cześć!
chodzi o ten quest:
wczoraj mi normalnie wskoczyła nagroda, dzisiaj skanuję i nie zaskakuje choć wykryłem ekspedycję i szpiegowanie. czy to ma być jakiś konkretny rodzaj ruchu floty? mam uczulenie na drobne druczki, więc jeśli to ten casus to się obrażę.
ps. zbieranie też nie działa
nagroda za użycie falangi nie działa
-
- 12.0.21
- zabity
-
-
hmmm zaskoczyło z opóźnieniem. nie jest t kwestia kesza bo w międzyczasie robiłem inny quest i wszedł jak trza, zatem samo opóźnienie można traktować jako formę buga, gdyby ktoś jeszcze zgłaszał taki problem.
-
Dopiszę się do tematu.
U mnie nie zaskoczyło w ogóle.
Miałem je wczoraj.
Mam je dzisiaj.
Ktoś ogarnia na jakiej zasadzie to ma zadziałać? Coś jest zepsute
edyta:
dobra, kolega z sojuszu podpowiedział - jakby ktoś miał taki problem
użyjcie sondy na atakuj/szpieguj i dopiero wtedy użyjcie falangi.
Działa tylko na TWOJĄ flotę...
-
Ja wysyłam flote do sąsiada na transportuj i chwytam to na falandze i jest OK
-
dobra, kolega z sojuszu podpowiedział - jakby ktoś miał taki problem
użyjcie sondy na atakuj/szpieguj i dopiero wtedy użyjcie falangi.
Działa tylko na TWOJĄ flotę...
jestem na 99% pewien że działa na cudzych flotach i na każdym typie misji, bo pamiętam że za pierwszym razem falangowałem gościa, który wiedziałem że śle ekspy z planety o byle jakiej porze. i quest się tedy spełnił natychmiastowo, a tym razem zaskoczył jakby po +-godzinie lub po którejś kolejnej falandze czego niestety nie jestem w stanie potwierdzić w żaden sposób
-
a wystarczy zrobic atak na idlaka albo byle gdzie ss dt mt i uzyc falangi i zalicza odrazu ja zawsze tak robie
-
Właśnie robiłem to zadanie. Wysłałem 1 MTka na transportuj do idlaka i użyłem falangi na tej planecie i od razu zaliczyło.