Sondy szpiegowskie

• Sondy szpiegowskie zużywają teraz odpowiednią ilość deuteru, jeśli w danym Universum jest aktywna ładowność sond szpiegowskich.

Po [ciach] Spalały mi 2k a teraz ładowność mam 6kk a SS palą 5kk... Nie rozumie jak można wprowadzać coś co nie działa ! Jeszcze po testach ... Teraz będziemy zapewne czekać kilka dni na następną aktualizacje lub naprawę błędu , a Ci co budowali SS do transportów , mogą sobie je teraz w tyłek wsadzić... Gratuluję GF. Za takie rażące błędy powinno oddawać się zainwestowane pieniądze za antymetrie . Place , wymagam !

[mod='Ruda']Pseudocenzura[/mod]

• mnie tam wydaje się że paliły w jednostkach a nie tysiącach?

Fakt, że teraz sondy spalają dex jest jak najbardziej prawidłowy. Nie wiem jednak czy spalają dobrze czy za dużo (bo na pewno nie za mało :D )

Nie wiem zatem skąd to oburzenie, że sondy spalają deuter skoro błędem było to, że nie paliły dexu. Zdaje się, że od wersji 7 sondy spalały 1 lub 2 jednostki dexu, a od tego czasu minęly 2 lata (?), można było więc zapomnieć jak to było kiedyś. Inna sprawa jest w przypadku nowych graczy, którzy zaczęli grać od wersji 7 :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Skoro wcześniej za malo paliły to teraz rekompensują straty i zalegle paliwo pobierają ?:)

800k SS , ładowność ok 7kk , palą prawie 6kk. Do czego one mają służyć ? Mam sobie na idlaka nimi wylecieć i przywieźć 7kk metalu za 6kk duuteru ? A może przetransportować w 5 minut 70kk deuteru kosztem 60kk ? Tak to ma teraz działać ?

Skoro przez (ok 2 lat ) paliły ile paliły i to był błąd to nie dziw się , że jest moje oburzenie . Przez dwa lata można było się do tego , albo przyzwyczaić , albo nauczyć jako nowi , że tak po prostu ma być.

To tak jakbyś mi teraz powiedział , że pancerniki nie będą palić tyle bo był był błąd i spala sto razy więcej. Chociaż w przypadku SS to jest kilka milionów razy więcej ...

Jako nowy gracz z SS budowałem konto pod taką , a nie inną taktykę ( o ile można to tak nazwać ) i po jednej aktualizacji moja praca ma iść na marne bo ktoś wpadł na pomysł by praktycznie spalanie przewyższało ładowność? Jednak mam nadzieję , że to jednak jest błędem , bo w przeciwnym razie na prawdę te SS będzie sobie można w tyłek wsadzić.

• Główną przyczyną zmiany jest fakt, że nie może być tak że dany statek nie spala dexu. Dlatego zostało to zmienione.

Spalanie uzależnione jest od parametrów uni, dlatego jedni odczują to bardziej inni mniej.

Zmiana podyktowana jest też tym, że błąd ze spalaniem przynosił ze sobą różnego rodzaju niezgodności i błędy.

• Ruda a który statek ma większe spalanie niż własną ładowność ? Bo oprócz nowoczesnych sond szpiegowskich to żaden ( teraz sprawdzałem ). To wbrew logice , nawet tej płytkiej od GF ...

I do czego teraz ta ładowność SS ma służyć ? Do farmingu nie , do transportu też nie chyba że ktoś chce sobie za 2kk paliwa przerzucic 6kk metalu ( tak mi wychodzi lot galaktykę dalej ) . Bo ja tego kompletnie nie rozumie ...

• Ruda Ty na pewno wiesz w czym jest problem czy tylko udajesz że znasz sedno problemu jaki wystąpił. Teraz nawet żeby poszpiegować sobie kogoś 3 gale dalej trzeba by kolona najpierw tam puścić i z nowej koloni szpiegować bo obecnie sondy mają za małą ładowność aby tam dolecieć nawet na szpieguj. Taka sytuacja sprawia że uni z ładownością sond całkowicie straciły sens istnienia.

Pozdrawiam.

• Główną przyczyną zmiany jest fakt, że nie może być tak że dany statek nie spala dexu. Dlatego zostało to zmienione.

Spalanie uzależnione jest od parametrów uni, dlatego jedni odczują to bardziej inni mniej.

Zmiana podyktowana jest też tym, że błąd ze spalaniem przynosił ze sobą różnego rodzaju niezgodności i błędy.

Czy Ty nie rozumiesz problemu, czy udajesz że nie rozumiesz ? A może ktoś każe Ci wklejać takie wiadomości zwrotne ?

Weźcie jeszcze zastosujcie taka klauzule - "Wiadomosc została wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać".

Do czego teraz ludziom po kilka/kilkanaście kk sond na Uniach z ładownością ? Uwsteczniaja grę, a Ty im przyklaskujesz w imię czego ?

Ehh..czas już kończyć. Tylko najpierw zwroty na konta poprosimy

• róbcie dalej takie idiotyczne zmiany to graczy wam ubędzie i skończy się kasa za anty... Przez Wasze wymysły naprawdę odechciewa się grać.... Takie zmiany to możecie sobie wprowadzać na nowych uniach a nie na starych gdzie każdy przez lata nastawił się na jakiś styl... żenada ! Pozdrawiam

• Właśnie zobaczyłem ile kosztuje przelot sond w tym samym układzie na innego moona... i idę sobie chyba właśnie strzelić w łeb.... albo się zachlać...;(;(;(

Teraz sondy, tak jak pisał MamDres nie nadają się do niczego.

