Czekałem na taka odpowiedź ( szczerze aż dziwie się że tylko jedna:P ).
Moja jest taka : skończ grać , jak Ci gra nie pasuję taka jaka jest
O niczym to nie świadczy , to był sarkazm ...
Nie rozumiesz mojej wypowiedzi . Co to jest koncert życzeń , że sobie wybieramy co chcemy , a czego nie ?
Dla osób nie wydającej złotówki , gra z paczkami , a gra z komandorem jest taka sama . Obie rzeczy przynoszą ogromne profity.( tak tak , sam sztab to bardzo wiele czy to na nowym uni , czy na starym , nie wspominając już tych skrótów , gdzie ktoś przetopi coś w kilka sekund , a inny będzie topił 3 dni ).
Dlatego bardzo mnie śmieszą wypowiedzi , gdzie ludzie nie chcą paczek , a chcą nadal antymetrie. To na prawdę wygląda jak walka biedaka z bogatym.
Albo zostaje tak jak jest , albo cofamy się 10 lat wstecz i nie ma nic. Gra GF przynosi profity i nikt tego nie zablokuję , ponieważ zebrała się grupa płaczków i im nie pasują paczki.
Mi też nie pasuję , ale gram tak jak jest.
Najśmieszniejsze jest pisanie , że wtedy zagra więcej ludzi , zrobimy reklamę , sprowadzimy starych znajomych. Kto tak powiedział ? Czy macie jakaś gwarancję , że tak będzie ?
Czy po prostu robicie z firmy idiotów ? Art ma iść i powiedzieć GF , że ludzie na forum pisali , że bedzie wiecej graczy ? Haha
Abnament ? Obecnie gra na każdym nowym uni lekko ponad 1k graczy. Moge napisać tak samo jak Wy , że zostanie ich 200-300. Wy , że przybędzie 2k.
Obie teorie są wyssane z palca. Nikt tego nie wie . Przypuszczam , że i tak pierwsze top 50 , na chwile obecną wydaje więcej niż wybnosiłby cały abonament od 3k graczy.
Na koniec najważniejsza rzecz. Zrozumcie , że GF znalazł sposób by zarabiać ogromną kasę i nikt sobie tego nie zablokuję. Tak jak Art napisał , musiałoby być inne rozwiązanie , a takiego nie ma i nie będzie . To , że komuś się wydaję , że ma dobre , niekoniecznie oznacza , że dla drugiego będzie tak samo.
Jeśli chcecie własne zasady to twórzcie własną grę. O ile mi wiadomo powstawało wiele gier na zasadzie starego ogame. I co z nimi ? Wiekszosć jest na początku darmowe , reklamują DUZYMI LITERAMI jakie to nie jest wspaniale by tylko przyciągnąć gracza. Potem ? Potem stopniowo wprowadzaja pomalutku swoja czarną materie by zarabiać.
I tak każdy robi / zrobi. Każdy za swoją pracę chce wynagrodzenie.