[Gra] Ekspedycje - wersja 11.15.0

• Art Z każdą kolejną wersją po cichu zmniejszane są osiągi z ekspedycji. Jakie jest oficjalne stanowisko Gameforge, jest jakieś?

Dobrze siebie nazwałeś 🐽 wszystkie zmiany wprowadzane w grze odwzorowują kondycję z zebranych danych wszystkich użytkowników którzy korzystają z tej gry i wprowadzane są zmiany nie nie popsuli poprostu rozumy są zbyt ciasne by zrozumieć najwyraźniej a nowa aktualizacja wprowadza bardzo istotne zmiany które są przydatne dla każdego gracza:evil:

Jedyne co można mieć na plus to to że może boty będą mieć problem (zapewne do czasu) . A co z resztą "istotnych" zmian ? to że muli, ze mało czytelne, że staramy się wszystko przekazać w obrazkach które są już zbędne bo czytelność raportów stała się co najmniej kłopotliwa, że expy póki co dno, ekspy po artefakty póki co to mission imposible. Tutaj chodzi o to żeby zrobili konkretną wersje bez udziwnień na siłę i jak maja 100% pewności ze wszystko gra to wtedy ją prowadzać a nie teraz z tyloma gafami. Tobie się podoba to szacunek widocznie Twój procesor i ram w głowie idzie na tym samym wolnym poziomie.

To że aktualizacja tymczasowo nie jest dopracowana niczego nie zmienia ze obowiazuje i dla mnie to od samego poczatku jest jasne jak slonce ze kolejne zmiany ktore zostana wprowadzone ulepsza obecny wyglad i funkcjonalnosc a ze gre muli i wystepuja bledy podczas wysylania flit nie jest stale a czasowe kwestia kilku dni zanim dopracuja swoje dzielo filtrowanie wiadomosci jest bardzo przydatna funkcja a to ze dodali obrazki do Raportów szpiegowskich tylko ma za zadanie wprowadzenie kolejnej modernizacji która wraz z sponsorowanymi reklamami pomimo faktu że jest to gra przegladarkowa bez regularnej grafiki będzie w stanie chociaż trochę zainteresować nowego gracza GF powinien zatroszczyć się o materiały informacyjnej samouczki wideo ponieważ zarząd firmy posiada doświadczenie w marketingu i z tego co się orientuję są szeroko utalentowani aby model biznesowy mógł odwrócić trend gry powtórzę powinni satroszczyc się o materiały wideo aby gracze w sposób profesjonalny mogli zostac zaciekawienia ta gra od podstaw i wszystkich występujących czynników poprzez zagrożenie że strony innych graczy taki materiał wideo nie musiałby być dłuższy jak 20 minut profesjonalne przygotowanie i montaż materiału byłby w stanie wykasnic potencjalnym nowym gracza jakie kroki muszą powziąć żeby rozwój gry był zbilansowany w poprzednich latach mogliśmy się uczyć od kolegów że studiów szkół czy znajomych bądź przyjaciół którzy już od pewnego czasu grali w tą gre materiał nie musi być długi by odbiorcą nie przeraził się długością materiału ale czas trwania materiału jest dostateczny by wszystko wyjaśnić a jeżeli scenografia i montaż zaciekawi potencjalnego "klienta" z pewnością będzie w stanie zostac na dłużej ponieważ nowi gracze mają ogrom problemów z tą gra najbardziej są narażeni na dezinformację dyrektywy wprowadzają pewne uproszczenie i zachęca do dalszego budowania + tylko aby osoba mogła dalej kontynuowac rozwuj swojego konta i nie paść ofiara łupuze strony kolejnego gracza musi poznać wszystkie elementy gry a wiadomo że świeża osoba która zobaczy że spędziła pewna ilość wolnego czasu aby rozbudowywać kono bez odpowiedniego przygotowania przestanie się interesować tą gra ponieważ została zatakowana a ilość początkowa surowców floty systemów obronnych które utraciła podczas ataku zniechęci do dalszej rozbudowy konta .

PS ustosuwonujac się w miarę moich możliwości intelektualnych do twojego podejścia do mojej osoby muszę uprzedzić że z procesorem i razem u mnie jest wszystko w porządku radziłbym się zastanowić czy to z osobami postronnymi poprzez ciała krytykę mojej osoby czy zarządu firmy jest coś nie w porządku

Albo zapomniałeś się przelogować albo inna osobowość się odpaliła Kartezjuszu xD

• Kartez*z*z*z*d*g*y*a po tonie twoich wypowiedzi można dojść do wniosków, że albo gf płaci ci za próby ocieplania ich wizerunku albo jesteś zwykłym trolem. Obstawiam to drugie bo już sami się przyznali do błędu.

