Gra samoczynnie przełącza prędkości wysyłanej floty

• Dzień dobry- borykam się z problemem, który początkowo uznałem za swoje niedbalstwo, ale teraz jestem pewien, że błąd nie leży w moim palcu i tym co klikam. Przy wysyłaniu floty czasem losowo gra zmienia prędkość statków, mimo zaznaczonej prawidłowej (oczekiwanej) prędkości. Uni zenith- czasem przy wysyłaniu ataków dofarmy zamienią się kolejnościami- tj. przy wysyłaniu wszystkich 5 dofarmów na 100%, bez ingerencji w prędkości gra wysyła sobie losowe sloty na 60-70% prędkości, co skutkuje nieefektywnym dofarmem. To samo z misją zbieraj- mimo słania śmieciar na 90% czy 100%, gra często wypuszcza je z faktyczną prędkością 60-70%. Stacjonuj to samo- po wysłaniu muszę sprawdzać i zawracać czasem FSy, bo prędkości różnią się względem tego co wybieram w zakładce przy wysyłaniu. Przeglądarka Google Chrome z aktywną nakładką antigame w grze, poza tym nic więcej. Czy ktoś widział takie cuda na kiju? Przy mojej niewielkiej flocie straty w dexie są niewielkie, ale jak tak to ma wyglądać to nie ma najmniejszego sensu stawiać większej floty żeby marnować coraz większe ilości dexu.

• Ja zauważyłem ten sam problem i też na początku myślałem, że to moja wina, ale przyjrzałem się temu i to błąd gry. Nie zdarza się to często, ale i tak wkurza. Uni Ymir

• myślę że po prostu podczas wysyłania floty, a właściwie podczas gdy strona jeszcze się ładuje, najeżdżasz kursorem myszy na pasek z wyborem %, stąd takie "losowe" zmiany prędkości. niestety ale błąd znany jest i w dalszym ciagu nie naprawiony, jak większość, ale GF się nie przejmuje tym ;]

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Nerthil, zara and wujek like this.
  • Dzięki za odpowiedzi. To by się zgadzało, bo przejeżdżając z wyboru misji do przycisku wyślij flotę akurat kursor przejeżdża w okolicach 60-70% prędkości. Zatem jest to błąd gry i to ogromny, FSy to nie dzieci że trzeba je pilnować co robią skoro się wysyła na konkretny procent nie klikając nic więcej. Kilka dni temu straciłem przez to bańkę surki- czy błąd jest zgłoszony? Czy coś z tym zostanie zrobione?

• Dzięki za odpowiedzi. To by się zgadzało, bo przejeżdżając z wyboru misji do przycisku wyślij flotę akurat kursor przejeżdża w okolicach 60-70% prędkości. Zatem jest to błąd gry i to ogromny, FSy to nie dzieci że trzeba je pilnować co robią skoro się wysyła na konkretny procent nie klikając nic więcej. Kilka dni temu straciłem przez to bańkę surki- czy błąd jest zgłoszony? Czy coś z tym zostanie zrobione?

Błąd opisałem świeżo po wejściu wersji 8.0

Czy został zgłoszony i ktoś się nim zajął?

Wydaje mi się że tak, choć efekty są podobne jak z % farmingu z bandytów :)

Błąd opisałem świeżo po wejściu wersji 8.0

Czy został zgłoszony i ktoś się nim zajął?

Wydaje mi się że tak, choć efekty są podobne jak z % farmingu z bandytów :)

Nie został zgłoszony bo by była informacja koło pierwszego postu. Występuje nadal bo wczoraj 3 razy mi flota poleciała na 50-60% zamiast na 100%....

• Czy ten problem zostanie w końcu zgłoszony? Dzisiaj 3 razy mi flota poleciała na 50% zamiast na 100....

To trzeba na spokojnie. Nie tak od razu w dwa miesiące :)
    PS. irytujące bardzo, również to mam i muszę sprawdzać jak leci. Raz złoma dostałem i byłem pewny że przez % powaliłem prędkości ale jednak nie. Pamięć "mięśniowa" nawet po pijaku działa ale co zrobisz :( Widzimy się w 2023 może ogarną ;)

• Mam taki sam problem. Jest to bardzo irytujące... Jak dla mnie ten błąd powinien zostać rozwiązany priorytetowo... a czekamy już tyle czasu.... i dziś w "aktualnościach wersji" co widzimy ?
    "Aktualizacja nie zawiera żadnych ważnych poprawek"
    To jakiś żart!!

• Czy ten błąd bedzie naprawiony? Czy może jak ten z rankingiem zostanie z nami na stałe?

Widzimy, że prace nad nową wersją posuwają się do przodu, a my tutaj "walczymy o życie ".

Wysłałem fs na rano na 20%, zalogowałem aby wysłać ekspedycje, a moja flota zamiast na rano ładuje po 1 (lot na 100%) Musiałem zawrócić i zamiast spać czekam aby wysłać jeszcze raz.

Art Ruda czy w takiej sytuacji, gdybym nie zalogował i flota wróciłaby wcześniej o kilka godzin niż planowałem, a inny gracz by mi to rozwalił, to czy mogę liczyć na odzyskanie statków i surowców?

• Błąd zgłoszony w październiku 2021 (wersja 8.3.0), mamy wrzesień 2022 (wersja 9.0.3) i nic się w tej sprawie nie ruszyło...

Czy w ogóle GF ma zamiar coś z tym zrobić????