KIJ W MROWISKO, PROSTEST PRZECIWKO GO ! SERWER ERIS

• Chciałbym poruszyć problem ostatniej dużej ilości banów które nawiedziły serwer ERIS, jednym z banów został obdarowany gracz z Top3 REVAN, mój kolega z soja, bez jakich kolwiek przesłanek merytorycznych (domniemamy że były skargi graczy, którzy złomem poczuli sie urażeni a nawet musieli się wypłakać....)

Do sedna....

Ogólnie chodzi o to że Go banując gracza nie tłumacząc dlaczego, dopiero po 3 dniach na zapytania w suporcie lakonicznie odpowiadają regułką KOPIUJ/WKLEJ,( w Polsce mamy domniemanie niewinności....) nawet nie wiadomo z czego się tłumaczyć, chłop który podkręślam NIC NIE UŻYWA!, siedzi całe noce i swoja taktyką np wymusza aktywki np transportami, okazuje się że wspomaga się jakimś programem lub też przesiaduje na ogame tak długo że według nich to jest niemożliwe... GO nie potrafią jasno wskazać powodu zbanowania a nawet nie chcą (masz czy nie masz programu ważne że jest BAN a teraz się odwal) próby kontaktu z wieloma decydentami nawet GAME FORGE okazały się bezskuteczne, Zwracam tutaj też UWAGĘ ŻE KTOŚ PŁACIŁ GRUBE PIENIĄDZE NA ANTYMATERIE A TERAZ SIĘ GO ZLEWA? Jakikolwiek poziom obsługi klienta jest tutaj raczej na -

TO JEST TŁUMACZENIE W DZISIEJSZYCH CZASACH POWODU ZBANOWANIA BARDZO DOBREGO GRACZA:
    Obraz

Poniżej próby tłumaczeń wszystkiego co przychodzi na myśl a może dot. bana

Obraz

Obraz

Rozbite zostały wyniki Revana na czynniki pierwsze ...
    Obraz

A tutaj tłumaczenie aktywek...
    Obraz

Jest tego wszystkiego dużo więcej... niestety próby rozmów kończą się zlewaniem gracza, bo przecież Go tutaj rządzą.

Podsumowując chciałbym byście jako gracze zwrócili uwagę na to gdzie kasę wkładacie bo jak widać pakując kilka tysięcy zł w konto na OGAME, wykorzystując taktycznie eventy by zwiększyć wartość antymaterii oraz grając z pomysłem okazuje się że wasze wyniki są za dobre... Więc Go według swojego widzimisię was wykluczą z gry, GO są nie kontrolowani? Są nietykalni ? Są oskarżycielem, sądem, oraz katem w jednym ?

Czekam na wasze komentarze i odczucia co do waszych spraw z suportem (jak zostaliście potraktowani)

• Parę spraw:

1. Nie liczyłbym na odpowiedź Teamu, bo wypowiadasz się w imieniu kogoś i ani ja, ani Ty ani to Forum nie jest stroną dyskusji

2. Niech się więc wypowie zbanowany, jak już

3. Nie sądzę żeby Team palcem pokazał przewinienie bo będzie wiadomo jakich narzędzi nie używać, co konkretnie jest sprawdzane i jak można dojść że ktoś używa nielegalnych wspomagaczy

4. Podejrzewam że Team miał na tyle twarde dowody, że bana nie dał za widzimisię albo podejrzenia. Tutaj oczywiście pkt. 2

5. Pewnie w Teamie zadrżało serce dając bana osobie która płaci za grę ciężką kasę, ale patrz pkt 5.

6. Argument "ja płacę więcej niż inni więc domagam się innego traktowania" jest argumentem - delikatnie mówiąc - nienajlepszym.

• Nie chodzi tutaj o Ruda, chodzi o fakt jak się ludzi traktuje, nikogo nie oskarżam sam miałem problemy z "Administratorami gry", nie wiem kto banuje nie podpisują sie... więc jest to temat ogólnego dot. tego co tu się wyprawia ostatnio....