Poważnie uważasz, że wprowadzanie nie przetestowanych zmian zawierających mnóstwo błędów, bez odpowiedniej konsultacji z zainteresowanymi do właściwej gry jest ok? Tutaj poszło źle wszystko co było możliwe. Fakt, grę rozwijać należy, żeby zainteresować nią większą ilość graczy, ale nie można traktować społeczności jak króliki doświadczalne i dziwić się powszechną frustracją.

Co do zmniejszonych zysków z exp, ciężko określić bez żmudnego liczenia raportów, ale bonusy lf przynajmniej w jakimś stopniu działają, bo widzę raporty z większymi ilościami niż bazowe.

A przytyk do Plazmatorka jest co najmniej nie na miejscu. Włożył mnóstwo zaangażowania żeby mieć takie zyski. To tak jakby górnik rozbudował kopalnie do założonego poziomu i nagle mu obcięli wydobycie

• Liczę sobie dzisiejsze surowce z exp w Excel i póki co u mnie wygląda podobnie jak średnie zdobycze z przed patcha które mam zapisane w OGame tracker

Ciężko ocenić po pół dnia obserwacji ale póki co widzę że u mnie jest ok

Przynajmniej jeśli chodzi o surowce

Innych rzeczy nie liczyłem

• U mnie na koncie 47% wzmocnienie odkrywcy, 105% do surowców znajdywanych na exp a mam wrażenie że jakby tych bonusów nie było od czwartku.

Bez uzgledniania FŻ zyski surowcowe są ,,całkowite w mln,,, a z formami to są jakieś liczby z dokładnoscia do 1, a przynajmniej kiedys tak było. Jak GF wpadnie na pomysł żeby zmienic że 10% nie będzie pustych, to tymi bonusami można się będzie podetrzeć. :trollface: Dlatego ja rozwijam surowce, bo jest mniejsza szansa że i to spdrlą. :rebels:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Nie wciaz jestem tak samo inteligetna osoba a bot pisze za mnie poniewaz juz nie raz slyszalem ze uzywam skryptow badz xD mam wlaczonego bota do odswiezania konta a bot wlasnie nie uzywa i nie zna zasad interpunkcji ^^ (ktora doskonale znam i nie sadze by to urmtrudnialo czytanie ze zrozumirniem )

Kartez*z*z*z*d*g*y*a po tonie twoich wypowiedzi można dojść do wniosków, że albo gf płaci ci za próby ocieplania ich wizerunku albo jesteś zwykłym trolem. Obstawiam to drugie bo już sami się przyznali do błędu.

Poważnie uważasz, że wprowadzanie nie przetestowanych zmian zawierających mnóstwo błędów, bez odpowiedniej konsultacji z zainteresowanymi do właściwej gry jest ok? Tutaj poszło źle wszystko co było możliwe. Fakt, grę rozwijać należy, żeby zainteresować nią większą ilość graczy, ale nie można traktować społeczności jak króliki doświadczalne i dziwić się powszechną frustracją.

Co do zmniejszonych zysków z exp, ciężko określić bez żmudnego liczenia raportów, ale bonusy lf przynajmniej w jakimś stopniu działają, bo widzę raporty z większymi ilościami niż bazowe.

A przytyk do Plazmatorka jest co najmniej nie na miejscu. Włożył mnóstwo zaangażowania żeby mieć takie zyski. To tak jakby górnik rozbudował kopalnie do założonego poziomu i nagle mu obcięli wydobycie

