Gra samoczynnie przełącza prędkości wysyłanej floty

• Dzień dobry- borykam się z problemem, który początkowo uznałem za swoje niedbalstwo, ale teraz jestem pewien, że błąd nie leży w moim palcu i tym co klikam. Przy wysyłaniu floty czasem losowo gra zmienia prędkość statków, mimo zaznaczonej prawidłowej (oczekiwanej) prędkości. Uni zenith- czasem przy wysyłaniu ataków dofarmy zamienią się kolejnościami- tj. przy wysyłaniu wszystkich 5 dofarmów na 100%, bez ingerencji w prędkości gra wysyła sobie losowe sloty na 60-70% prędkości, co skutkuje nieefektywnym dofarmem. To samo z misją zbieraj- mimo słania śmieciar na 90% czy 100%, gra często wypuszcza je z faktyczną prędkością 60-70%. Stacjonuj to samo- po wysłaniu muszę sprawdzać i zawracać czasem FSy, bo prędkości różnią się względem tego co wybieram w zakładce przy wysyłaniu. Przeglądarka Google Chrome z aktywną nakładką antigame w grze, poza tym nic więcej. Czy ktoś widział takie cuda na kiju? Przy mojej niewielkiej flocie straty w dexie są niewielkie, ale jak tak to ma wyglądać to nie ma najmniejszego sensu stawiać większej floty żeby marnować coraz większe ilości dexu.

• Ja zauważyłem ten sam problem i też na początku myślałem, że to moja wina, ale przyjrzałem się temu i to błąd gry. Nie zdarza się to często, ale i tak wkurza. Uni Ymir

• myślę że po prostu podczas wysyłania floty, a właściwie podczas gdy strona jeszcze się ładuje, najeżdżasz kursorem myszy na pasek z wyborem %, stąd takie "losowe" zmiany prędkości. niestety ale błąd znany jest i w dalszym ciagu nie naprawiony, jak większość, ale GF się nie przejmuje tym ;]

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dzięki za odpowiedzi. To by się zgadzało, bo przejeżdżając z wyboru misji do przycisku wyślij flotę akurat kursor przejeżdża w okolicach 60-70% prędkości. Zatem jest to błąd gry i to ogromny, FSy to nie dzieci że trzeba je pilnować co robią skoro się wysyła na konkretny procent nie klikając nic więcej. Kilka dni temu straciłem przez to bańkę surki- czy błąd jest zgłoszony? Czy coś z tym zostanie zrobione?

• Dzięki za odpowiedzi. To by się zgadzało, bo przejeżdżając z wyboru misji do przycisku wyślij flotę akurat kursor przejeżdża w okolicach 60-70% prędkości. Zatem jest to błąd gry i to ogromny, FSy to nie dzieci że trzeba je pilnować co robią skoro się wysyła na konkretny procent nie klikając nic więcej. Kilka dni temu straciłem przez to bańkę surki- czy błąd jest zgłoszony? Czy coś z tym zostanie zrobione?

Błąd opisałem świeżo po wejściu wersji 8.0

Czy został zgłoszony i ktoś się nim zajął?

Wydaje mi się że tak, choć efekty są podobne jak z % farmingu z bandytów :)

Błąd opisałem świeżo po wejściu wersji 8.0

Czy został zgłoszony i ktoś się nim zajął?

Wydaje mi się że tak, choć efekty są podobne jak z % farmingu z bandytów :)

Nie został zgłoszony bo by była informacja koło pierwszego postu. Występuje nadal bo wczoraj 3 razy mi flota poleciała na 50-60% zamiast na 100%....

• Czy ten problem zostanie w końcu zgłoszony? Dzisiaj 3 razy mi flota poleciała na 50% zamiast na 100....

To trzeba na spokojnie. Nie tak od razu w dwa miesiące :)
    PS. irytujące bardzo, również to mam i muszę sprawdzać jak leci. Raz złoma dostałem i byłem pewny że przez % powaliłem prędkości ale jednak nie. Pamięć "mięśniowa" nawet po pijaku działa ale co zrobisz :( Widzimy się w 2023 może ogarną ;)

• Mam taki sam problem. Jest to bardzo irytujące... Jak dla mnie ten błąd powinien zostać rozwiązany priorytetowo... a czekamy już tyle czasu.... i dziś w "aktualnościach wersji" co widzimy ?
    "Aktualizacja nie zawiera żadnych ważnych poprawek"
    To jakiś żart!!

• Czy ten błąd bedzie naprawiony? Czy może jak ten z rankingiem zostanie z nami na stałe?

Widzimy, że prace nad nową wersją posuwają się do przodu, a my tutaj "walczymy o życie ".

Wysłałem fs na rano na 20%, zalogowałem aby wysłać ekspedycje, a moja flota zamiast na rano ładuje po 1 (lot na 100%) Musiałem zawrócić i zamiast spać czekam aby wysłać jeszcze raz.

Art Ruda czy w takiej sytuacji, gdybym nie zalogował i flota wróciłaby wcześniej o kilka godzin niż planowałem, a inny gracz by mi to rozwalił, to czy mogę liczyć na odzyskanie statków i surowców?