Nowe uni - nowe możliwe opcje

• Prośba piszmy rozsądne posty badania to zawsze wielokrotność eko, pz nie może być większy niż 80, eko nie może być niższe niż prędkość floty, przy rabacie na spalanie należy uwzględnić klasę generała..

• Prośba piszmy rozsądne posty badania to zawsze wielokrotność eko, pz nie może być większy niż 80, eko nie może być niższe niż prędkość floty, przy rabacie na spalanie należy uwzględnić klasę generała..

Użyłeś słowa "zawsze".

To nie wiesz, że w OGame nie istnieje słowo "zawsze"?

Nie istnieje również słowo - niemożliwe.

Zapomniałeś już jak gracze postulowali łączenie uniwersów? A odpowiedź decydentów brzmiała: To jest niemożliwe.

• Moim zdaniem x4 floty wojenne to za szybko

Zauwazylem ze jak jest do max 3x flot wojennych , to uni dluzej zyje

Sam przeszedlem ze speed universum na wolniejsze i lepiej mi sie gra

Dokładnie dla dłuższego życia uni myślę że wojenne x2 x3 obecnie..

x2 wojenne, x3 obronne, x4 pokojowe? (według wcześniejszych komentarzy szybsze pokojowe i celem urozmaicenia wyższe obronne)

• wg mnie to by bylo idealne uni <3

• Proponowałbym następujące parametry dla nowego Uni, myślę że byłoby wiele głosów za:

Prędkość ekonomii: 20x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

Prędkość badań: 40x

Prędkość flot pokojowych: 4x lub 6x

Prędkość flot wojennych: 2x

Prędkość flot obronnych: 3x lub 4x

80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

Spalanie deuteru: 50%

Aktywna ładowność sond szpiegowskich

Deuter na polu zniszczeń

5 galaktyk

ACS (połączone ataki)

+30 pól do kolonii

25k antymaterii po rejestracji

• jeżeli x20 jest jakoś realne to:

Prędkość ekonomii: 20x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie) ( jeżeli nie to x8 )

Prędkość badań: 40x ( x16)

Prędkość flot pokojowych: 5x

Prędkość flot wojennych: 2x

Prędkość flot obronnych: 3x

60% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

Spalanie deuteru: 50%

Aktywna ładowność sond szpiegowskich

Deuter na polu zniszczeń

złom z obrony aktywny ( daaaawno nie było )

5 galaktyk

ACS

+30 pól do kolonii

• Moja obserwacja jest taka. Złom z obrony nie jest zły bo trochę zwiększa debunkrację uni oraz dynamikę gry i fakt dawno też uni z PZ z obrony nie było ale... W dzisiejszych realiach wiele osób będzie prawdopodobnie omijać takie uni przy wyborze jako nowe. Powód dziś mamy bardzo dużo osób grających wyłącznie "eko" czyli głównie ekspedycjami plus rozwój kopalni. Dużo tych osób gra tak ponieważ tak jest łatwiej (prosty zysk z exp) i też minimalizują w ten sposób ryzyko straty moim zdaniem (nie zezłomujesz kopalni). Część takich graczy inwestuje w obronę ponieważ chce chronić swój zysk przy mniejszym nakładzie czasu na grę i jest to też dla nich forma rozbudowy konta dlatego unikają uni z PZ z obrony.

Pomijam tu kompletnie że oczywiście i tak jak ktoś bd chciał/widział zysk to pomimo braku złomu z obrony poleci bo duża część w/w graczy tego nie rozumie i uważa że lepiej kiedy PZ z obrony nie ma bo nie będzie się opłacało ich atakować...

Nadmienię tylko że bunkier jest w tej grze zawsze najłatwiejszym celem :)

• Obronę powinno się traktować tylko jako słaboopłacalną lokatę gdy nie ma co zrobić w danym momencie z surowcami. W razie potrzeby/ataku przetapiać na budynki/floty :whistling:

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• Mieszasz śliwki z cebulą i nic z tego sensownego nie wychodzi. Fuzje są w gestii ludzi ok ale gra ma zdefiniowane funkcje napisane w języku maszynowym - w skrócie zmiana parametrów technicznych wymaga ingerencji w oprogramowanie a to jest czasochłonne i kosztowne. Na obecną chwilę algorytmy są zdefiniowane tak a nie inaczej i pewne rzeczy są możliwe a pewne nie... Obecnie do momentu ewentualnych zmian badania to zawsze wielokrotność eko. Czy Ci się to podoba czy nie..

• x3, x4, x5.

• Prędkość ekonomii: 8x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie) ( jeżeli nie to x8 )

Prędkość badań: 16x

Prędkość flot pokojowych: 5x

Prędkość flot wojennych: 3x

Prędkość flot obronnych: 2x Spalanie deuteru: 50%

Deuter na polu zniszczeń

6 galaktyk

ACS

+30 pól do kolonii

• Na szczęście od kiedy moża ustawić język w grze moża grac w innych krajach na normalnych parametrach UNI a nie takich jakich proponuja w PL bo ostatnie universa i to co proponujecie to porażka xD Polacy to jednak specyficzni ludzie :D Gracze jak i administracja xD Czemu w innych krajach są normalni ludzie :D a wiecie że z tym przelicznikiem 3:2:1 stałem to tylko w PL Ogame kombinuja xD

Tako samo limit darowizn hah tez tylko w PL czy korzystanie z VPN xD

Na serverach gdzie ogame nie jest jakoś super znane jak USA, Dania, Węgry itd nie znajdziecie takich poje... ja w Polsce czyli Bociarze, multikowcy, portfele itd minus taki ze na nowym serverze pojawia się mało ludzi do 1k moze max ( chociaż są kraje jak Argentyna gdzie jest porażka całkowita jeśli chodzi o ilość ludzi )

Szkoda że dożyliśmy takich czasów ze jak chcesz normalnie pograć bez krętaczy to trzeba wybierać UNI i kraj gdzie jest mniej graczy :( I w takich krajach nie trzeba jakis chorych zasad dowalac jak w PL na przestani ostatnich lat

• Witam

Chciał bym zaproponować ustawienia serwera ( Nie są to moje wymagania i wcale nie musi się to ziścić ) niektórzy na tym forum traktują Propozycję i Prośby prawie jak atak :) do rzeczy :

Propozycja nazwa : primordial

prędkość ekonomii 8x lub 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 16x

• prędkość flot pokojowych 3x czasem kusi 4x

• prędkość flot wojennych 1x lub 2x

• prędkość flot obronnych 1x

• 70% lub 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• spalanie deuteru 50%

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• 5 galaktyk lub 6 galaktyk

• ACS

• +20 pól lub • +30 pól

AM 15 k :)

Czy była by możliwość blokowania paczek i kupowania surowców w pierwszym etapie gry 7-20 dni ? Reszta sklep kantyna dopałki Aktywna za AM

Propozycja na przyszłość :

Myślałem też nad propozycją co do informacji kto gra jaki gracz kupuje Antymaterie a jaki nie na przykład (ikonka AM banknot) gracz kupuje AM podładowany :) bez ikonki nie kupuje AM i była by jasność kto jaką grę preferuje :) czarno na białym przy nicku albo w profilu.

Pozdrawiam klodi86

Początek Uni 17 B.S.N.T

Uni 29 Uni jupiter i leo

Obecnie Ceres