Moj drogi "przyjacielu" alez nikt mnie nie placi za postowanie tego co po czesci wiem dla siebie jeszcze wiem wiecej uzytkownicy tego forum nie jednokrotnie robia z siebie ofiary decyzji podjetych przez zarzad firmy chyba nie znacie zasady psychologi jest bardzo zlozona 😁 a tutaj poprostu mamy do czynienia z psychologia marketingu i psychologia tłumu tyczy się waszego podążania za reszta opini podobnych do was osobowości a Ja poprostu posiadam dużo bardziej złożona osobowość i nie jestem aż tak banalny jakbyście mogli przypuszczać kreując swoje argumentację nie jednokrotnie wypisujecie jednokierunkowo swoje reguły powtarzane jak mantrę zmiana stylizacji gry czy algorytmu może nastąpić w dowolnym momecie to czego Wy nie doceniacie jest ogromnym potencjałem dla rozwoju tej gry jest to przełomowym czynnikiem ktory pomimo drobnych utrudnień w użytkowaniu gry jest znośny niebawem wszystko wróci do normy z użytkownika Art już dawno zrobiliście "posłańca piekieł" I wycieracie prawdopodobnie Arturem tylko domniemam prawdopodobne imię które nie koniecznie musi być przedstawione w ten sposób brudy które spadły na podłogę a rzeczą jest oczywista że nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać :D jezeli ktos nie nadarza nad prawidlowym postrzeganiem rzeczywistosci ktora obecnie ma miejsce to juz nie moj problem do Blizzard Entertainment moge miec pretesje rowniez na tyl forum pomimo mutacji powyzej 15 lvl (ktory byl znacznie wyzszy ale mniejsza z tym) podczas wystapienia bledu nie moge korzystac z funcji swojej rasy czy statkow ktore w ostatnim procesie jest jest przyznawana do 15 lvl a powyzej otrzymuje inteligecje w wybranej przezemnie dostepnej formie podkrecenia rasy pomimo restartowania gry naprawy patch wyszukania aktualizacji problem wystepowal w eystepowaniu tego formatu bledu nie moge w zaden sposob podwyzszyc expa z zadnej ras gre probowalem odinstalowac ale oczywiscie sie nie da i manualnie musialem wyszukac pliki i poddac je utylizacji poniewaz z tego co mnie wiadomo Blizzard juz "wieki temu" sprzedal swoja firme za zacna kwote . Bonusy z wysyłanych expow zawsze są wyższe od bonusów czy korzysci które posiada zbieracz to nigdy nie ulegało wątpliwości czy rewizji plazmatorek określając swój zys oraz reszta człąkow forum w poprzedzających miesiącach przedstawiała nie jednokrotnie swoje zyski publicznie osobiscie nie mam chęci by wysyłać ekspedycje i ich pilnować gra nie warta swieci w mojej opinii . Chyba nie rozumiecie specyfiki kodowania i złożoności produktu jakim są strony internetowe czy gry komputerowe podczas stopniowego wgrywania kolejnych kodow zaczęły występować stopniowo błędy które obserwowałem z zaciekawiem w fazie ich powstawania nie o wszystkim pisałem i widzę więcej ciekawostek związanych z nową aktualizacja teraz jest kwestia czasu aż pracę techniczne które ciagle trwają i wyszukiwanie błędów zostana skorygowane i grywalnosc zostanie poprawiona. Jesteście w błędzie że zespół techniczny ma przerwę ciągle ktoś siedzi przed komputerem i stara się zrozumieć specyfike bledu ktory nie umyśle został wprowadzony do gry a kodowanie i zlokalizowanie tego błędu posiada w sobie ogromna specyfike tego zadania ponieważ czytac pismo graficzne nie każdy potrafi a znalezienie bledu w istniejącym kodzie i zmodyfikowanie jego aby nic innego przypadkowo nie zostało zepsute jest wyczynem prawdopodobne jest to że GF poprostu chce jedynie nieco ograniczyć przychody z zysków klas odkrywców aby gra była bardziej zbilansowana chodzi również o przychody firmy związane z zakupami produktów oferowanych przez GF . Drodzy uzytkownicy nie potrafią postawić się na miejscu właściciela firmy te osoby nawet tego nie oczekują tylko strony interesów są różne jedna osoba opłaca dział techniczny aby wszystko mogło być zapięte na ostatni guzik i z każdym miesiącem być wypłacalnym i rentowym biznesem a następna strona spogląda na swoje korzysci użytkowe produktu . Jest wiele współczynników ktore ważą losy które GF podejmuje nie wszystko również mnie się musi podobać jak każdej osobie nie trzymam ślepo strony GFu fascynują mnie różne aspekty życia poprostu i rozumiem siebie i osoby w moim otoczeniu bardzo dobrze .

Dziękuję tyle mam do powiedzenia określając słowa użytkownika forum "wypociny" skończone w prowadzonej wypowiedzi.

:beaten::fgrin:

Ps myślicie że jestem prostym chłopem z pola czy z oddziału wzięty :D:trollface: to sie przejechaliscie :saint:

• Chłopie, a w zasadzie ,,nie:ban:alny człowieku,, (albo może niebin.pngarny), jest coś takiego jak ergonomia przekazu informacji, a poza tym zacznij stosowac jakiś spis treści, rozdziały i podrozdziały skoro piszesz juz ksiazke, jak kiedys wysłałem ci generator tekstu. Jest jeszcze inna opcja, jak nie umiesz pisać poprawnie to poproś chatGPT, żeby odwalił robote za ciebie, może się nawet czegoś nowego nauczysz:trollface:

https://www.tiktok.com/@mateus…webapp=1&sender_device=pc

Oto przeróbka tego twojego potworka w stylu biblijnym (ostatnio się chyba tym interesujesz)

To jest też dobre - tajny raport wojskowy:

To też w kontekście tego zdania:

a bot wlasnie nie uzywa i nie zna zasad interpunkcji ^^

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Witam.

