Księżyc z przyjazną atmosferą / bonus

• Witam

Ostatnio mi chodzi po głowie taki pomysł wszystkie księżyce na OG to jałowa ziemia wiec może trochę urozmaicić grę i wprowadzić księżyc z atmosferą :) Powiedzmy że jak gra 2500 osób na serwerze to księżyców będzie tylko 250 do znalezienia ! Na takim księżycu będzie można zbudować kopalnie wszystko do ustalenia np. do 10 10 10 albo 20 20 20 max taki bonus i satki dla energii , elektrownia zablokowana magazyn 10 żeby było ciężej księżyc pojawia się raz na 50-100 prób na całym uni :) do ustalenia albo księżyc można wylosować tylko na Planecie głównej podstawowej żeby było trudniej albo na wszystkich gracz może mieć max 3 takie księżyce . Jak Księżyc zostaje zniszczony przechodzi do głównej puli na uni i znowu ktoś może go znaleźć :) to by trochę urozmaiciło grę ataki na księżyce były by większe ! :) ( polowanie na księżyc ) Jeśli operatorom zależy na zyskach z Am można było by wprowadzić pole ochronne księżyca do ustalenia jednorazowe działanie 50 k - 100 k AM przy ataku min 10 GS do ustalenia .

Myślałem też żeby na księżycach zrobić zamaskowaną platformę garażową-postojową :) taki dodatek za Am 2-3-4 sloty max można tam tylko schować 11 k -15 k MT i 3,3 k DT plus 10-50 k ss zależy ile by było slotów i konfiguracja za am czasowo :) np 10-25 k AM za miesiąc użytkowania jeśli nie przedłużysz flota z tego garażu automatycznie wysyłana jest na sloty podstawowe księżyca pojawia się aktywka i możliwość zniszczenia jeśli np. o 2 w nocy skończy się czas . Oczywiście funkcja tej zamaskowanej platformy garażowej była by taka podczas ataku na moona platforma zmienia sama automatycznie pozycję i flota w niej jest bezpieczna! taka platformę można było by posiadać na 5-8-10 moonach max do ustalenia .

• Jak doceniam, że ktoś chce mieć swój wkład w grę (choć oczywiście jak z implementacją pomysłów graczy jest, to wszyscy wiemy), tak naprawdę sugerowałbym pograć trochę dłużej niż dwa tygodnie i wtedy zderzyć swoje światłe idee z tym, co zaproponowałeś. I naprawdę w dobie obecnych speedów flot ostatnie, czego nam trzeba, to jeszcze większej liczby toksycznych debili, którzy ściągają innym graczom moony po prostu dla czystej zabawy, bez związku z żadnym polowaniem na floty.

• Dzięki że doceniasz ! Pewnie każdy gracz ma chęć coś zmienić w tej grze :)

tak naprawdę sugerowałbym pograć trochę dłużej niż dwa tygodnie i wtedy zderzyć swoje światłe idee z tym, co zaproponowałeś.

Nie rozumiem tej twojej kwestii 2 tygodnie ? Zacząłem grac na OG na Uni 17 w BNST ostatni raz grałem na ostatnim roku studiów w 2011 teraz gram od 6 ponad 6 miesięcy na Ceres i Eris wiec nie wiem o czy mówisz , co masz na myśli pisząc to ! Chyba jakieś błędne wnioski wyciągnąłeś !

Co do ściągania moonów myślę że chyba zależy od Uni nie na wszystkich jest tak że trafiają się tacy gracze że z chęcią rozwali by Ci 10 moonów z rzędu .

Pozdrawiam

• Kompletnie niepotrzebny pomysł który tak na prawdę nic do gry nie wnosi a "garaż" jak to nazwałeś - szkoda że nie wymyśliłeś żeby ten moon był w ogóle nie widoczny dla innych graczy...

Jeśli chcesz szukać "wyjątkowych rzeczy" i cieszyć się nimi to masz od tego uni sezonowe. Developerzy i programiści niech zajmą się poprawą na prawdę istotnych kwestii...

• zkoda że nie wymyśliłeś żeby ten moon był w ogóle nie widoczny dla innych graczy

I to jest świetny pomysł - planeto-księzyce na 16 pozycji, takie do przejęcia na ekspedycji i możliwe do zaatakowania w ramach ,,dużej,, walki z piratami . :trollface::trollface::trollface:

images?q=tbn:ANd9GcRYY7smU69e6iA24pLIrzpPsqAkKi8AU9-hew&s

Zejdźmy jednak na planetę...xD

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Załóżmy Metal 10 + Kryształ 10 + Deuter 10 lvl = 30 pól

Urobek trzeba gdzieś trzymać - przyjmijmy magazyny średnio na 10 lvl = kolejne 30 pól

Teleport też musi być - 6 lvl żeby mieć jakieś sensowne skrócenie czasu odświeżania.

Falanga powiedzmy na 9 lvl, fabryka robotów na 2 i stocznia na 10, żeby móc wybudować jakąś obronę tego wydobycia.

Powiedzmy, że rezygnujemy z elektrowni i całość zasilimy satelitami schowanymi za tą obroną.

87 pól. Stacja księżycowa daje 2 na każdy swój lvl, czyli trzeba by ją postawić na 44 poziom.

Łączny koszt jej budowy od 1 do 44 poziomu:

M: 351.843.720.888.300.000

K: 703.687.441.776.600.000

D: 351.843.720.888.300.000

Komuś chce się liczyć, jak długo by się to spłacało z wydobycia kopalni na 10 lvl? :S

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Komuś chce się liczyć, jak długo by się to spłacało z wydobycia kopalni na 10 lvl? :S

Wiesz to taki luźny pomysł jeśli w ogóle miało by coś takiego powstać to jak pisałem jako bonus 1 moon z 15 na przykład tak stacja księżycowa daje 2 pola można było by zrobić 5 pól na przykład . Co do opłacalności zależy od konfiguracji wszystko do ustalenia .

Jeśli chcesz szukać "wyjątkowych rzeczy" i cieszyć się nimi to masz od tego uni sezonowe. Developerzy i programiści niech zajmą się poprawą na prawdę istotnych kwestii...

Fakt pewnie programiści mają więcej istotnej pracy do zrobienia niż taki bonus . Aczkolwiek swoimi przemyśleniami można się podzieli .

Zawsze wywołuje to jakaś pracę myślową u innych ( co do niewidocznych moonów to raczej taka szpila już wbita na złość hehe ) ale rozumiem punkt widzenia :)

• również uważam ze pomysł nic nie wnosi d gry oprócz tego że można zdobyć coś w miarę unikalnego (niektórzy takie rzeczy lubią)
    tak czy inaczej uważam że pomysły na polskim forum nigdzie nie pójdą dalej
    aby mieć realną szansę na to ze twój pomysł ktoś zobaczy władny do zaproponowania komuś innemu pomysłu na zmiany w grze
    powinieneś te pomysły umieszczać na ogólnym discordzie Ogame na kanale "suggestions"
    tam twoje pomysły mają realną szansę bycia przeczytanymi przez kogoś kto może mieć wpływ na grę
    tutaj jedynie polscy gracze się wypowiedzą i tyle będzie z pomysłu