Licytator

• Proponuję aby jeden gracz mógł wygrać maksymalnie 6 aukcji w ciągu dnia, dlaczego 6? A niech będzie jak z bashem. Umożliwi to też wejście do zabawy innym graczom, a częste są sytuacje że jeden zgarnia niemal wszystkie itemy w ciągu dnia. Owszem nie jest to żadna zabezpieczenie przed multikontami ale po stylu licytacji i rozmowy łatwo powiązać takie konta.

Niesprawiedliwe jest również to, że silni gracze mogą licytować bez dna wykrwawiając słabszych graczy, więc i tu przydałby się mechanizm ograniczający tego typu działania.

• Proponuję aby jeden gracz mógł wygrać maksymalnie 6 aukcji w ciągu dnia,

Limit 18 dziennie jest ok. Rygorystyczny limit już mamy na ekspach, a 6x dziennie jest na evencie w I/E.

A wiec... to okropny pomysł.

Sam nie przepadam za bardzo za lickiem, nawet mi właśnie zostało zrobić ostatnie ukryte osiągnięcie - to za wygranie 1000 akucji.

Nie tędy jednak droga, by wproawdzać nowe rystrykcje i ograniczenia niby dla najsłabszych. Poza tym zielone konta też są czesto anomalne i płacą dużo na złość tym co kupują regularnie i poświecają czas.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Świetny pomysł, żeby coś z tym zrobić. Te licytacje do wygrania praktycznie dostępne są tylko dla kilku osób z topki które są zainteresowane i mają monopol bo stac ich na narzucenie w razie udziału innych cen dumpingowych i na tym się kończy. Po to są żeby tych na górze jeszcze bardziej paszować?

• Świetny pomysł, żeby coś z tym zrobić. Te licytacje do wygrania praktycznie dostępne są tylko dla kilku osób z topki które są zainteresowane i mają monopol bo stac ich na narzucenie w razie udziału innych cen dumpingowych i na tym się kończy. Po to są żeby tych na górze jeszcze bardziej paszować?

Co w tym złego, po to się bogacisz, żeby nie być równy innym i na tym zyskać. To jest cel gry. A to twoje komunistyczne myślenie towarzyszu, może lepiej zmień nick na Marx, Saloth - Brat nr 1?

A do rzeczy to zielonemu noobkowi dopałka i tak niczego nie da, bo jeśli chociaż gra jak trzeba, no to 80-90% zysku ma z ekspów. Nie każdemu tu też chyba wiadomo, toteż warto to wyłuszczyć, że jest dla gracza TOP z mocnym eko 10-100x więcej warta.

Druga sprawa to złośliwość ludzi, którzy w taki czy inny sposób czuja sie nieusłyszani, i szukacjąc poklasku, podburzają innych np. przez noob-multi tylko do licytacji.

Wiadomo, że są licytacje za 10kkk, ale jeśli to nie noob-multi, to zwykle wynik albo pozbywania się szybko sury przy wlocie albo pokaz siły, a więc dalej strategia. Kto bogatemu zabroni otworzyć szampana za 100 kawałków? :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Jest dobrze, nic nie trzeba zmieniać :trollface:

Można by to na pierwszy rzut oka pomylić z poważnym uzależnieniem, ale jednak widać, że tu ktoś licytuje po ukryte osiągnięcie 1000 i robi to tak, żeby mu nie przeszkadzać.

Jak ten ktoś tyle płaci to jest akurat plus dla słabych kont, bo rozwój jego konta jest spowolniony, a uwaga mniej skupiona.

• Crysis zmień nick na dzban albo wazon - domyśl się czemu.

A ty pajacu z Wet na Moist :trollface:

Przy okazji masz duży wybór awatarów, tutaj coś bardziej normalnego:

images?q=tbn:ANd9GcRxOw21oCSIpIBJWJJh4YwbWGcTDkzbglToKQ&s

• fajny temat zaczęty i przylezie zero typu kryzys umysłowy i czar prysł. idź gdzieś ciapaku i wylewaj swoje łezki a tu normalnym ludziom daj się wypowiedzieć. przyda się zmiana w licytacjach żeby więcej osób miało szansę

• idź gdzieś ciapaku i wylewaj swoje łezki a tu normalnym ludziom daj się wypowiedzieć

Jak na razie to ty wylaweasz łezki. A o normalności nie świadczy strona barykady, tylko sposób na jej obalenie. Wprowadzenie limitu niczego nie rozwiąże. Były kiedyś pomysły max podbicia czy limitu ilości podbic i nic z tego nie wyszło.

Także polecam czekać na wprowadzenie tych zmian, a do tego czasu licytowanie zostawić lepszym i sprytniejszym.

• Image-To-Stl-com-66bacee2-63b2-4843-ad7f-b8ffa058c834.jpg

eeee tam , pierdoły gadacie :P

W grze pomiędzy liczbami mamy kropki, a nie przecinki. Po co wstawiać jakiegoś lewego screena z pralki? :D

Crysis Jesteś mądrym gościem i bardzo Cię szanuję (za ten screen wet piczy tymbardziej xD :D) ^^ Podpowiem iż nie warto nawiązywać jakąkolwiek konwersację z "mokrym typem" xD, bo Oni są niereformowalni :P Poza tym ja nie jestem w topce, ale jakbym się uparł, to mógłbym wszystkich z topki przelicytować :D Pozdro!

• @moderator zrób porządek z tymi co się wyżywają w moim wątku

Jak nie umiesz samemu moderować i kierunkować dyskusji we własnym wątku to po co w ogóle próbować? Poza tym w wypadku licytacji komediowy charakter to jedyny sensowny kierunek :trollface:

:closed:

Edited once, last by Crysis ().