W wersji 11.15.1 miało zostać zlikwidowany błąd wyświetlania "NaN" w liczbie wiadomości - dalej się wyświetla.

Oczywiście dodatki wyłączone.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Witam.

W wersji 11.15.1 miało zostać zlikwidowany błąd wyświetlania "NaN" w liczbie wiadomości - dalej się wyświetla.

Oczywiście dodatki wyłączone.

Dodatki byly do wylaczenia odrazu a okreslenie N/A (nie dotyczy [niczego] ) bądź w slangu w jezuku angielskim to dziecko ;) a wersja o której wspominasz jest dostępna ale jeszcze nie na głównej witrynie yyyyy mnie martwi jedno ponieważ kiedy rozsyłałem surowce flota podczas kliknięcia jednego razu enter była wysyłana po pierwszym enter nie na tą lojacje gdzie chciałem a w innym przypadku wysyłałem flotę na moona pod planetę gdzie poprostu potrzebne były minerały a leciały w inne miejsce jeżeli mnie wystąpił taki błąd to polecam wykonać kilkanaście operacji samemu z użyciem moonow później planet I sytuacje będzie mogła się powtórzyć u Was byście się nie zdziwili poprostu

• rowniez potwierdzam, ze ekspedycje ostro poszly w dol, mam ciut slabsze badania form pod ekspy niz plazma, ale z tego co obserwuje od "super" aktualizacji to jest bardzo slabo i sie juz w ogole nawet ekso odechciewa puszczac ;(

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• rowniez potwierdzam, ze ekspedycje ostro poszly w dol, mam ciut slabsze badania form pod ekspy niz plazma, ale z tego co obserwuje od "super" aktualizacji to jest bardzo slabo i sie juz w ogole nawet ekso odechciewa puszczac ;(

Twoj punkt myskenia dodkonale rozumiem poniewaz to jest efekt WOW ^^ moze praedopodobnie dojsc do takiej sytuacji ze GF chce zbilansowac wszystkie klasy aby był zachowany balans wciaze odkrywca będzie pionierem tylko ze również to jest w interesie tworcy gry poniewaz jeżeli Wasze podstawowe wydobycie wynosiło około 4 mld na dobę myślę już o starszych dobrze rozwiniętych kontach z ponad 2kkk w ekonomi to wtedy dochodzi to takiej sytuacji ze w zamian za poświęcony czas nie jak to miało miejsce na początku w ciągu doby można było zgarnąć 0.8-1.2/1.8mld surowca każdy dzień inny wiadomo bez LF a po ewolucji form zycia jest i tak dużo więcej ale jeżeli sypie w przewadze Kryształ i Deuter w ekspedycjach to była i nadal będzie kura znosząca złote jaja ale dostosowana do realiów panujących w grze model biznesu poddany rewizji rozumiem I jedna i druga stronę każdy chce przetrwać :D

Taki świat-materialny :fbue: w sumie my jako gatunek Ludzki tez nią jestesmy :beaten:

• droplo raz 214 mln mety ale to na 3 dni wiec "troszke" slabo przy takich formach zycia jak my mamy

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• U mnie expy przekroczyły limit znalezisk bez FŻ już kilkukrotnie przy tym patchu

to moze im wyzsze masz badania eksp tym mniej dropi :), taki psikusa zrobili :trollface:

• U mnie max 120kk na U, mam z LF 282kk i jeśli biorę pod uwagę wyłącznie czyste znaleziska surowców (bez statków) - ani razu nie przekroczyły wartości 120kk.
    130-150 eksp dziennie.

Ostatni drop powyżej 120kk był w dzień patcha ale tuż przed nim. Może Khal Drogo też tak Ci wpadło? :p

• Rzadko korzystam z forum ale tu nie omieszkam dac minusów tym paprakom co to nie sprawdzają a wdrażają badziewie, Gram od wielu lat było dużo wad i napraw tej gry ale teraz to co robia to jet żenujące kiepskie i marne... odechciewa sie.

Potwierdzam spadek wyników z ekspedycjji na Uni 68 . Gram odkrywcą i mam kaleshów rozwinięte FŻ pod odkrywce - spadek wyników jest znaczny ponad połowę max co zysk to 44.3 baniek metalu, deuter nie wchodzi w ogóle. AM jest mniej . Kryształ o polowe mniej.

Flota : efekt żaden wręcz zysków brak jak sondy wpadały po 20 k tak teraz po 500szt max do 2,5k, krązki po 1.5k tak teraz po 120szt.

https://ibb.co/6ZXLRKL

6ZXLRKL