Bojkot Ogame, handel 3/2/1

• Witam Was wszystkich!

Support od zawsze ma nas gdzieś, sami podejmują decyzję i z góry nam je narzucają, nie słuchając opinii graczy. Nie inaczej jest z narzuconym przelicznikiem handlu pomiędzy graczami 3/2/1. Zmuszają nas do korzystania z płatnego handlarza i pakowania kasy w grę, pod przykrywką likwidacji pushu. Handlarz oczywiście nie podlega obostrzeniu 3/2/1 i trzeba klikać kilka razy.

Nie możemy zostać bierni w działaniach! Proponuję na początek dwudniowy bojkot Ogame. Jeżeli support nie cofnie zmian WSZYSCY załączamy urlop 29.11.2024r. Pokażmy, że bez nas - graczy, nie będą mieli co robić i kim rządzić.
    Zdaję sobie sprawę z tego, że niektórzy (pewnie Ci, którzy przelicznikiem się pushowali) mnie skrytykują, ale w mojej ocenie to dobry sposób, żeby pokazać siłę użytkowników, oraz to, że oni są dla nas, a nie my dla nich!

• Jestem za, ale niech będę tym co sieje defetyzm :-)

Jak zareaguje Team/GF? Co najwyżej zrobi "pfffffff....., se włączajcie urlopy...".

Poza tym mnóstwo ludzi nie włączy, bo flota, badania, kopalnie albo zupa za słona.

Już lepiej w ramach akcji protestacyjnej przez dzień-tydzień nie kupować/wydawać Anty, dopiero jak w GF słupki z kasą spadną to ktoś może zauważy.

Niemniej, GF ma związane ręce, bo odmrażając przeliczniki handlowe umożliwi machlojki surowcami, przez które przeliczniki zostały zamrożone.

Ale AntyNovember to jedyna sensowna akcja protestu.

• Chwila, jeżeli nowy przelicznik handlowy eliminuje możliwość pushu, to dlaczego jako uczciwy gracz miałbym przeciwko temu protestować? To raczej ludzie którzy na tym się pushowali będą wstawiać tak durne posty jak ten powyżej, protestować, krzyczeć że zabija to handel. Może rozwiązanie nie jest idealne dla wszystkich, ale to lepsze niż dotychczasowe zasady pozwalające na push.

• Chwila, jeżeli nowy przelicznik handlowy eliminuje możliwość pushu, to dlaczego jako uczciwy gracz miałbym przeciwko temu protestować? To raczej ludzie którzy na tym się pushowali będą wstawiać tak durne posty jak ten powyżej, protestować, krzyczeć że zabija to handel. Może rozwiązanie nie jest idealne dla wszystkich, ale to lepsze niż dotychczasowe zasady pozwalające na push.

W moim przypadku handlowałem z graczem "X" po 2,9/1,9/1. Sprzedawałem zawsze paczki powyżej 10kkk.
    Kupiłem handlarza za 3500 anty i zaproponował 2,79/1,52/1 - to po pierwsze. Po drugie nie mam takich magazynów czyli handel musiałbym podzielić na kilka razy. Reasumując żeby sprzedać 10kkk dexu bez strat po wprowadzonych zmianach musiałbym wydać dobre 50k antymaterii. Myślę, że w podobnej sytuacji jest wiele osób, którzy grają uczciwie, a korzystali z handlu pomiędzy graczami.

• Polecam latanie na ekspedycje, rozwiąże twoje problemy z handlarzem za anty, a jeszcze może i surowce zostaną. A jeśli chodzi o przelicznik to podziękujmy tym co znaleźli taki sposób na robienie interesu z gry i ominięcie pushu, a nie teamowi, który może trochę gwałtownie, ale na to tylko zareagował.

