Zmiana odnośnie darowizn surowców
-
-
Pytanie do twórców Nowego Ogejmowego Ładu..
Czy jesli ktoś pod koniec tygodnie stwierdzi że nowe zasady są dla niego niekorzystne będzie mógł zostać przy starych???
A tak na poważnie - nie prościej uznać na starych uniach konto np ze 100 lub 200 mln punktów za rozwinietę i powyżej tego progu zakazac pomocy surowcowej? po co tak strasznie komplikować ..
-
Twój punk 5 odnoszący się do regulaminu jest sprzeczny z naliczaniem punktowym...
1 ptk = 1k w surowcach.
czyli 500 mln ptk = 500 mld wydanych surowców x5 krotność
Gdzie tu dzielenie przez 1k ? nie widzę takiego zapisu w regulaminie. Tylko w Waszej interpretacji.
Zasady mówią jasno. Dziwi mnie, że ktoś stworzył ten zapis który jest bez sensu... chciałbym poznać tego osobnika i pogratulować mu głupoty. Jeszcze niech mi ktoś powie że pieniądze za to wziął,
-
to mnie wystarczy 1mt na początku gry i płyną do mnie surowce (organizacja starcia to nie jest ogromny problem )
Chyba nie Bo żeby był ACS to musisz spełniać 5% wartości floty lecącej z Tobą
A poza tym to tylko hipotetyczne zasady forumowe . które jak na razie nie pojawiły się w grze
No bo w grze są tylko OGÓLNE zasady panujące we wszystkich społecznościach jednakowo i nie powinno być tak, że każda społeczność ustala sobie swoje reguły...
Czy próby moonowe podlegają nowym zasadom dotyczącym darowizn?
Próby księżycowe podlegają zasadzie moonmakingu. Dopiero jeśli słabszy gracz zatrzyma po próbie surowce z floty silniejszego, to traktowane jest to jako darowizna.
Wymiana prób moonowych: co w sytuacji kiedy jednemu z graczy uda się utworzyć księżyc, a drugiemu nie? Czy możemy robić próbę już tylko dla jednego (i czy w takiej sytuacji osoba wysyłająca flotę musi sama zebrać złom czy może to zrobić kolega i odesłać surowce)?
W takim przypadku obowiązują zasady dotyczące moonmakingu. Jeżeli próby odbywają się poprzez rozbijanie floty silniejszego (brak floty słabego) to darowizną będzie zatrzymanie złomu z floty silniejszego.A te odpowiedzi w sumie to nie są takie same? Bo jak dla mnie obie znaczą dokładnie to samo
Inaczej by było, gdyby w drugim pojawiło się coś w stylu, "tylko wymiana prób moonowych (1k sond za 1k sond) może odbywać się bez zgłoszenia darowizny, bo oboje tracą tyle samo floty"
-
Skoro nie można otrzymać darowizny wystarczy iść w drugą stronę. Zaatakować swojego darczyńcę . Kto mi udowodni że nie był to zwykły atak tylko darowizna ? Nikt. Pushem też to nie jest bo atakujemy silniejszego. To teraz na nowym uni zamiast budować DT na ekspy to będziemy budować DT na ekspy + "darowiznę". Chyba że znów Lokalne OGame się zmieni i wprowadza limit ataków xD ( nie mylić z bashem)
-
to mnie wystarczy 1mt na początku gry i płyną do mnie surowce (organizacja starcia to nie jest ogromny problem )
Były już dawno temu bany za pushowe acsy, w których część atakujących wysłała jakieś tam sondy i też argumentowali to brakiem 5% wartości floty. Generalnie to jest zasada na potrzeby forum i rozróżniania które ST jest starciem solo, a które ACSem. To, co się dzieje w grze to trochę inna bajka.
-
hahahaah Może nie będzie tak źle?
Skoro nie można otrzymać darowizny wystarczy iść w drugą stronę. Zaatakować swojego darczyńcę . Kto mi udowodni że nie był to zwykły atak tylko darowizna ? Nikt. Pushem też to nie jest bo atakujemy silniejszego.
tylko pamiętać trzeba, żeby sojusznika nie atakować! Najpierw trzeba wyjść z sojuszu!
-
Do tych darowizn należy wprowadzać również darowizny na kupony od członków teamu . Oni też je rozdają w postaci "darowizny" innym graczom. Tylko bez własnego limitu. Bo w swoim kręgu srać nie wypada.
-
Jeszcze niech mi ktoś powie że pieniądze za to wziął,
W Teamach są wolontariusze pracujący za kupony na antymaterię.
I generalnie od lat jestem zdania że powinno się to zmienić i zatrudnić etatowych pracowników którzy obsługiwaliby takie rzeczy, i można by ich było rozliczyć za brak efektów. -
ylko pamiętać trzeba, żeby sojusznika nie atakować! Najpierw trzeba wyjść z sojuszu!
nie trzeba gdzie taka zasada ?
ja nawet na buddy latałem
-
nie trzeba gdzie taka zasada ?
ja nawet na buddy latałem
Ale teraz już może to być podejrzane
-
Dlatego napisałem że płyną :P(powoli ale płyną )
na szybkim uni w ciagu dnia zrobisz 100 asców każdy kolejny większy
myślę że po jedym dniu miałbym już z 10k dtków i zaprosił do acsa 200k dtków
-
Ja mam wrażenie, że ci co tworzą te nowe zasady to są oderwani od gry. Ne grają i nie wiedzą, o realiach i utrudnieniach w grze jakie niosą za sobą zmiany.
