Bojkot Ogame, handel 3/2/1

• Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...

jak tak zrobią to Ogame stanie się praktycznie grą Single Player

Już nią jest przez ekspedycje i paczki

To samo miałem napisać, wiec handel miedzy graczami to byla jedna z "przyjemnosci" ktore mielismy.. zostalo nam zabrane, to chociaz wyjdzmy na przeciw i dajmy rowniez w handlarzu max za 3.5k.. uwazam to w tej i tak sytuacji dla nas slabej, za w miarę fair zachowanie wobec nas graczy.

• Jedne co upadło, to rynek, który kiedyś wprowadzili i musieli wycofać, bo też szły jakieś wały. Brakuje mi go, można było sprzedać co niepotrzebne i przy okazji coś na tym zyskać. Mam nadzieję, że kiedyś wróci rynek.

• Jedne co upadło, to rynek, który kiedyś wprowadzili i musieli wycofać, bo też szły jakieś wały. Brakuje mi go, można było sprzedać co niepotrzebne i przy okazji coś na tym zyskać. Mam nadzieję, że kiedyś wróci rynek.

Ja tez bardzo lubiłem rynek. Skoro juz mamy stałe przeliczniki handlu 3:2:1, to nie widze przeszkód aby rynek wrócił z tymi przelicznikami. Każdy statek ma stałą cenę w M/K/D, więc można zminimalizować manipulacje :)

• Jedna z podstawowych mozliwosci w grze zostala nam zabrana, nic nie dane w zamian i jeszcze do tego nikt z wyższych sie tutaj nie podpina pod temat... no chyba nie tak to powinno wygladac ... nie lepiej wylapac tych ktorzy walki robili i ich ukarac? albo dorobic jakis algorytm ktory wyłapuje takich oszustkow i sie z nimi rozliczac? a nie karac za kilku nieuczciwych gosci cala spolecznosc... dla mnie to bardzo slabe i nie w porzadku.

• Jak tam bojkotowanie idzie? Podobno GF jest już bliskie ugięcia się i zdjęcia jakichkolwiek przeliczników.

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Wiecie co, ja czegoś tutaj nie rozumiem: piszecie, że wprowadzenie sztywnego przelicznika niszczy handel między graczami i zmusza ich do korzystania z handlarza. Według mnie jest odwrotnie: po co mam wydawać anty na przywołanie handlarza, a następnie na ustalenie najbardziej korzystnego przelicznika, skoro mogę za darmo dogadać się z innym graczem i wymienić z nim surowce po maksymalnym przeliczniku :). Jeśli to według Was jest zarżnięcie handlu, to czegoś tu chyba nie ogarniam :). No, chyba, że kroiliście kontrahentów na przeliczniku albo kręciliście wałki :):):).