ZmechyU28 twoj pkt 6 nie wiem czego sie odnosi.... też kupujesz antymaterie, ta gra już nie jest można powiedzieć darmowa, od zarządców tej gry powinno się wymagać jakiś prostych standardów, chłop który używa zatwierdzonych rozszerzeń nagle dostaje bana bo za dobry jest... i tak naprawdę nikt nie chce powiedzieć o co dokładnie chodzi

• Też kilka lat temu osobiście dostałem bana za nielegalne oprogramowanie = którego nigdy nie używałem w przypadku UNI na którym dostałem bana, żeby nie było testowaliśmy kiedyś "ninja", ale to na innym koncie, inny IP i na innym UNI żeby nie powiązać przypadkiem z normalnym prawilnym kontem, nawet sami to konto zgłaszaliśmy niejednokrotnie - i działa do dziś, sam się zastanawiam po czym administracja wnioskuje na używanie nielegalnego oprogramowania

dodam jeszcze że dużo osób używa "klikacza" do wyklikiwania zawrócenia floty celem jej nagrania = a to też nie jest legalne = a często w ST piszą że wyklikałem i nagrałem = więc widocznie nie którym można

• DaQeR byłbym na Twoim miejscu bardzo ostrożny w tak stanowczym wypowiadaniu się w sprawie niewinności kogoś innego niż Ty sam. Jak ktoś wspomniał wyżej - tu ewentualnie sam zainteresowany powinien podnosić temat swoim własnym imieniu..

Nie staję tu po żadnej ze stron, ale skoro napisałem to co wyżej winien Ci jestem jakieś uzasadnienie. Gram w Ogame od nieco ponad roku (poprzedniego grania na U17 nie wliczam - to była zupełnie inna gra). Grałem na Uni Vela, po kilku miesiącach "nauki" konto oddałem (ilość popełnionych z niewiedzy błędów w budowaniu konta) i rozpocząłem w marcu od zera na Uni Yin. Zarówno na Vela jak i na Yin gram odkrywcą i nie pomylę się jeśli napiszę, że mało, może kilka osób na wszystkich polskich Uni wysyła tyle ekspedycji co ja - obecnie przy 15 slotach jest to 250+ na dobę, a ponieważ Yin jest Uni o prędkościach niskich - aby uzyskać taki wynik wysyłam przez większość dni w miesiącu ekspedycje 24 godziny na dobę, na budzik, zresztą już się ze mnie za ten fakt podśmiewają na disco ;) Dodatkowo obecnie, gdybyś miał możliwość pośledzić aktywność mojego konta - to "świeczka" gdzieś pali się praktycznie zawsze - gaśnie po 3 w nocy na jakiś czas bo nie chce mi się dodatkowo budzić aby przelogować grę, robię to gdy wraca fala ekspedycji.. Opisuję Ci to tak szczególowo aby podkreślic dwa fakty:

1. Robie dobowo "absurdalna" liczbe ekspedycji..
    2. Aktywność na koncie jest pewnie z 20 godzin na dobę..

i fakt trzeci:

Ani na Vela, ani teraz na Yin nigdy nie mialem bana z uzasadnieniem jak wyzej, choc zgloszen co do mojej osoby wlasnie z uwagi na te aktywnosc bylo co nie miara (zrodla nieoficjalne) ;)

Raz jeszcze zatem - byłbym ostrozny w obronie kogos innego niz moja wlasna osoba - bo co ja robie a czego nie robie wiem na 100%. W przypadku innych - nawet 99% moze okazac sie za malo. W mojej subiektywnej opinii cos na rzeczy być musi skoro zapadla taka a nie inna decyzja, szczegolnie wobec platnika inwestujacego w anty - choc z tymi grubymi pieniedzmi jak to nazwales to przesadziles patrzac na statystyki Waszego Uni - ale to tylko dygresja, ilosc wydawanych lub nie pieniazkow nie powinna miec tu zadnego znaczenia.

• dodam jeszcze że dużo osób używa "klikacza" do wyklikiwania zawrócenia floty celem jej nagrania = a to też nie jest legalne = a często w ST piszą że wyklikałem i nagrałem = więc widocznie nie którym można

i osobiscie znam osobby ktore za to dostaly perma :) cóż poradzić...

co do zbanowanego to tak jak nawija Leo Bonhart - gosc dostal bana prawdopodobnie slusznie, a kolegom dookola swieci ze niby jest krysztalowy... jak siedzialem w domu i gralem na szybkim uni kilka miesiecy doslownie nolife przy kompie konto swiecilo sie praktycznie 20-22h dziennie i nawet slowem administracja gry nie zajaknela sie, ze moja aktywnosc byla nieregulaminowa... ewidentnie ogame wylapuje, jakie mamy zainstalowane wtyczki itd. pomijam juz chmurke z ninjabota...

