![](https://forum.pl.ogame.gameforge.com/images/avatars/7c/1161-7c57e71f7574dfcc7323d248e5d5705bd79121f1.jpg)
Kategoria ogólna, Z innych dziedzin niż quizy :)
-
- Nauka
- SPIN DOKTOR
-
-
A przepraszam, gdzieś mi umknął ten jego post z odpowiedzią
-
Wybacz Mati , twoja odpowiedź co prawda pełniejsza i z linkami, ale Crysis chyba był pierwszy.
Pewność siebie to podstawa.
A przepraszam
O jaka szkoda...
w końcu poświęciłeś swój cenny czas. Jak będę miał jeszcze przyjemność to odpowiedź podam bez kontrzagadki i czy luźnej wypowiedzi, zapomniałem że przecież jesteśmy w sądzie.
Co to za gra?
-autor to polak,
-to symulator,
-Przykładowe elementy to GUN, PLUT, FIRE,
-gra pozwala zbudować komputer wewnątrz gry.
-
Kojarzy mi się tylko:
Teardown
lub
OHV
-
To jest gra 2D, choć istnieje 3 wymiar w formie warstw np. jak przy wykończeniu ścian, najpierw tynk, potem gładź, podkład i na koncu farba. Chodź gładź i podkład można sobie darować
(dla wścibskich, to tylko przykład bez związku z pytaniem)
-
-
tak
-
To ja może zostanę przy piosenkach i książkach o tym samym tytule.
-Piosenka z lat 80. opowiada o człowieku, który wyruszył w daleką podróż, zakończoną tym, że po stu latach znaleziono tylko jego zamarznięte ciało.
-Książka z lat 60. opowiada o losach przybysza ze zdecydowanie odleglejszych stron, który próbuje radzić sobie w naszym świecie. Jej autor był dość kontrowersyjną postacią, nie tylko że względu na strworzenie kilku nagradzanych dzieł.
-
Zapewne piosenka o tym samym tytule
-
Opowiedź prawidłowa.
-
Co łączy te gry:
Odpowiedź to słowo, nie chcę opisu, porówania +, - tylko konkretną odp (nie znam fabuły, ale była afera z tym ostatnio, wiec kto o niej słyszał to odpowie bo poniekąd o to chodzi).
-
Sweet Baby Inc
-
Niewinna nazwa firmy nawiazujaca chyba do dziecka Rosemary aka antychrysta
-
-
Ehh ktoś pewnie skojarzył nazwę ministerstwa, więc może już powstrzymam się od kolejnych komentarzy związanych z tego typu działalnością...
Album muzyczny będący soundtrackiem do filmu, po latach trzynasty utwór (lub szósty ze strony B) doczekał się własnego filmu. W obu filmach grają znani muzycy i występują motywy z Indii.
-
Może Concert for George - jest film i album, motywy indyjskie bardzo wyraziste no i oczywiście graja znani muzycy:
- Eric Clapton: Himself / Musical director (concert)
- George Harrison: Himself (archive footage, uncredited)
- Gary Brooker: Himself
- Joe Brown: Himself
- Sam Brown: Herself
- Jim Capaldi: Himself
- Carol Cleveland: Herself / Best girl
- Ray Cooper: Himself / Producer (film)
- Andy Fairweather-Low: Himself
- Terry Gilliam: Himself / Barber / Mountie
- Tom Hanks: Himself / Mountie
- Dhani Harrison: Himself
- Olivia Harrison: Herself / Producer (film)
- Jools Holland: Himself
- Eric Idle: Himself / Barber / Mountie
- Neil Innes: Himself / Barber
- Terry Jones: Himself / Barber / Mountie
- Jeff Lynne: Himself / Concert audio producer (concert)
- Paul McCartney: Himself
- Michael Palin: Himself / Bevis
- Tom Petty and the Heartbreakers: Themselves
- Billy Preston: Himself
- Anoushka Shankar: Herself
- Ravi Shankar: Himself
- Ringo Starr: Himself
-
Nie. Co prawda niby istnieją filmy Here comes the sun i I need you (zależnie od tego czy liczymy 13 utwór czy 6 ze strony B), ale nawet jeśli grają tam znani muzycy to żadnego nie kojarzę...
Mała podpowiedź, oba filmy związane z tym albumem są komediami (a nie dokumentami, zapisami koncertów itp.), a na jednym nawet byłem w kinie, więc nie jest to nic niszowego, skoro było tam grane.
-
Skoro chodziło o coś innego to ok.
Tymczasem zacząłem sprawdzać dogłebniej i film I need you, orginalnie: Ich brauche dich to niemiecka komedia muzyczna z 1944, występują m.in śpiewaczka operowa Anneliese Rothenberger.
Oczywiście jedyny problem to kto inspirował się kim