• Polecam latanie na ekspedycje, rozwiąże twoje problemy z handlarzem za anty, a jeszcze może i surowce zostaną. A jeśli chodzi o przelicznik to podziękujmy tym co znaleźli taki sposób na robienie interesu z gry i ominięcie pushu, a nie teamowi, który może trochę gwałtownie, ale na to tylko zareagował.

Każdy ma swój pomysł na grę, ja gram jako handlarz od zwózki do zwózki. Aktywnie na koncie jestem 40min i nie mam zamiaru tego zmieniać.

• To nic niestety nie wniesie, w tą grę gra powiedzmy 1000 osób, 200 się pod tym podpisze, 800 ma na to wywalone.

Ale moim zdaniem skoro wprowadzili przelicznik handlowy 3:2:1 to handlarz taki powinien być z automatu, a nie śmieszna loteria.

• bardziej to Anty żeby nie kupować jestem za :D troche zostanie w portfelu

• To nic niestety nie wniesie, w tą grę gra powiedzmy 1000 osób, 200 się pod tym podpisze, 800 ma na to wywalone.

Ale moim zdaniem skoro wprowadzili przelicznik handlowy 3:2:1 to handlarz taki powinien być z automatu, a nie śmieszna loteria.

dokładnie raz uzyć i mieć 3-2-1
    wtedy może być ten handel miedzy graczami stały 3-2-1 ;p nie mam nic przeciw

• Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...

• A nie sądzicie że barak stałego przelicznika u handlarza jest teraz ostatnim motywatorem do handlu z innymi graczami? Czy handel się ma sens tylko wtedy jak się na nim zarabia, oczywiście coś więcej poza anty?

• Handlarz za anty zawsze dawał jakąś korzyść. Nie znam przypadku, żeby ktoś między graczami handlował po przeliczniku 3/2/1.
    Handlując po 2,9/1,9/1 rezygnowałem z maksymalnego zysku na rzecz darmowej wymiany. A gracz któremu sprzedałem zarabiał 0,1 wydając anty.

Przy założeniu, że handlarz daje 3/2/1 dalej nie będzie swobody handlu, oraz będziemy zmuszeni płacić za coś co wcześniej było darmowe (z mniejszym zyskiem)

• Najwiekszy bojkot to bedzie wtedy jak wprowadza zmiane spolecznosci za anty i kazdy bedzie mogl sie przeniesc gdzie chce, a to w czesniej czy pozniej wprowadza. I to nie gra ani GF wprowadzil ten durny sztywny przelicznik tylko nasze "asy" z Suportu. Bochatersko walcza z problemem (nie znanym w zadnej innej spolecznosci ) ktory sami stworzyli swoimi debilnymi ograniczeniami, a ze u nich jest glebokie przkonanie ze sa nie omylni w swoich super szybkich i "przemyslanych" decyzjach i ani kroku wstecz to niestety tak zostanie i tyle. Tylko idiota jest przekonany bezgranicznie do swojej racji, czlowiek logicznie myslacy zawsze jest pelen watpliwosci. w decyzjach naszego Suportu juz od dawna absurd goni absurd, zakiwali sie we wlasnych debilizmach i nie maja pojecia jak sie z tego z twarza wycofac, dlatego beda w to szli do samego konca, az ktos przyjdzie i zgasi tu w koncu swiatlo.

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Najwiekszy bojkot to bedzie wtedy jak wprowadza zmiane spolecznosci za anty i kazdy bedzie mogl sie przeniesc gdzie chce, a to w czesniej czy pozniej wprowadza. I to nie gra ani GF wprowadzil ten durny sztywny przelicznik tylko nasze "asy" z Suportu. Bochatersko walcza z problemem (nie znanym w zadnej innej spolecznosci ) ktory sami stworzyli swoimi debilnymi ograniczeniami, a ze u nich jest glebokie przkonanie ze sa nie omylni w swoich super szybkich i "przemyslanych" decyzjach i ani kroku wstecz to niestety tak zostanie i tyle. Tylko idiota jest przekonany bezgranicznie do swojej racji, czlowiek logicznie myslacy zawsze jest pelen watpliwosci. w decyzjach naszego Suportu juz od dawna absurd goni absurd, zakiwali sie we wlasnych debilizmach i nie maja pojecia jak sie z tego z twarza wycofac, dlatego beda w to szli do samego konca, az ktos przyjdzie i zgasi tu w koncu swiatlo.