• dodam jeszcze że dużo osób używa "klikacza" do wyklikiwania zawrócenia floty celem jej nagrania = a to też nie jest legalne = a często w ST piszą że wyklikałem i nagrałem = więc widocznie nie którym można

Och, byli tacy, co przychodzili na oficjalny kanał discord i wklejali nagrania z klikania klikaczem ;) Asy wywiadu zaprawdę ;)

• 3AD3OY z tej strony,
    Normalnie nie udzielam się w takim temacie ale z racji na twoje zaangażowanie daqer i przytyki w stronę sojuszu, który z Ravenem założyłem i z którego sam zrezygnował bo nie był w stanie zaakceptować innej opinii to jednak podzielę się pewnymi faktami. Zaznaczam nic nie mam do vadera ale jakoś z czasem Raven zaczął mieć coś do nas.

Wielokrotnie osoba, o której mówisz, że jest nie winna sama deklarowała, że korzysta z nielegalnego oprogramowania na discordzie, który reklamowałem tutaj jako discord stworzony dla serwera Eris. Jestem w stanie podać dokładne daty i godziny w których zostało ów oprogramowanie używane.

Zanim przyjdzie komuś do głowy, że ktoś mógł się podszywać pod Ravena na discordzie, to mogę także pokazać screeny z tego konta, które mógł udostępnić tylko właściciel i udowodnić, że to ta sama osoba która mówi że używa bota a raczej rekordera ruchów myszką.

Nie udostępniałem tego nigdy [ani po spinie z Testim ani po spinie z Anathemą] ale to co wy wyczyniacie z pushami, byciem online 24/7 i podnoszeniem floty ludzkie pojęcie przechodzi.

Ale są w tym wszystkim dwie śmieszne rzeczy.
    1: Raven pisał, że jak ładuje złotówki to nie dostanie bana xd
    2: Dziwnym trafem cała wasze ekipa i jedna nowa osoba od nas dostała bana na raz a tak pisałeś ile to pushy u nas nie było

Ravenowi życzę wszystkiego co najlepsze ale nie róbcie z tyłka buzi.

• Trokpol ja też gram można powiedzieć 24h, tylko że jak mi chcą ściągnąć moony o 2 w nocy to jestem..., jak mi się przysneło i expy chcieli walnąć o 3 rano też zdąrzyłem uciec, jak o 17 z lotki próbowali mnie walnąć też byłem, ale do sedna, Revan był zgłaszany przez swoich byłych kolegów z soja bo wystapił od nich ze zwzgłedu na fakt że to lamy... TOP1 i 2 na ERIS to totalne noobki które tylko pakują kasę, a flota potrafi stać po 6h na moonie bez fs ale po co robić fs jak obrony na każdym moonie ma 200-300mln + flota stoi nic mu nie zrobimy, ale że REVAN rozpoczął złomowanie Noobków to nagle zaczeli go zgłaszać że coś ma, że to nie możliwe itd i nagle okazuje się że za same zgłoszenia też można bana dostać, pewnie znając życie ja też dostanę bana za robie expów w nocy :D

Bardziej niż to czy ktoś jest niewinny czy winny to powinno się go wysłuchać, skonfrontować przypuszczenia, i wtedy wydać werdykt, a tutaj nie wiadomo dokładnie za co jest BAN, za expy ? za dużą ilość złomowań ? za przeciążenie serwera wysłanym DT :D Tak jak pisze smOOk nie znasz dnia i godzinny jak bana dostaniesz :D a za co to już się domyśl.

• 3AD3OY co ty nie powiesz, dziwnym trafem jak mnie skanujesz caly dzien to jestem ON, jak ja cie skanuje w nocy to nagle ja nie moge? bo to nie możliwe że jestem ? jak Anathena wysyła GS o 1 gdzieś w nocy to też pewnie mu BOT pisze..., jak mi expa próbujecie ściągnąć to też pewnie BOT was wyśmiewa... heh amatorzy .

