Błąd ładowności

• Nonsens jakiś trzeba naprawić jak najszybciej

Ech, gdybyś tylko wiedział kiedy ten błąd został zgłoszony po raz pierwszy.

Nie tylko założony temat ale również przekazane dalej: https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=8762099#post8762099

Statki mają dobrą ładowność - widać to gdy atakują cel.

Problem pojawia się gdy wysyłam flotę i jest tam trochę inne zaokrąglanie.

Dokładnie opisałam to tutaj:

• Problem pojawia się gdy wysyłam flotę i jest tam trochę inne zaokrąglanie.

Dokładnie opisałam to tutaj:

Mnie nie interesuje zaokrąglenie, to nie w tym problem jest, mam kilka mln zapasu ładowności i nie wysyła to jest do poprawy i to na wczoraj.

Jak wysyłam flotę to zużywam kilkadziesiąt mln dexu a mam wolne ładowności kilka mln to znaczy, ze muszę co mieć więcej zapasu ładowności niż spalanie floty? e

• Przy wydobyciu jest podobna różnica: W ustawieniach surowców mamy zwykłe zaokrąglanie do najbliższej liczby całkowitej, natomiast wartość przy ikonach surowców jest zaokrąglona w dół. Najlepszy jest jednak fakt, że żadne z tych zaokrągleń nie odzwierciedla rzeczywistego wydobycia. Jest to po prostu liczba z częścią ułamkową bez zaokrągleń. Pytanie czy tak samo jest z techami (Ogame w ustawieniach zaokrągla w dół i raczej to poprawna wartość, symulatory by były inaczej błędne...)? Ktoś robił rzeczywiste testy? Bonusu plazmowej np. nie zaokrąglamy żeby obliczyć wydobycie rzeczywiste.

• Mnie nie interesuje zaokrąglenie, to nie w tym problem jest

Ciężko zrozumieć o co chodzi jeżeli w pierwszym poście dokładnie nie opisujesz problemu.

ze muszę co mieć więcej zapasu ładowności niż spalanie floty

Ładowność do suma: PODSTAWY + DODATKOWEJ (np. technologię nadprzestrzenną, bonus klasy).

Surowce w ładowniach zabieramy w PODSTAWA + DODATKOWA - i to pokazuje w zakładce Flota 2 i Flota 3.

Spalany deuter, potrzebny na lot, jest porównywany tylko do PODSTAWOWEJ. Nie zabiera miejsca jednak określa lot.

Np. Mam 500k podstawy + 500k dodatkowej. Przewożę 800k surowców. Zostaje 200k wolnej ładowności w surowcach przewożonych.

Przy spalaniu 400k > flotę mogę wysłać.

Przy spalaniu 501k > nie wyślemy floty.