noyzrt [AFERA] & Marvin [BDSM] vs. NarImmor ~ 1333568%

• Każdy, kto mnie zna, wie, że brzydzę się oszustwami, więc jakby to była faktycznie ustawka, to mojej sondy by tutaj nie było.

I szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę ile błędów noyz popełnił (albo prawie popełnił) przy powstawaniu tego RW, nie ma żadnych szans, żeby faktycznie kupił i je zezłomował. Było nerwowo, było chaotycznie, były niepotrzebne straty. Jakby miał choćby trochę więcej czasu na przemyślenie, to mógłby zmienić na przykład klasę na generała - i cyk, 10 baniek w kieszeni.

Nie neguję faktu, że NarImmor mógł faktycznie sprzedać konto, natomiast jestem pewien, że nie sprzedał go noyzowi ani żadnemu jego znajomemu. Może nowy właściciel chciał sobie poklikać i to jemu dziewczyna zdjęła urlop? A może ktoś sobie je kupił i chciał zezłomować, ale coś poszło bardzo mocno nie tak, a noyz był po prostu szybszy? Cóż, pozostaje tylko zgadywać. A noyzowi mogę tylko pogratulować, bo RW czyste i z pięknym procentem.

Obrońcy... powodzenia w realu zapewne

EDIT: BTW, jakby ban miał być za kupione konto, to obrońca też by wisiał na pręgierzu.

lsNa649.jpg

Sygna by Madzia

Klub Finezyjnego Złomiarza - 10 pkt

Speed x1: 124 ST - 143847%

Speed x2: 42 ST - 155826%

uJupiter - top1 (off)

uXalynth - top20 (off)
    uJanice - top4 (fuzja)
    uHimalia - top?? (on)

• Nie mam czasu komentować całkowicie całej sytuacji, dlatego ujmę to w punktach:

1. trzyon znamy się długo z Janice i co by o nim (o Tobie) nie powiedzieć, nigdy bym akurat tego gracza nie podejrzewał o tak głupie zagrywki. Jedno jest pewne, NA PEWNO nie kupowałby konta nawet pod fikcyjnym kontem Aso - Ci co grali na Janice w sojuszach LOG i Afera doskonale wiedzą dlaczego. Powiem więcej, Trzon nie musi kupować kont by je złomować - nie po to siedzi całymi nocami szukając celów, żeby robić takie akcje. Sam dwa razy padłem jego ofiarą a Asobibi był tego bliski na mega%.

2. Aso w screenach ? no kurde to to wiem, że to nie ten Asobibi o którym pisze trzyon , więc ktoś tutaj mocno mąci... a nawet gdyby to na pewno Aso by nie kupował konta na potrzeby Afery... no sorry, ale to nie realne. Biorąc pod uwagę chociażby to, że Afera z Trzonem na czele raczej sojuszu LOG nie oszczędzała - a wręcz tępiła do momentu fuzji. Coś tutaj mocno źle pachnie w całej tej sytuacji.

Bardziej wydaje mi się, że ktoś podłożył przysłowiową "świnię" Trzonowi znając jego aktywność nocami... A kim jest Aso ze screenów to ja już się dowiem...

Himalia - Asmax87 [LOG]

Janice - Asmax [LOG] - (exodus)

U19 - Asmax [TERRA] - exodus

• powinienem was olać ale nie potrafię.

Bana będziemy wyjaśniać, nie wiemy na razie o co chodzi.

Gdybym kupił konto to z pewnością nie zezłomowałbym go w tak głupi sposób jak wam się lumpom głupio wydaje. Konto być może kupił gracz asobibi z janice, numer nicku na disco się nie zgadza ale spokojnie mógł założyć inne.