A co do Pushu to mam dowody Morgan sam mówi że ANATHENA zapłacił mu za flote...

bez tego to było wiadome ... Anathena i jego tłumaczenia żenujące że koleś miał bota i 2czy 3 razy go atakował , jak on dopiero nauczył się sonde wysyłać :D

A

• Odpiszę ci dwa razy - pierwszy i ostatni:
    1: "3AD3OY co ty nie powiesz, dziwnym trafem jak mnie skanujesz caly dzien to jestem ON, jak ja cie skanuje w nocy to nagle ja nie moge? bo to nie możliwe że jestem ?" - Nic takiego nie napisałem
    2: "jak Anathena wysyła GS o 1 gdzieś w nocy to też pewnie mu BOT pisze..., jak mi expa próbujecie ściągnąć to też pewnie BOT was wyśmiewa... heh amatorzy " - ciężko zrozumieć co tu chciałeś przekazać widowni ale nigdy nie pisałem że ty konkretnie masz bota
    3: "A co do Pushu to mam dowody Morgan sam mówi że ANATHENA zapłacił mu za flote...

bez tego to było wiadome ... Anathena i jego tłumaczenia żenujące że koleś miał bota i 2czy 3 razy go atakował , jak on dopiero nauczył się sonde wysyłać :D" - wyślij je do GO Anathema dostanie bana i świat będzie lepszy

Czy coś wnosi to w temacie Ravena ? nie
    Czy odbija to w jakiś sposób moje argumenty ? nie

Czy po raz kolejny bez powodu starasz się obrazić i pomówić innych by się dowartościować ? tak
    I ponawiam, nie będę już brał udziału w próbie rozmowy z tobą

• 3ad. Jak juz coś piszesz to przynajmniej pisz prawde :)

Jasne wklejaj screeny ale wklej całe a nie wycinki :)

Pisałem na disco że używałem makro na innych UNi ale ze tu sie sram tego uzywac bo za duzo kasy wasadzilem :) To takie sprostowanie :)

Ogolnie forum to nie miejsce na takie dyskusje i nikogo nie prosilem o zakladanie tego tematu. Z supportem jestem nadal w kontakcie i czekam na odpowiedz.

Ja nie chce unbana tylko zeby ktos kto sprawdza konto sprawdzil je rzeczywiscie i podal rzeczywisy powod co bylo awykonalne, czy byla jakas automatyzacja tylko tego oczekuje :) Ja wiem ze nie bylo i dlatego wiem ze jak ktos siadzie porzadnie do sprawdzenia konta niczego takiego nie znajdzie wiec powinien byc unban.

Na Uni lacarta gdzie też dostałem bana za nielegalne opragromowanie, mogli mi napisac co im sie nie podobalo? I napisali a potem dali unbana, tu nie moga napisac?

Co to jest automatyzacja? Wykonywanie identycznych ruchów w grze lub wykonywanie ich po określonym identycznym czasie :) I o to proszę w ticecie by zostało to sprawdzone :) tylko tyle

Pokaz tego scrrena gdy pisalem ze jak laduje zlotowki to nie dostaje bana :D

Pisalem cos innego :) ze jak zmieniam nick na Revan to zaraz dostaje bana :)

Świety nie jestem i zdarzało mi się łamać regulamin ale tu akurat o ironio ban jest nie słuszny xD :D

I pewnie malo kto w to wierzy ale mam to gdzies. :D

A Rudej spamuje w ticetach na disco i teraz tutaj od polnocy xD Jak to mozliwe 18h? i jeszce nie spalem :D?? Nieralne pewnie to tez za mnie bot pisze xD

• Trokpol ja też gram można powiedzieć 24h, tylko że jak mi chcą ściągnąć moony o 2 w nocy to jestem..., jak mi się przysneło i expy chcieli walnąć o 3 rano też zdąrzyłem uciec, jak o 17 z lotki próbowali mnie walnąć też byłem, ale do sedna, Revan był zgłaszany przez swoich byłych kolegów z soja bo wystapił od nich ze zwzgłedu na fakt że to lamy... TOP1 i 2 na ERIS to totalne noobki które tylko pakują kasę, a flota potrafi stać po 6h na moonie bez fs ale po co robić fs jak obrony na każdym moonie ma 200-300mln + flota stoi nic mu nie zrobimy, ale że REVAN rozpoczął złomowanie Noobków to nagle zaczeli go zgłaszać że coś ma, że to nie możliwe itd i nagle okazuje się że za same zgłoszenia też można bana dostać, pewnie znając życie ja też dostanę bana za robie expów w nocy :D

Bardziej niż to czy ktoś jest niewinny czy winny to powinno się go wysłuchać, skonfrontować przypuszczenia, i wtedy wydać werdykt, a tutaj nie wiadomo dokładnie za co jest BAN, za expy ? za dużą ilość złomowań ? za przeciążenie serwera wysłanym DT :D Tak jak pisze smOOk nie znasz dnia i godzinny jak bana dostaniesz :D a za co to już się domyśl.