GF wprowadził wielce poprawkę co niestety rujnuje taktykę gry wielu osobom, ale żeby naprawić błędy, które by umożliwiały "przyjemniejszą" grę - jak np. poprawa wydajności to po kiego:cursing:

Tyle czasu zajelo dostrzezenie problemy? smutne. Troche przesadziliscie z ta korekta spalania, sondy powinny wciaz miec mozliwosc farmienia. Mozna wiedziec o jakie bledy i niezgodnosci ekipa ma na mysli?

• no piękna zmiana. Teraz każdy co budował sondy do transportu i farmienia może je wrzucić do kosza. Spalanie deksu moze i mogloby być ale na pewno nie tak duże.

One teraz palą więcej niż Gsy !!!! gdzie gs kosztuje 10kkk surki a 1 sonda 1k surki!!!! to chyba coś się komuś pomyliło?

Zalożenie ze spalaniem moze nie jest takie złe ale na pewno źle są dobrane parametry spalania przynajmniej o 2-4x za dużo palą.

przeniesc deuter na kolonie 3 galaktyki dalej koszt spalania deuteru niecałe 9kk deksu a ładowność 11kk!!!

• Latający handlarz :D w locie Ci surke zamienia ... Odpalasz 1kkk SS o 2 gale , pobiera 5kk paliwa a w zamian za.ro możesz sobie przetransportować 7kk mety xD Szkoda tylko że oba surowce należą do Ciebie :) i zamiast mieć 2 rodzaje , zostaje jeden :) no ale skoro za próby u nich żeby Cię zaatakowali musisz dać najpierw na LMY , to czemu by latający handlarz tak miał nie działać xD masz dwa surowce , a po transporcie zostaje jeden hah :)

Zaraz wprowadza mniejsze zużycie paliwa za anty :) i tak sobie będzie można dalej polatać SS xD GF zawsze miało łeb do interesow !

• Zaraz wprowadza mniejsze zużycie paliwa za anty

Napęd atymateryjny - 1000x wydajniejszy i nie pobiera deuteru, lot trwa jednocześnie 10x szybciej - i po co komu sondy ja sie pytam hehe...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Sondy po prostu wróciły do spalania z przed błędu. Kiedyś tak to wyglądało, że przy farmienia sądami trzeba było patrzeć czy jest to opłacalne, a nie tak jak teraz było że na oślep skanujesz i możesz lecieć na każdego idlaka bo nic nie paliłeś. A co do skanowania też było kiedyś tak że już przez 3gale trzeba było zmniejszać prędkość sond

• Sondy po prostu wróciły do spalania z przed błędu. Kiedyś tak to wyglądało, że przy farmienia sądami trzeba było patrzeć czy jest to opłacalne, a nie tak jak teraz było że na oślep skanujesz i możesz lecieć na każdego idlaka bo nic nie paliłeś. A co do skanowania też było kiedyś tak że już przez 3gale trzeba było zmniejszać prędkość sond

Kiedyś tez nie było antymaterii i paczek ... I tez innaczej się patrzyło ...

To co wracamy do starych czasów ?

Kiedyś też nie było pancernika , więc można wszystkim pokasować bo okazało się że pojawienie się go , było błędem istniejącym od 2 lat ...

• Pojawia się nowe uni Atlas , ktoś wprowadza ładowność sond szpiegowskich . Patrzę jak one działają , obliczamy zyski , planuje . Postanawiam budować konto na taki styl gry , inwestuje w 5kk SS , skracam 100k za 200k anty ( w przybliżeniu ) , więc hipotetycznie wydaje 5 mln antymetrii . Gram sobie dwa miesiące , a po dwóch miesiącach ktoś mi pisze , że kiedyś tak było ... Anty wydana , surowce wydane , konto pod SS zbudowane. Ja się pytam co teraz ?

Mowa tu o uni które ma dwa miesiące ... A ile strat zarówno finansowych jak i rozwojowych . Gdzie inne uni ? Jeśli był błąd od dawien dawna to :

1. Nie powinni go naprawiać.

2. Nie powinni wprowadzać ładowności SS na kolejnych dniach .

W tym momencie wszystko szlag trafił bo jest to tak beznadziejne że nawet myśleć nie chce się o tym . Pytanie kto mi za to wszystko zwróci ? Prawo nigdy nie działa wstecz , a mam wrażenie że ta zmiana tak właśnie zadziałała ...

• no właśnie 15 lat temu to była sama przyjemność z tej gry a teraz nie dość że za wszystko płać to jeszcze wezmą Ci ujeb.... to na co się grało kilka lat... skoro macie takie podejście proponuje wrócić do regulaminu z przed 15 lat bez anty i wszystkiego co się z tym wiąże.... no to chyba było by sprawiedliwe skoro tak stawiacie sprawę....

Owszem tak bylo pamietamy, ale gralo 10x wiecej graczy

Sami to nawazyli i na robienie korekty jest juz za pozno. Zredukowalbym chociaz spalanie tego dexu bo to mega absurd