. Po każdym złomie można sie podnieść. trzeba chęci. A i sojusznicy często pomagają.
-
Argumentacja:
To żeś teraz Doktorku wymyślił
Nie wiem co bierzesz ale bierz połowę mniej i możesz też mi receptę przepisać.