Mnożenie sie surowców

• Ciekawe, ze nikt tego wczesniej nie zglosil :) tzn. rozumiem, ze kazdemu to bylo na reke, ale od paru dlugich miesiecy wystepuje problem mnozenia sie surowcow, ktore sa produkowane na planecie.

Przykladowo: jezeli 10 planet na identyczne EKO, to mniej wiecej na 3-4 planetach, po dluzszej nieobecnosci na koncie (parenascie godzin) jest wielce prawdopodobne, ze surowce z wydobycia sie albo zduplikuja albo potroja.

Znamiennym jest rowniez fakt, ze od razu jak probujemy wyslac surowce na inna planete to nie da sie zaznaczyc calosci tych dodatkowych surowcow (klikajac przycisk: zaznacz wszystkie surowce, zaznacza tylko te, ktore by byly poprawne).
    Dodatkowym faktem jest rowniez to, ze duplikacja dzieje sie tak jakby przy wejsciu na planete. Jezeli standardem, jest to, ze planeta produkuje w danym czasie 30kk mety, 10kk kry i 10kk deu a np. Magazyny mieszcza 32kk mety, 16kk kry i 16kk deu to przy wejsciu na planete nagle surowce maja wartosci mniej wiecej: 60111222, 20123123, 20123123. Gdzie nawet przewyzszaja znacznie limity wyznaczone przez magazyny. Tak samo wyslanie za pierwszym razem tych dodatkowych surowcow jest niemozliwe, gdyz zaznaczenie wszystkich surowcow w FLOTA II zaznacza tylko wlasnie 30kk mety 10kk kry i 10kk deu. Trzeba odswiezyc planete ponownie, aby byla mozliwosc ponownego przeliczenia tych wszystkich surowcow i wyslania calosci.

Chcialbym dodac, ze nie jest to odosobniony przypadek, gdyz gram na 3 universach i na kazdym Uni ten problem istnieje!

• To tylko wolalbym sie dopytac czy zgloszone zostalo podwojne wydobycie na planecie matce czy ogolne problem zwiekszonego wydobycia na obojetnie jakie planecie?
    Bo glowny problem z podanego linka dotyczyl planety matki, jednakze z postow ponizej wynikaloby cos innego.

U mnie problem w ogole nie wystepuje na planecie matce, lecz na 4-5 koloniach. Codziennie.

• Dzisiaj na jednym uni na 6 z 15 planet zrobilo mi sie potrojne wydobycie surowcow, wiec nadal problem nie jest rozwiazany.
    Praktycznie codziennie na 2-4 planetach podwajaja sie surowce.

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest rowniez to, ze jak za pierwszym razem probuje sie wyslac wszystkie surowce to jest to niemozliwe.
    W Flota II, przy wybraniu "wszystkie surowce" probuje wyslac tylko "polowe" tego co widze u gory w magazynach. Wyglada to tak, jakby server ogame wiedzial, ze to byla prawidlowa wartosc wydobycia i obecna ilosc.
    Jednakze, przy odswiezeniu obecnej planety, jest juz mozliwosc wyslania zbublowanych surowcow.

• Arsey weź mi lepiej powiedz jak Ty to robisz, że na tylu planetach surę dubluje :S

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Tak jest, bug zgłoszony do programistów już jakiś czas temu.

Patch 8.4.0 ma skorygować ten błąd:

Witajcie,
    jutro, 20 października o 10:00, testowe serwery zostaną zaktualizowane do wersji 8.4.0

Dziennik zmian:

[...]
    [Poprawka] Naprawiono błąd, który powodował, że produkcja surowców ignorowała pojemność magazynu.
    [...]

• Ruda jakby co to dalej surowce się mnożą, ale faktycznie tylko do pojemności maksymalnej magazynu... Co nie zmienia faktu, że błąd nie został wyeliminowany.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Ruda jakby co to dalej surowce się mnożą, ale faktycznie tylko do pojemności maksymalnej magazynu... Co nie zmienia faktu, że błąd nie został wyeliminowany.

może sobie zsyłki nie zrobiłeś?

albo pomnożyło na tyle, że nie zapełniło magazynów?

Bo mnoży ponad pojemność magazynów :lool:

żałuję tylko, że pomnoży max na 1 planecie, nigdy na kilku :beaten:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Na początku myślałem że zapomniałem o zwózce, ale sprawdziłem raporty i było ok. Normalnie mnożyło X2. Tym razem było to niecałe 2 ze względu na pojemność magazynu.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• ja nie mam włączonych boostów i pomnożyło mi na koloni :P

pnZMuihsj

S. King

• Na koloniach ale te kolonie na jakich pozycjach są w układach?

to nie ma znaczenia, bo dubluje bez znaczenia czy to 8 czy 15 czy jeszcze inna pozycja. Na jednym koncie na 8 zdublowało, na innym na 15 :)

pnZMuihsj

S. King

• To znowu ja ;) chcialbym tylko dodac, ze dzisiaj mi pomnozylo surowce w taki sposob, ze na 2 planetach ograniczylo sie w sposob taki, ze tylko do wielkosci magazynow, jednakze na jednej planecie potroilo surowce i przekroczylo stany magazynowe, czyli blad, ktory zostal rzekomo wczesniej poprawiony przestal dzialac :)