sam czekam :D na migracje :D oby jak najszybciej to dali

W moim przypadku handlowałem z graczem "X" po 2,9/1,9/1. Sprzedawałem zawsze paczki powyżej 10kkk.
    Kupiłem handlarza za 3500 anty i zaproponował 2,79/1,52/1 - to po pierwsze. Po drugie nie mam takich magazynów czyli handel musiałbym podzielić na kilka razy. Reasumując żeby sprzedać 10kkk dexu bez strat po wprowadzonych zmianach musiałbym wydać dobre 50k antymaterii. Myślę, że w podobnej sytuacji jest wiele osób, którzy grają uczciwie, a korzystali z handlu pomiędzy graczami.

Bierta buraki urlopy

:trollface:

Handlarz za anty zawsze dawał jakąś korzyść. Nie znam przypadku, żeby ktoś między graczami handlował po przeliczniku 3/2/1.
    Handlując po 2,9/1,9/1 rezygnowałem z maksymalnego zysku na rzecz darmowej wymiany. A gracz któremu sprzedałem zarabiał 0,1 wydając anty.

Przy założeniu, że handlarz daje 3/2/1 dalej nie będzie swobody handlu, oraz będziemy zmuszeni płacić za coś co wcześniej było darmowe (z mniejszym zyskiem)

Wy to macie problemy

Najwiekszy bojkot to bedzie wtedy jak wprowadza zmiane spolecznosci za anty i kazdy bedzie mogl sie przeniesc gdzie chce, a to w czesniej czy pozniej wprowadza. I to nie gra ani GF wprowadzil ten durny sztywny przelicznik tylko nasze "asy" z Suportu. Bochatersko walcza z problemem (nie znanym w zadnej innej spolecznosci ) ktory sami stworzyli swoimi debilnymi ograniczeniami, a ze u nich jest glebokie przkonanie ze sa nie omylni w swoich super szybkich i "przemyslanych" decyzjach i ani kroku wstecz to niestety tak zostanie i tyle. Tylko idiota jest przekonany bezgranicznie do swojej racji, czlowiek logicznie myslacy zawsze jest pelen watpliwosci. w decyzjach naszego Suportu juz od dawna absurd goni absurd, zakiwali sie we wlasnych debilizmach i nie maja pojecia jak sie z tego z twarza wycofac, dlatego beda w to szli do samego konca, az ktos przyjdzie i zgasi tu w koncu swiatlo.

sam czekam :D na migracje :D oby jak najszybciej to dali

Normalnie zal dupe sciska pchaja grube tysiace a boja sie placic za handlarza panowie jak chcecie sobie wymienic mineraly wystarczy miec magazyny 22/22/22 i na dwuch planetach orbitalne kryjowki na lvl 22 i macie komplet ja mam osobiscie na kazdej planecie magazyny w kosmos moge wymienic 1 kkk krysztalu za jednym podejsciem by nie bawic sie w jakies wymiany narzekania handlarza mozna znalezc na ekspedycjach 10 mld dexu ja mam w 10 dni :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface: no poprostu geniusze strategii znajdziesz przez miesiac 4-10 handlarzy darmowych z ekspedycji antymateri masz około 300 tys na miesiac z ewenementy na antymaterię ci dalej muszą pizgać na GF :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::bicz::bicz: idzie na urlopy pokasujcie konta wtedy bedzie dobrze :beaten::beaten::beaten::fgrin:

• Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...

jak tak zrobią to Ogame stanie się praktycznie grą Single Player