Zmiana odnośnie darowizn surowców

• Dokładnie, nie ma żadnych wyjątków. Tylko, mrovka, Ty nie musisz pisać prośby / informacji o podarowaniu komuś surki. To obdarowany ma obowiązek zgłaszania darowizny / sumy darowizn.

ok, teraz to troszkę zmienia postać rzeczy...ale dalej uważam że to nakaz o kant d.py rozbić, zwłaszcza jak mówimy w dalszym ciągu o maks setkach tysięcy surowca.

Gdyby darowizny szły w miliardy - no to tutaj mógłby być wymagany ten nakaz, by wszystko było bardziej transparentne..

• DOKLADNIE TE LIMITY CO WPROWDZILI JAK I CAŁE ULEPSZENIA SERWERÓW TYLKO SPRAWIAJĄ ŻE LUDZIE NIE CHCĄ JUŻ GRAĆ.

NA MOJE TO POWINNO BYĆ TAK MOJE SUROWCE MOJA SPRAWA CO Z NIMI ROBIĘ :-)

CHCE KOMUŚ WYSŁAĆ TO JE WYSYŁAM CZY W PIŚMIE NIE JEST NAPISANE ABY SIĘ DZIELIĆ TYM CO MAMY??

NIECH ADMISTRATORZY ZAKUMUJĄ SIĘ TYM CO POWINNI A NIE UTRUDNIANIEM W GRZE

• DOKLADNIE TE LIMITY CO WPROWDZILI JAK I CAŁE ULEPSZENIA SERWERÓW TYLKO SPRAWIAJĄ ŻE LUDZIE NIE CHCĄ JUŻ GRAĆ.

NA MOJE TO POWINNO BYĆ TAK MOJE SUROWCE MOJA SPRAWA CO Z NIMI ROBIĘ :-)

CHCE KOMUŚ WYSŁAĆ TO JE WYSYŁAM CZY W PIŚMIE NIE JEST NAPISANE ABY SIĘ DZIELIĆ TYM CO MAMY??

NIECH ADMISTRATORZY ZAKUMUJĄ SIĘ TYM CO POWINNI A NIE UTRUDNIANIEM W GRZE

I bardzo dobrze. Skończyły się konta które miały tylko 100k DT wypchane surowcami do handlu. XD

Patrząc na to że masz konto od maja 2016, ponad 8 lat (96% czasu gra bez urlopu) i masz tylko 407kk punktów to dużo musiałeś rozdawać. Trochę przynajmniej zaczniesz punktować.

W idealnym świecie, z gry eko, takie konto zbudowałbyś w ok 1,3 roku. Tobie zajęło to 8 lat :P

Pora trochę punktów zrobić ;)

• slabe to jest bo jak teraz znajomy chce zalozyc konto na u68 i zaczac od 0 to bym mu puscil troche puszyków zeby mogl grac jak czlowiek ale nie, nie mozna bo sa jakies zasrane limity ktore ograniczaja pomoc.

wiec niewiele sie zmienia, dalej trzeba oszukiwac i robic swoje

pozdrawiam

aaaov9.gif

uni: 68

nick w grze: nie gram

wygrane wojny: IRA

najlepsze ST: nadejdzie na tobie.....

• Administratorzy gry tam gdzie powinni interweniować to ich nie ma. Ci którzy mają po kilka kont robią co chcą beż karnie i to jest ok.

Jakby kazdy grał bez kasy i oszukiwania i miał tyle czasu na grę co ja to zapewne byłby w statystykach tam gdzie ja

• slabe to jest bo jak teraz znajomy chce zalozyc konto na u68 i zaczac od 0 to bym mu puscil troche puszyków zeby mogl grac jak czlowiek ale nie, nie mozna bo sa jakies zasrane limity ktore ograniczaja pomoc.

Podziękuj tym którzy mieli konto na zielonym... robili zwózki z 20 kont.... i konto które miało 400k punktów miało 2000% wartości konta na handel po minimalnym z jakimś top.

wiec niewiele sie zmienia, dalej trzeba oszukiwac i robic swoje

Kwestia tego jak team tego pilnuje. Patrząc na ilość osób w team to wykrywalność może być nie za duża. Na pewno jeżeli ktoś zauważy takie coś - warto zgłosić.

Chłopie po pierwsze primo to moja gra to głównie gra od fs do fsa i nie wydana żadna złotówka na konto

Do tego 3 ostre złomy ostatni w lutym jak nie szło się zalogować na grę.

Nie mam z czego rozdawać bo moje eko to raczej nie eko

A dwa to ponad rok konto było na urlopie i nie pier dol mi tu jakich bajek ciapo

Po 1 jak wspomniałam w tych 8 latach gry miałeś 96% czasu gry.