Edited 4 times, last by Amigo: Chcesz nam tu napisać, że jakiś "wielbiciel" kupił konto i zrobił Ci prezent na dzień chłopaka nie mówiąc o tym kim jest, a Ty przez przypadek całkiem przypadek to konto odnalazłeś wśród 7 galaktyk i 499 układów :P no i teraz masz do niego pretensje bo zmienił nicka na discordzie :P Większość jest osobami myślącymi i nie obrażaj ich inteligencji :P Może to Twoi koledzy z sojuszu w sumie teraz TOP na samej górze) którzy ostatnio gorączkowo pisali do graczy czy ktoś chce "oddać" konto mieli je spushować i zapomnieli Ci tym powiedzieć że to w sumie jest ich konto:P Jak odnajdziesz kontakt to tego wirtualnego dobroczyńcy przekaż go proszę ja chętnie skorzystam z tego jelenia :D Tak na koniec szanujemy prace GO, niestety mogę potwierdzić są liczne przypadki niereagowania SGO dokładnie tego SGO na zgłoszenia bashu i innych naruszeń gry, w końcu jest moment żeby to w końcu wyjaśnić i zwrócić uwagę, faworyzowanie niektórych graczy było przegięciem pały. Może szanowni Operatorzy też nam wyjaśnią jak można urosnąć w ciągu 2 tygodni o 400.000 punktów gracza który flotę ma na pokaz i tylko po to mu służy, może @trzon zna ta magię i podejmie się odpowiedzi :P ().

• a Ty przez przypadek całkiem przypadek to konto odnalazłeś wśród 7 galaktyk i 499 układów

przeglądając galaktykę to nie przez przypadek, a jeśli miał 13 planet to średnio wystarczyło przejrzeć 250us

Widzisz jakbyś był w topce to byś również zrozumiał że te największe konta flotowe się regularnie przegląda, czy jest na urlopie, czy nie i nawet się zapisuje kiedy może zejsć z urlopu.

A teraz eksperyment myślowy:

Wyobraź sobie że jakiś człowiek którego nie znasz wygrywa w lotto, i chwali się tutaj a ty mu piszesz: przez przypadek skreśliłeś dobre cyfry, no bardzo podejrzane.

I teraz tak: Wydaje ze że prawdziwy NarImmor rzeczywiście sprzedał konto. No i wyobraź sobie że te konto trafił ktoś inny i wstawia tu steka. Co by tu pisały lumpy? Dokładnie to samo co teraz.

Jeśli nowy właściciel dał ciała czy też jego dziewczyna zdjęła mu urlop (jak się mi tłumaczył na PW w grze), to jest spora szansa że przez całą noc ktoś by te jego flotę wyskanował i poleciał solo jak tutaj albo acs w przypadku słabszego konta. No i ktokolwiek by tu wstawił tego steka to i tak byłoby tu takie samo szambo w komentarzach. No i akurat trafiło na mnie.

Oczywiście starcie wygląda dość podejrzanie i szczerze nawet ja to przyznam. Ale wiecie jest cos takiego jak domniemanie niewinności...

• trzyon podejrzanie ? Jak dla mnie prosta sprawa - ktoś zdejmuje u, skan - widzisz ze stoi to lecisz - niech pierwszy rzuci kamień kto lata flota, kto by nie poleciał bo to wyglada podejrzanie a aktywności brak ????!!!!????

Czy ta gra zmierza ku temu, ze będziemy się powstrzymywać od lotu na kogoś bo to może już nie on ??? Albo, ze kupione i czeka na kogoś innego ????

Sam kiedyś zrobiłem takie St schodząc z urlopu i waląc bota co miał dwie planety - tez można powiedzieć, ze podejrzane bo szykowane dla kogoś innego, a akurat jak zdejmuje u i bije 🤦‍♂️.

Jak dla mnie powinien być zakaz przekazywania kont nawet. A jedyna opcja to u lub usunięcie.

Już pomijam kto to kupił i jeszcze większy zamęt w to wszystko wprowadza. W sumie nie istotne.

