Cześć
Przyszedł mi do głowy pomysł, raczej nie możliwy do zrealizowania, ale moim zdaniem fajny, ciekawe co Wy na to Mianowicie chodzi o to, żeby otworzyli chociaż jeden serwer, na którym nie można by kupować antymaterii. Oczywiście Gameforge nie strzeliłoby sobie w kolano, pozbawiając się możliwości zarobku dlatego za granie na takim serwerze trzeba by było płacić niewielki abonament, np. kilka zł. miesięcznie. Myślę, że graczy którzy wydają kasę na antymaterię jest wielokrotnie mniej niż tych, którzy grają bez anty, a więc :
"kilku" wydających co jakiś czas "większą kwotę" vs "wszyscy" płacący regularnie "małą kwotę".
Nie jestem analitykiem, ale myślę, że zyski z takiego serwera mieliby podobne do obecnie istniejących serwerów. No i największym plusem takiego uni byłyby wyrównane szanse dla wszystkich, bez możliwości kupowania paczek różnica w punktach między graczami (zwłaszcza tymi z Top 100) byłaby o wiele mniejsza więc działoby się więcej na uni. Niebyło by sytuacji gdy kilka godzin po otwarciu nowego serwera ktoś ma 100 mln pkt. i gdzieś tam lata ze 20.000 GSów. Nie zrozumcie mnie źle, nie użalam się teraz, że niektórzy grają za kasę. Gra dopuszcza taką możliwość i jeśli ktoś ma taką ochotę to ok Ale gdyby powstał serwer bez anty to bym się tam chętnie zadomowił.
Pozdrawiam