Przecież takie zmiany utrudnią pomoc.
Utrudni to grę graczom jak i operatorom gry.
Już są problemy.
Zrobić limit tak by ktoś nie robił nadużyć jak to miało miejsce dotychczas.
Zrobić limit od jakiejś kwoty od której nie trzeba będzie zgłaszać darowizny.
-
Wystarczy urealnić cenę paczek surowców, w szczególności metalu w porównaniu do wydobycia. Ten co będzie chciał kupić kupi, GF zarobi. Po co komu sztuczne limitu.
Gdzie tu tolerancja na pomoc sojusznikowi w odbudowie? Śmieszny dok...(w obronie), w ataku jak wtopi to nic miał nie będzie (o ile nie jest generałem).
Dla konta 600kk punkta (600 000 000 /1000 x5 = 3 000 000 punkta), co odpowiada 0,5% wartości konta.
Śmieszna regułą, śmiesznych ludzi.
-
Twój punk 5 odnoszący się do regulaminu jest sprzeczny z naliczaniem punktowym...
1 ptk = 1k w surowcach.
Gdzie tu dzielenie przez 1k ? nie widzę takiego zapisu w regulaminie. Tylko w Waszej interpretacji.
Zasady mówią jasno. Dziwi mnie, że ktoś stworzył ten zapis który jest bez sensu... chciałbym poznać tego osobnika i pogratulować mu głupoty. Jeszcze niech mi ktoś powie że pieniądze za to wziął,
Tak, dokonaliśmy już stosownej korekty w liczeniu.
A te odpowiedzi w sumie to nie są takie same? Bo jak dla mnie obie znaczą dokładnie to samo
Inaczej by było, gdyby w drugim pojawiło się coś w stylu, "tylko wymiana prób moonowych (1k sond za 1k sond) może odbywać się bez zgłoszenia darowizny, bo oboje tracą tyle samo floty"
Jeżeli otrzymałam takie pytania, nie widzę powodu aby ich nie zamieścić wraz z odpowiedzią. Im więcej odpowiedzi tym mniej dopytywania.
-
1 ptk = 1k w surowcach.
Tak, dokonaliśmy już stosownej korekty w liczeniu.
QuoteNa jakiej podstawie liczone jest "nie więcej niż 5x pkt osoby obdarowanej"?
Ilość pkt gracza mnożone x1000 i mnożone x5
Przykład:
Gracz w poniedziałek o godzinie 00:00 posiada 1.000.000 punktów.
1.000.000* 1000 = 1.000.000.000
1.000.000.000* 5 = 5.000.000.000 surowca możliwego do uzyskania w darowiźnie
Na jakiej podstawie liczone jest "nie więcej niż 5x pkt osoby obdarowanej"?
Ilość pkt gracza mnożone x1000 i mnożone x5
Przykład:
Gracz w poniedziałek o godzinie 00:00 posiada 1.000.000 punktów.
1.000.000* 1000 = 1.000.000.000
1.000.000.000* 5 = 5.000.000.000 surowca możliwego do uzyskania w darowiźnieMnożenie przez 1000 i potem mnożenie przez 5 to to samo co mnożenie przez 5000 jak coś XD
-
Czasami podstawowe wzory, które mają swój temat sprawiają niektórym problem.
Dlatego nie rozumiem dlaczego wciąż się o to czepiasz. Skoro opisane to jest w tak prosty sposób.
-
Jeżeli otrzymałam takie pytania, nie widzę powodu aby ich nie zamieścić wraz z odpowiedzią. Im więcej odpowiedzi tym mniej dopytywania.
Jak widać nie spowodowało to zmniejszenie ilości pytań, a tylko wywołało lawinę śmiechu
W każdym razie, tak po dłuższym przemyśleniu, sensowniejsze byłoby ograniczenie w postaci np. 5% wartości konta, a nie 5cio krotności to miałoby sens wtedy, a tak to coś a'la wilk syty i owca cała, bo w sumie to nic się nie zmieniło
PS. co się stanie, jak zrobie komuś PM, a ten ktoś nie zgłosi tego??
Czasami podstawowe wzory, które mają swój temat sprawiają niektórym problem.
Taaaak, nie da się ukryć. Widzieliśmy
-
Dla nowych graczy reguła x5 jest surowa, dla osób z topki to żaden problem. Mając 100kk mogę sobie "kupić" darowiznę na 500kkk surki na tydzień, szybko przeganiając darczyńcę.
Nowe zasady mogą dotyczyć tylko nowych graczy którzy i tak śmiesznie niskimi ilościami obracają. Jak dla mnie to jedyna zmiana to że trzeba pisać ticketa bo limitu x5 nigdy nie osiągnę xd
-
Ruda Bo znane mi są podstawy matematyki na poziomie 1 klasy szkoły podstawowej. Idąc tym tropem, może dla kogoś za trudne może być mnożenie przez 1000, to może lepiej zapiszmy że trzeba przemnożyć przez 10, potem przez 10, potem znowu przez 10 i na końcu na 5.
Chyba lepiej, jak się maksymalnie uprości obliczenia, zamiast uwzględniać milion niepotrzebnych operacji?