xD Oj, boli po tych ściągniętych moonach. Wiemy, że chciałbyś też mieć takie flotki, żebyś mógł stać na moonie 6h i nie musiał siedzieć 24h, może kiedyś się uda ;-) Przy okazji może warto sobie zadać pytanie co robisz ze swoim życiem, jeśli jesteś 24h dostępny na ogame? Pomyśl ile ciekawych rzeczy mógłbyś zrobić w tym czasie :-) I czy to nie przez tą frustrację atakujesz wszystkich dookoła i plujesz jadem, bo ktoś inny bardziej się skupia na życiu i może sobie pozwolić, żeby włożyć parę PLN w tą grę i nawet tego nie zauważyć, a Ty mimo Twojego siedzenia na ogame potem możesz go co najwyżej cmoknąć ;-))

Co do samego postu, to raczej Revan powinien go napisać, gdyby chciał, myślę, że nie potrzebuje niańki. Natomiast faktem jest, że w przypadku bana (też kiedyś dostałem za więcej niż 3 ataki na kogoś, bo zapomniałem o tym) nie ma co liczyć na dostanie jakiejkolwiek informacji czy odpowiedzi obojętnie czy się wydało 0 zł czy 2 miliony. Może jakby się utrzymywało całe GameForge i siedział w radzie nadzorczej to byłaby taka szansa.

• "Pisałem na disco że używałem makro na innych UNi ale ze tu sie sram tego uzywac bo za duzo kasy wasadzilem :) T" - Nieprawda:
    image.png?ex=675c8179&is=675b2ff9&hm=939708368942346721dba4087e5fa99282888246508018e45171ad1b1a807b12&

"Pokaz tego scrrena gdy pisalem ze jak laduje zlotowki to nie dostaje bana :D

Pisalem cos innego :) ze jak zmieniam nick na Revan to zaraz dostaje bana :) " Nieprawda:
    image.png?ex=675c81c3&is=675b3043&hm=1fd47e9e9a604b0f3d3573607cff2a3cf4334b1c44ac6cc6acfc3b67e033874e&

• Vaderek, może zamiast inwestować czas w kolejne tłumaczenia, które tylko Cię pogrążają, zainwestujesz go w naukę fair play? Społeczność OGame ma dość takich pato-mistrzów jak Ty. Myślę, że Twój czas w tej grze się skończył – i szczerze, to najlepsze, co mogło się tej społeczności przytrafić.

Przy okazji, słyszałem od 01_legend, że w życiu prywatnym i zawodowym też nie wszystko idzie po Twojej myśli. Bardzo mi przykro z tego powodu, ale może to dobry moment, żeby zrobić krok w tył i skupić się na ważniejszych rzeczach?

Może warto poświęcić ten czas na uporządkowanie swojego życia, zamiast próbować rywalizować w grze w sposób, który prowadzi jedynie do frustracji i banów. Wygląda na to, że zmagasz się z jakimiś poważnymi kompleksami – wydajesz pieniądze na antymaterię aby być wyżej w statystykach od innych, a mimo to oszukujesz, bo ktoś jest wyżej w rankingu od Ciebie. Zastanów się, co robisz. To może być moment, w którym warto przemyśleć swoje podejście – zarówno do gry, jak i do życia. Życzę powodzenia.

image.png

• Jak by przeczytał regulamin, to w praktycznie każdej grze online, konto jest tylko dzierżawioną przestrzenią serwera i nie jest własnością użytkownika. Nawet jak by płacił milion euro miesięcznie, to właściciel (GF), może z tym kontem robić co mu się podoba i może użytkownik spadać na drzewo. To tak w dużym skrócie :saint:

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• 1. OK 3ad, gdzie maz tam napisasne ze z tego korzystam, tam tlumaczylem jak dziala bot. To piersze primo

2. " Kuuje zeby nie dali mi bana" dziwne ze tam nie ma zdanej literowki ktora jest moim stylem pisania :) Wiec napewneo tego nie pisalem :) Disorda mozna edytowac w przegladarce i widze ze juz zeszliscie na psy bo t robi.

3. Tam byrala rozmowa o innych uni a nie o tym wiec sie nie sraj.

4. To wslanie chce by ruda to sprawdzila czy tak bylo :)

i kolejne primo nadal widze ze ne ma tm literowek wiec to nie moglem ja pisac oszusci