Licytator

• Proponuję aby jeden gracz mógł wygrać maksymalnie 6 aukcji w ciągu dnia, dlaczego 6? A niech będzie jak z bashem. Umożliwi to też wejście do zabawy innym graczom, a częste są sytuacje że jeden zgarnia niemal wszystkie itemy w ciągu dnia. Owszem nie jest to żadna zabezpieczenie przed multikontami ale po stylu licytacji i rozmowy łatwo powiązać takie konta.

Niesprawiedliwe jest również to, że silni gracze mogą licytować bez dna wykrwawiając słabszych graczy, więc i tu przydałby się mechanizm ograniczający tego typu działania.

• Proponuję aby jeden gracz mógł wygrać maksymalnie 6 aukcji w ciągu dnia,

Limit 18 dziennie jest ok. Rygorystyczny limit już mamy na ekspach, a 6x dziennie jest na evencie w I/E.

A wiec... to okropny pomysł.

Sam nie przepadam za bardzo za lickiem, nawet mi właśnie zostało zrobić ostatnie ukryte osiągnięcie - to za wygranie 1000 akucji.

Nie tędy jednak droga, by wproawdzać nowe rystrykcje i ograniczenia niby dla najsłabszych. Poza tym zielone konta też są czesto anomalne i płacą dużo na złość tym co kupują regularnie i poświecają czas.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

,,Nie prowokuj! Brakuje ci rozrywki, to kup sobie granat (taki owoc),, Crysis

• Świetny pomysł, żeby coś z tym zrobić. Te licytacje do wygrania praktycznie dostępne są tylko dla kilku osób z topki które są zainteresowane i mają monopol bo stac ich na narzucenie w razie udziału innych cen dumpingowych i na tym się kończy. Po to są żeby tych na górze jeszcze bardziej paszować?

• Świetny pomysł, żeby coś z tym zrobić. Te licytacje do wygrania praktycznie dostępne są tylko dla kilku osób z topki które są zainteresowane i mają monopol bo stac ich na narzucenie w razie udziału innych cen dumpingowych i na tym się kończy. Po to są żeby tych na górze jeszcze bardziej paszować?

Co w tym złego, po to się bogacisz, żeby nie być równy innym i na tym zyskać. To jest cel gry. A to twoje komunistyczne myślenie towarzyszu, może lepiej zmień nick na Marx, Saloth - Brat nr 1?

A do rzeczy to zielonemu noobkowi dopałka i tak niczego nie da, bo jeśli chociaż gra jak trzeba, no to 80-90% zysku ma z ekspów. Nie każdemu tu też chyba wiadomo, toteż warto to wyłuszczyć, że jest dla gracza TOP z mocnym eko 10-100x więcej warta.

Druga sprawa to złośliwość ludzi, którzy w taki czy inny sposób czuja sie nieusłyszani, i szukacjąc poklasku, podburzają innych np. przez noob-multi tylko do licytacji.

Wiadomo, że są licytacje za 10kkk, ale jeśli to nie noob-multi, to zwykle wynik albo pozbywania się szybko sury przy wlocie albo pokaz siły, a więc dalej strategia. Kto bogatemu zabroni otworzyć szampana za 100 kawałków? :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Jest dobrze, nic nie trzeba zmieniać :trollface:

Można by to na pierwszy rzut oka pomylić z poważnym uzależnieniem, ale jednak widać, że tu ktoś licytuje po ukryte osiągnięcie 1000 i robi to tak, żeby mu nie przeszkadzać.

Jak ten ktoś tyle płaci to jest akurat plus dla słabych kont, bo rozwój jego konta jest spowolniony, a uwaga mniej skupiona.

• Crysis zmień nick na dzban albo wazon - domyśl się czemu.

A ty pajacu z Wet na Moist :trollface:

Przy okazji masz duży wybór awatarów, tutaj coś bardziej normalnego:

images?q=tbn:ANd9GcRxOw21oCSIpIBJWJJh4YwbWGcTDkzbglToKQ&s

• fajny temat zaczęty i przylezie zero typu kryzys umysłowy i czar prysł. idź gdzieś ciapaku i wylewaj swoje łezki a tu normalnym ludziom daj się wypowiedzieć. przyda się zmiana w licytacjach żeby więcej osób miało szansę

• idź gdzieś ciapaku i wylewaj swoje łezki a tu normalnym ludziom daj się wypowiedzieć

Jak na razie to ty wylaweasz łezki. A o normalności nie świadczy strona barykady, tylko sposób na jej obalenie. Wprowadzenie limitu niczego nie rozwiąże. Były kiedyś pomysły max podbicia czy limitu ilości podbic i nic z tego nie wyszło.

Także polecam czekać na wprowadzenie tych zmian, a do tego czasu licytowanie zostawić lepszym i sprytniejszym.

• Image-To-Stl-com-66bacee2-63b2-4843-ad7f-b8ffa058c834.jpg

eeee tam , pierdoły gadacie :P

W grze pomiędzy liczbami mamy kropki, a nie przecinki. Po co wstawiać jakiegoś lewego screena z pralki? :D

Crysis Jesteś mądrym gościem i bardzo Cię szanuję (za ten screen wet piczy tymbardziej xD :D) ^^ Podpowiem iż nie warto nawiązywać jakąkolwiek konwersację z "mokrym typem" xD, bo Oni są niereformowalni :P Poza tym ja nie jestem w topce, ale jakbym się uparł, to mógłbym wszystkich z topki przelicytować :D Pozdro!

• @moderator zrób porządek z tymi co się wyżywają w moim wątku

Jak nie umiesz samemu moderować i kierunkować dyskusji we własnym wątku to po co w ogóle próbować? Poza tym w wypadku licytacji komediowy charakter to jedyny sensowny kierunek :trollface:

:closed:

Edited once, last by Crysis ().