Podsumuje: stało. Poczekał. Poleciał i trafił. Jak kogoś ubiegl to cóż... to jest Panowie taka gra, ze się zlomuje i wstawia St jakby ktoś zapomniał, ze tutaj nie chodzi o intrygi i politykę !!!!!! Bo już na prawde zaczyna mnie to denerwować - żeby nie użyć słowa powszechnie uznanego za obraźliwe. 🤦‍♂️

Himalia - Asmax87 [LOG]

Janice - Asmax [LOG] - (exodus)

U19 - Asmax [TERRA] - exodus

• Wszyscy tutaj mieszaja z blotem trzona o to ze niby kupil konto - na co nie ma najmniejszego dowodu, poza tym kazdy kto go zna wie ze nie skupuje kont ani nie sprzedaje. Szkoda ze nikt nie miesza z blotem Nalmora o to ze takimi kontami handluje do czego sam sie przyznal...

• Właśnie, napiętnowanie kupowania kont jest proste, a co ze sprzedającymi? Takie same przewinienie. Jak napisał przedmówca, Trzona za rękę nikt nie złapał, nie ma najmniejszego dowodu że kupił a sprzedający sam powysyłał dowody że zarobił na nim. Dajcie już spokój Trzonowi, bo akurat jego praca była naprawdę solidna i masa dowodów jest na to, że ten lot był całkowicie spontaniczny. Za dobrze znam jego styl gry by powiedzieć kiedykolwiek o nim, że kupuje konta jak masa innych graczy którzy to robią a bana nigdy nie wyłapali.

Bym Wam pokazał jak się gra mając przeciw sobie Trzona, ale bez jego zgody nie zrobię tego. Gwarantuję Wam, że 95% ludzi grających na wszystkich połączonych serwerach nie ma nawet połowy chęci, determinacji i co ważniejsze umiejętności tego gościa, za którym szczerze nie przepadam a on to potwierdzi.

• Panowie, może i Trzon nie miał złych intencji może to zrobił nieświadomie, a może i wiedział.

Fakt który podnosiłem i chyba wszystkim umknął to jego sojusznicy piszący do innych graczy o konta do "oddania" na PW Ogame (Operatorzy mogą to przecież sprawdzić). Znam osobiście 2 graczy którzy taką wiadomość otrzymali, pewnie się jeszcze ktoś tu znajdzie który takie wiadomości otrzymał i jest to w stanie potwierdzić. Tydzień później nagle konto które było w u zostaje zezłomowane przez Trzona, jest to dziwny zbieg okoliczności.

Jakby było wszystko zgodne z Zasadami Gry to Trzon byłby chyba dziś z nami ,a nie z banem to jest kolejny fakt.

• Dziękuje za miłe słowa, ale też już nie przesadzajcie z tymi umiejętnościami, też robię sporo błędów i pewnych rzeczy nie wiem. ;)

Panowie, może i Trzon nie miał złych intencji może to zrobił nieświadomie, a może i wiedział.

Fakt który podnosiłem i chyba wszystkim umknął to jego sojusznicy piszący do innych graczy o konta do "oddania" na PW Ogame (Operatorzy mogą to przecież sprawdzić). Znam osobiście 2 graczy którzy taką wiadomość otrzymali, pewnie się jeszcze ktoś tu znajdzie który takie wiadomości otrzymał i jest to w stanie potwierdzić. Tydzień później nagle konto które było w u zostaje zezłomowane przez Trzona, jest to dziwny zbieg okoliczności.

Jakby było wszystko zgodne z Zasadami Gry to Trzon byłby chyba dziś z nami ,a nie z banem to jest kolejny fakt.

Chyba w ogóle tu nie grasz. Bana dostały też 4 inne osoby z topki i wszystko za bugusing.

Jeszcze jedno mi przyszło do głowy, niech NarImmor napisze za ile kupił konto. Czemu? Bo ekwiwalent tego zysku z ST, mógłbym mieć z paczek metalu za ok 1100zł, moze nie dostał tyle za konto, ale... w takim przypadku nie traciłbym LM których odbudowa zajmie z miesiąc, oraz też kilkaset k anty.

• Dobrze Trzon ja pewnie nie wiem tyle co Ty, ogólnie słabo wyszło to chyba każdy przyzna.