Po 2 wyliczenia że trzeba 1,3 roku gry żeby zrobić taką ilość punktów było z samej gry eko - bez żadnych wydawanych złotówek. Nawet jeżeli grasz od fs do fs to nadal jest spora różnica. Odliczając urlop - 7,7 roku gry do 1,3. Jeżeli robiłbyś dwa razy wolniej punkty to masz - 2,6 roku do 7,7 - prawie 3 razy wolniej.

Po 3 punktów ekonomicznych masz 121kk i 14 planet = 8,6kk na jedną planetę. Jeżeli 40% tych punktów masz w kopalniach a resztę w innych śmieciach = w skali roku masz 91kk punktów.

Nie wiem czy piszesz jako gracz który chce surowce czy gracz który wysyła surowce.

Jakbyś był graczem który chce surowce to powiedziałabym Ci - może po prostu zacznij grać? Jeżeli grasz od fs do fs to znaczy że nie masz czasu na grę flotą - rozbuduj eko - one zawsze się zwróci.

Jeżeli jesteś graczem który wysyła komuś surowce. No to nie możesz tego więcej robić. ;)

Jakby kazdy grał bez kasy i oszukiwania i miał tyle czasu na grę co ja to zapewne byłby w statystykach tam gdzie ja

No chyba nie... :)

Patrząc na topowych graczy w Twoim sojuszu gerber, cukier, gobin czy dywan - oni przyrosty robią 2 razy szybciej niż Ty. Twierdzisz że oszukują Twoi sojusznicy? ;)

Oczywiście nie chodzi żeby robić na wyścig, każdy obiera swoją drogę do gry ale różnica 2krotna to sporo.

To bardzo dobra zasada w grze jest. Ogranicza pushe. ;)

Można zrobić zmianę odnośnie do nowych kont do 500 000 punktów. Takie konta bez limitów darowizn i zgłaszania. Dla lepszego rozwoju takich kont.

To chyba najlepsza zmiana w zasadach gry jaka kiedykolwiek była. :)

• Dywan jest u nas od kilku dni reszta gra eko typowo.

Nie musisz mnie uczyć jak grac nikomu surowców nie daje i nie pobieram i nawet nie chce sam sobie powoli rozwijam konto i zaproszeniem gowno to cie powinno obchodzić ile punktów mam po tylu latach gry jakbym siedzial 20h na dobę grając latając na (i) to pewnie ze pewnie bym miał pewnie raz jeszcze tyle punktów.

Teraz sobie rozwijam formy życia które jak już tak analizujesz moje statystki mają już prawie tyle samo punktów co punkty Eco

• Nie musisz mnie uczyć jak grac nikomu surowców nie daje i nie pobieram i nawet nie chce sam sobie powoli rozwijam konto i zaproszeniem gowno to cie powinno obchodzić ile punktów mam

I mnie to nie obchodzi, jak grasz, ile punktów robisz ale wypowiadasz się w tym temacie jakby Cię (lub jakiegoś Twojego znajomego) ograniczała jakoś zasada o darowiznach. ;)

Można do paru rzeczy się doczepić do zasad gry no ale prawie tutaj moim zdaniem team wykonał kawał dobre roboty dodając takie ograniczenia.

• Na moje to te ich wymysly i ulepszenia niby gry doprowadzaja do tego ze powstaja tylko bledypo ktorych nie ze swojej winy czlowiek traci flote bo nie moze sie zalogowac. Tutaj support nie widzi błedu jak spawacz dostal zloma a daje kase to flota zostala mu zwrocona a mnie olali zwalili na wine internetu gdzie wszystkie strony dzialaly a ogame nie :-)

Jedyne co umieją robić to tak jak przed chwilą upominać za wulgaryzmy których zresztą też raczej nie pisałem. Tydzień temu jak zjechałem jednego gracza to mi pisał i wyzywał od capów itp i gdy zgłosiłem nic gracz bez żadnej kary i gdzie jest równość?

• Ja tylko dopowiem, że w obecnych realiach gry postawienie konta od zera (nawet bez darowizn) to jest moment.

Zyski z ekspedycji wraz z rozwojem konta doprowadzają do tego, że stocznie nie wyrabiają z surowcami, więc jak dla mnie limity są dopasowane dość dobrze.

• Ja tylko dopowiem, że w obecnych realiach gry postawienie konta od zera (nawet bez darowizn) to jest moment.

Zyski z ekspedycji wraz z rozwojem konta doprowadzają do tego, że stocznie nie wyrabiają z surowcami, więc jak dla mnie limity są dopasowane dość dobrze.

To cenie najbardziej cale zycie realia i fakty mnie otaczajace i innych :saint: