Na tą chwilę gra Odkrywcą straciła sens. Tak samo jak wszelkie bonusy do form życia związane z ekspedycjami. Wielka klapa, która psuje grę. Nawet słabsi gracze stracą a to oznacza, że nie są w stanie nawiązać walki z graczami co grają lata, będzzie mniej ataków, mniej celów itd.
Zepsute expedycje
-
- Nie bug
- 12.0.21
- Majcher
- Closed
-
-
Tak jak napisał Majcher
jawnie ucięło mu 50% zysków z expedycjii, jego znaleziska nie mieszczą się w standardowych tabelach co potwierdza choćby Ogame Tracker (Majcher wysyłał mi screeny)
znaleziska są znacząco zaniżone i mówimy tu o wartościach w okolicy 50% i to fakt niepodważalny że coś jest nie tak u niego na koncie
Wiem że nie wszyscy gracze tak mają bo widziałem statystyki z OGlight lub Ogame trackera innych i tam wyglądało to prawidłowo,
choć wiem ze są inny którzy zgłaszają spadki, ale nie wiem czy potwierdzone
być może to błąd na kontach kilku graczy lub na konkretnym uni (może paru)
Ale fakt należy się tym zająć, wiele razy dementowałem problemy z expami ale tutaj konto Majchera faktycznie ma znaczące i niepodważalne problemy
Pozdrawiam i miłych świąt -
mnie ciekawi jak wam wychodzą takie ogromne liczby maksymalnych findów - czy to efekt takich ogromnych bonusów z badań form życia czy coś innego?
u mnie na uni delphinus to wygląda tak:jak się to ma do 460mln metalu u Majchera? toż to jakieś 350% więcej. mógłbyś pokazać jak powyższa tabelka wygląda u ciebie?
co do znalezisk to nie widzę jakichś specjalnych tendencji:
brak eventu pozostaje w mniej więcej tej samej relacji do znalezisk surowców (~1:1 z lekką przewagą dla surki).
widziałem też już podobny wątek gdzieś na angielskim forum, gdzie gość twierdził, że im większe ma bonusy do expów z form życia tym mniejsze rezultaty. Jeśli bug miałby być gdzieś to właśnie tutaj, choć i to niepewne, zważywszy że rachunek prawdopodobieństwa w przypadku zrandomizowanego zjawiska zawsze będzie miał tendencję do "klastrowania się" wyników, przynajmniej z ludzkiej perspektywy gdzie mózg nasz będzie się doszukiwał tendencji, a jeśli jest to mózg polski, to złych tendencji ;p
grając adwokata diabła zwróciłbym uwagę na:
a) może to ogame tracker ma jakieś niedociągniecia
b) może inny gracz zaczął słać expy tam gdzie ty?
podsumowując - bez długotrwałych badań uwzględniających w grafach również postępy w technologiach form życia my tego nie sprawdzimy - musieliby to zrobić devowie. czyli składamy wniosek o dokładne sprawdzenie tej kwestii -
To nie tylko jedna osoba i nie TYLKO Majcher. Problem jest globalny.
Majcher natomiast pokazał to w ewidentny sposób, ale jak tutaj tak na innych community ludzie też to potwierdzają. Problem nie dotyczy tylko jednej osoby więc nie nazywajmy go jednostkowym.
Inwestycja w lf nie ma obecnie sensu bo przynosi straty a nie zyski. Nie ma kompletnie żadnych przyrostów a jedynie spadki.
Rozmawiałem z kilkoma osobami z zagranicznych serwerów i też mówili o tym od dawna u siebie, ale też wszyscy traktowali ich jak idiotow. Tak samo wygląda to tutaj, jak ktoś mówi o expach i o tym że coś z nimi nie tak zaraz znajduje się stado bydla które uważa że wie lepiej i twierdzi że ktoś się naćpał.
Gdyby nie awaria z chęcią pokazałbym swoje słupki ale operyje tylko telefonem a cała historia expow została na kompie którego od wczoraj nie mogę odpalić.
Majcher wyręczył wszystkich , pokazał JAK NIE OPLACA się od jakiegoś czasu inwestować w lf.
-
To nie tylko jedna osoba i nie TYLKO Majcher. Problem jest globalny.
Majcher natomiast pokazał to w ewidentny sposób, ale jak tutaj tak na innych community ludzie też to potwierdzają. Problem nie dotyczy tylko jednej osoby więc nie nazywajmy go jednostkowym.
Inwestycja w lf nie ma obecnie sensu bo przynosi straty a nie zyski. Nie ma kompletnie żadnych przyrostów a jedynie spadki.
Rozmawiałem z kilkoma osobami z zagranicznych serwerów i też mówili o tym od dawna u siebie, ale też wszyscy traktowali ich jak idiotow. Tak samo wygląda to tutaj, jak ktoś mówi o expach i o tym że coś z nimi nie tak zaraz znajduje się stado bydla które uważa że wie lepiej i twierdzi że ktoś się naćpał.
Gdyby nie awaria z chęcią pokazałbym swoje słupki ale operyje tylko telefonem a cała historia expow została na kompie którego od wczoraj nie mogę odpalić.
Majcher wyręczył wszystkich , pokazał JAK NIE OPLACA się od jakiegoś czasu inwestować w lf.
bez rozdmuchiwania i wyolbrzymiania, bo to nie potrzebne
tak zapewne dotyczy to wielu graczy
ale nie wszystkich co już potwierdziłem
co nie zmienia faktu że problem istnieje i trzeba się nim zająć -
mnie ciekawi jak wam wychodzą takie ogromne liczby maksymalnych findów - czy to efekt takich ogromnych bonusów z badań form życia czy coś innego?
u mnie na uni delphinus to wygląda tak:jak się to ma do 460mln metalu u Majchera? toż to jakieś 350% więcej. mógłbyś pokazać jak powyższa tabelka wygląda u ciebie?
co do znalezisk to nie widzę jakichś specjalnych tendencji:
brak eventu pozostaje w mniej więcej tej samej relacji do znalezisk surowców (~1:1 z lekką przewagą dla surki).
widziałem też już podobny wątek gdzieś na angielskim forum, gdzie gość twierdził, że im większe ma bonusy do expów z form życia tym mniejsze rezultaty. Jeśli bug miałby być gdzieś to właśnie tutaj, choć i to niepewne, zważywszy że rachunek prawdopodobieństwa w przypadku zrandomizowanego zjawiska zawsze będzie miał tendencję do "klastrowania się" wyników, przynajmniej z ludzkiej perspektywy gdzie mózg nasz będzie się doszukiwał tendencji, a jeśli jest to mózg polski, to złych tendencji ;p
grając adwokata diabła zwróciłbym uwagę na:
a) może to ogame tracker ma jakieś niedociągniecia
b) może inny gracz zaczął słać expy tam gdzie ty?
podsumowując - bez długotrwałych badań uwzględniających w grafach również postępy w technologiach form życia my tego nie sprawdzimy - musieliby to zrobić devowie. czyli składamy wniosek o dokładne sprawdzenie tej kwestiizabity Masz tylko 9,5% bonusu do surowców czyli 131kk mety max gdzie ja przy 78% mam 215kk metalu max - także tak, wszystkie te maxy co ludzie tutaj pokazują to są potezne konta maxowane w kierunku własnie grania pod expy przez długie okresy czasu. A moje konto to nagle 250kk punktów czyli mizerne i grane niekoniecznie tylko pod expy.
-
hmm ciekawi mnie w takim razie jaka jest amortyzacja takiego przedsięwzięcia - to w ogóle się tyczy całego działu form życia, gdzie wydajemy miliony żeby zmniejszyć koszt budynku o ułamek procenta i gdzie wydajemy miliony by zwiększyć znaleziska o taki sam ułamek. wygląda to tak jakby formy życia nie miały większego sensu dopóki nie operuje się w miliardach. pod warunkiem że działają jak należy.
moim skromnym zdaniem discominer to najlepsza opcja. dzieląc punkty między ekonomię i expy nie ma się przynajmniej wrażenia że robi się te expy po to, by zwiększyć loot z expów, żeby robić kolejne expy, żeby zwiększyć loot itd -
-
-
fajnie ze w końcu ktoś to opisał w profesjonalny sposób . Od siebie mogę dodać ze tez dość sporo zainwestowałem w bonus do surowców na ekspedycjach , a mimo tego jakoś mam nie wiele więcej niz znajomi co w zasadzie nic nie włożyli aby miec większy bonus .
ciekawi mnie tez jaki będzie tego finał .Zakładając ze ta informacja dotrze do Gf ciekawe co usłyszymy , ze jak cos nie pasuje to poprostu nie wysyłaj expo ? czy beda palić Jana ze nie ma takiego problemu ? może cichaczem oni coś " popsuli " bo stwierdzili ze za dużo tego dostajemy w ekspedycjach 😁😁
mimo wszystko Święta za rogiem to można mie nadzieje ze to naprawią
-
fajnie ze w końcu ktoś to opisał w profesjonalny sposób . Od siebie mogę dodać ze tez dość sporo zainwestowałem w bonus do surowców na ekspedycjach , a mimo tego jakoś mam nie wiele więcej niz znajomi co w zasadzie nic nie włożyli aby miec większy bonus .
ciekawi mnie tez jaki będzie tego finał .Zakładając ze ta informacja dotrze do Gf ciekawe co usłyszymy , ze jak cos nie pasuje to poprostu nie wysyłaj expo ? czy beda palić Jana ze nie ma takiego problemu ? może cichaczem oni coś " popsuli " bo stwierdzili ze za dużo tego dostajemy w ekspedycjach 😁😁
mimo wszystko Święta za rogiem to można mie nadzieje ze to naprawią
Ruda zwykła wyjaśniać to pechem, nawet na probie tysiecy ekspedycji pobranej od wielu graczy :)... takze ten... mamy pecha
A to ze wciaz trafiaja sie ekspedycje zwracajace 1mln deuteru pomimo bonusow przekraczajacych 200%, co jest znaczaco ponizej minimalnej wartosci... no pech albo my po prostu jestesmy za glupi na takie matematyki
-
śmiałe założenie, że to trafi do GF. moim zdaniem sprawa nawet nie opuści tego forum, ale chciałbym się mylić
-
śmiałe założenie, że to trafi do GF. moim zdaniem sprawa nawet nie opuści tego forum, ale chciałbym się mylić
to może by tak zbojkotować płatności na tydzień, może dwa?
-
Druga sprawa, jaka to jest losowość expedycji? Zdaza mi się znalesc surowce w identycznej ilości, w odstępie niecałej minuty. Np.
16.22.25 Metal 38240592
16.22.58 Metal 38240592
Widsc,ze coś jest skopane, Tak samo seria pustaków, potrafi i być 7-9 razy pod rząd w jednej serii
-
Mam to samo. Zysk spada drastycznie. I jeszcze do tego niezaleznie od wyjalowienia ukladu.
-
a ja tak
-
przy okazji, nie wiem czy to błąd trackera czy gry, ale mamy taki absurd
-
-
u mnie też to ostatnio tak wygląda, strasznie działa na nerwy. na 14 slotów mam non stop 2-3 opóźnienia i 2-3 piraci/obcy.
-
przy okazji, nie wiem czy to błąd trackera czy gry, ale mamy taki absurd
podobno blad gry na infinity disco tak pisza