Zmiana odnośnie darowizn surowców

• Jako, że należę do grupy graczy, która nie wydała na grę nawet złotówki, dziękuję tym co utrzymują moje pasożytnicze konto. Już dawno przestałem patrzeć w ranking i działam tak, że robię sobie założenia - do końca roku chce mieć eko na poziomie X/X/X i staram się to osiągnąć. Tym samym ta gra wciąż sprawia mi fun.

Ja robię podobnie, znaczy buduje statki w większości, trochę badań i kopalni i jakiś tam plan roczny mniej więcej mam.

Też nie patrzę aż tak na innych chociaż lubię być wysoko w rankingu no i tak trzymam się w topce mimo tych koksiarzy z hajsem. :D

Kwestia tego, że odkąd weszły paczki plus do tego prmoka na anty to ta gra się stała już typowo masz hajss to idziesz w górę.

Wcześniej jeszcze aż tak źle nie było jak jest teraz.

Ludzie odchodzą, głównie flociarze jak widać bo żal i szkoda starań.

Ja tam gram bo paru gości z hajsem mi nie straszne. :D

Ale problem jest dalej i się pogłębia w całym ogame, bo co będzie dalej za hajs, aż się boje myśleć hehe :P

• Dla flociarzy plusem jest promka na anty :) latają teraz z planetami jak ze sraczką. Przecież idealnie wybrać cel i wbić się w układ za prawie darmo (anty, promka na przenoszenie planet) :) a dla psychofana eko paczuchy są idealne. Także trzymajcie się, bo 'biedni' ludzie będą odchodzić :)

• Czemu ten wątek umiera? Przecież tu było tyle ciekawych wypowiedzi. Tyle emocji i w ogóle.

Może napiszę ticketa i team wyjaśni czemu tak wielu doświadczonych i uhonorowanych graczy nagle umilkło. Albo lepiej... Zapytam wprost tutaj - o co wam kochani tak na serio chodzi?

Przecież ograniczenia w darowiznach to nic złego. Lubimy ostatnio interesować się ekonomią gosporaczą, bo za dwie kole zero, żelki i kinder jajko cebulimy pięć dych w żabce. Toteż korzystając z tej okazji dopytam- skoro w UK kwota wolna od podatku jest niebotycznie wyższa, niż w RP, to czemu macie pretensje do GF o to, że nagle zechcieli ograniczyć przepływ surowców do 125% tygodniowych przyrostów? Ja znam odpowiedź na to pytanie, ale zdam się na waszą wyobraźnię.

Nie żebym gadał chaotycznie... Ale weźcie się kuźwa w końcu ogarnijcie i przestańcie pieprzyć, że jesteście zaskoczeni nową premką na anty.

• Przecież OGame już dawno stał się p2w... Zauważ, że co chwila pojawia się promka 100% antymaterii, która nigdy wcześniej się nie pojawiała. Max to był +50% i to przez kilka godzin dostępny. W tym całym systemie darowizn chodzi o jedno - nie zabrania on budowania własnego konta w oparciu o własne zasoby portfela, a w zamyśle ma blokować sytuację w której:

1. Gracz z niskim eko wykłada kasę dla gracza z wyższym eko, aby ten zakupił paczki i przesłał mu surowce - profit w postaci większych zasobów niższym kosztem $$ - strata GF - zabronione.

2. Kupowanie surowców na portalach aukcyjnych - po starcie nowego uni wiadomo topka ładuje na maxa, ale potem chcą się odbić więc wystawiają paczki surowców na różnych portalach aukcyjnych - strata GF - zabronione.

Jako, że należę do grupy graczy, która nie wydała na grę nawet złotówki, dziękuję tym co utrzymują moje pasożytnicze konto. Już dawno przestałem patrzeć w ranking i działam tak, że robię sobie założenia - do końca roku chce mieć eko na poziomie X/X/X i staram się to osiągnąć. Tym samym ta gra wciąż sprawia mi fun.

Guzik prawda. Na aukcjach 50 ludzi kupi surke , a darczyńca masę paczek. Na nowym uni zamiast 50 , może znajdzie się 5 ... Jeszcze ktoś zapłacze za aukcjami xD

Nie jeden wydal 100 zł by kupić kilka KKK i rozbudować konto po prostu szybciej . Myślisz że teraz GF będzie zacierać ręce bo ktoś kupi 10 paczek wartych 600k anty po 100k mety ? Chyba ktoś tu jest niepoważny xD Poczekajmy na nowe uni i straty z tym związane xD albo będzie wychodzić co 2 tygodnie , albo nagle zwiększy się limit surowców ;)

Na najnowszym uni widać było przyrosty xD obdarowanych było wielu xD jakoś teraz nie widać by GF liczył zyski . Zostało może z pięciu heh. Strzelili sobie w kolano :D

• Mam 565 918 764 pkt w RO, czyli mogę otrzymać 2 829 568 820 szt surowca w darowiźnie?

Tak, ale przestrzegając innych zasad darowizn zawartych w opisie w FAQ :)

Tzn? Chodzi o to, że tyle mogę uzyskać w skali tygodnia i nie mogę przeskoczyć darczyńcy w pkt oraz muszę tą darowiznę zgłosić? Czy coś pominąłem? :)

• Nie będę zakładał nowego tematu, więc spytam tutaj.

Bo na chwilę obecną jest przyjęta zasada, że nie można podarować więcej surki, niż 5cio krotność punktów konta obdarowanego... a co w przypadku konta, które zostało założone dosłownie przed chwilą i ma 0 punktów ?

• Nie będę zakładał nowego tematu, więc spytam tutaj.

Bo na chwilę obecną jest przyjęta zasada, że nie można podarować więcej surki, niż 5cio krotność punktów konta obdarowanego... a co w przypadku konta, które zostało założone dosłownie przed chwilą i ma 0 punktów ?

mrovka moje pytania były właśnie w tym kierunku. Konto od 0 do 20k pkt można maks obdarować 100k surowców. Powyżej 20k pkt mnożysz już normalnie x5

• Trzeba zgłaszać nawet te 100tyś surki darowizny ?

Kochani, wydaje mi się że chyba trzeba zredagować na nowo wszystkie zasady. Bo to faktycznie bez sensu, że mogę nabyć 40mln anty i w ten spsób oszukać GF na realną kasę,a muszę pisać prośbę o podarowaniu komuś 100tyś wirtualnej surki.

Teraz mnie to rozbawiło.