Na koniec pogratuluje Ci super starcia i dużego %, po który chyba masz kaca:)

• heheh kalkulatory już w dłoni każdy widzę wylicza za ile co można kupić, nasuwa się myśl gdzie podziało się to stare ogame sprzed 2 -3 lat 8) bany za niewinność standard :closed:

• heheh kalkulatory już w dłoni każdy widzę wylicza za ile co można kupić, nasuwa się myśl gdzie podziało się to stare ogame sprzed 2 -3 lat 8) bany za niewinność standard :closed:

Ogame, które pamiętamy nie wróci. Starcia w starym stylu bardzo rzadkie. Trzeba albo przywyknąć do nowego, albo przestać grać.

• bo z Lumpami już tak jest że jak wiedzą że za wiele nie ugrają po uf to albo wieczne U albo sprzedają , masz racje nari lepiej sprzedać niż narobić sobie wstydu ;)

Push czy nie fajnie widzieć flotkę lumpa w rekinach :)

• Każdy, kto mnie zna, wie, że brzydzę się oszustwami, więc jakby to była faktycznie ustawka, to mojej sondy by tutaj nie było.

Hmm... ile lat my się znamy? Z 10-12. Z tego, co pamiętam, miałeś składać podanie na moderatora działu Nauka, gdy Al Ganonim się zeksił. To był rok 2009 albo 2010. Coś Ci wtedy przeszkodziło w skutecznym złożeniu podania. Możesz przypomnieć, co to było?

A co do samego starcia - mam mieszane uczucia. Gdy przed UF sprawdzałem sobie konta potencjalnych przeciwników, to AFERA była jednym z najbardziej czystych sojuszy, jeśli chodzi o bany. Teraz, no cóż... zobaczymy czy odwołania dadzą efekt. Wstrzymam się z gratulacjami i życzeniami.

• Hmm... ile lat my się znamy? Z 10-12. Z tego, co pamiętam, miałeś składać podanie na moderatora działu Nauka, gdy Al Ganonim się zeksił. To był rok 2009 albo 2010. Coś Ci wtedy przeszkodziło w skutecznym złożeniu podania. Możesz przypomnieć, co to było?

Pomijając czysty absurd przytaczania rzeczy sprzed grubo ponad dekady, to przeszkodził mi gazylion warnów za flame i bluzgi. A przynajmniej tyle mi wiadomo.

Swoją drogą, czy naprawdę uważasz, że możesz powiedzieć, że znasz mnie OD 10-12 lat, czy może bardziej trafnym sformułowaniem byłoby, że znałeś mnie 10-12 lat temu?

lsNa649.jpg

Sygna by Madzia

Klub Finezyjnego Złomiarza - 10 pkt

Speed x1: 124 ST - 143847%

Speed x2: 42 ST - 155826%

uJupiter - top1 (off)

uXalynth - top20 (off)
    uJanice - top4 (fuzja)
    uHimalia - top?? (on)

• Swoją drogą, czy naprawdę uważasz, że możesz powiedzieć, że znasz mnie OD 10-12 lat, czy może bardziej trafnym sformułowaniem byłoby, że znałeś mnie 10-12 lat temu?

Raczej to drugie. I z tego, co pamiętam, pisałeś wtedy o innym powodzie. Ale mogę się mylić, moja pamięć nie jest jednak tak dobra jak kiedyś. Z drugiej strony nawet teoretycznie - gdybyś miał warny w liczbie mnogiej w historii, nie składałbyś podania, a z tego, co pamiętam, sam Cię do tego namawiałem :) Ostrzeżenia były w tamtym czasie widoczne, nie namawiałbym raczej do złożenia podania osoby, która notorycznie łamała regulamin forum.

No nic... po takim czasie przedawniłoby Ci się przestępstwo karane do 5 lat pozbawienia wolności, więc zapomnijmy o tym :) Z pewnością jesteś teraz człowiekiem brzydzącym się oszustwami tak jak piszesz, gratulując zwycięstwa graczowi, który wisi na wiecznym banie.

Sam nadal się nad tym zastanawiam czy pogratulować czy nie :)