To tylko brakujące 1k satek żeby pełzacze dać na 150% żaden koszt. Myślałem o fuzyjnej ale trzeba by zacząć terraformować.
OGame czy UGamela
-
-
To tylko brakujące 1k satek żeby pełzacze dać na 150% żaden koszt. Myślałem o fuzyjnej ale trzeba by zacząć terraformować.
mało pól na planecie
skasuj i kolonizuj takka z 280+ minimum
zrób to wcześniej niż później bo będziesz mieć tylko większe problemy później -
Zamiast płakać
Oczywistym było to, że znajdzie się ktoś kto ocenę sytuacji nazwie "płakaniem".
Co do porady odnośnie grania na zagranicznym serwerze:
Nie udzielajcie rad osobom, których nie znacie.
A i owszem - bardzo długo przyszło mi grać na Uni5 ogame.us. Wtedy nie istniała ta cała paleta udogodnień do gry dostępna za pieniądze. A udało mi się dojść do pozycji Top11.
I nie przypominam sobie aby tam ktoś wlatywał we mnie złośliwie. Czy to dla samej przyjemności niszczenia satelitów czy też dla samej przyjemności niszczenia obrony.
Czego nie mogę powiedzieć o polskich serwerach.
Może tam panowała inna mentalność.
Piszecie, że wlatywano we mnie dla zysku.
Angażowanie setek tysięcy statków aby uzyskać z planety niecały 1 mln surowców to wlot dla zysku? Zważywszy, że więcej wydał deuteru na lot niż tego deuteru uzyskał.
To czysta złośliwość.
-
Zapominasz o najważniejszym surowcu dla pro elo flociarzy - punkty honoru + ilość zniszczonych statków.
Dla niektórych jest to ważniejsze niż pozorny zysk
Co do porady odnośnie grania na zagranicznym serwerze:
Nie udzielajcie rad osobom, których nie znacie.
Pisząc post na forum nie jako żalisz się/ pytasz o radę/ opinię, więc jeżeli nie chcesz znać zdania innych osób to po co piszesz posty?
Plus z Twoich postów wyłania się obraz jakoby gracze byli winni środkom jakie daje GF, nie tędy droga.
To GF poszło w stronę monetyzacji swojego produktu, więc jak Ci się nie podoba to nie graj?
-
No a jak mam to nazwać nie odbieraj tego personalnie tylko pokaż klasę i charakter i znajdź strategie na daną sytuację. Nie poddawaj się tylko weź sprawy w swoje ręce i powodzenia w grze czy realu. Zrobisz jak uważasz...
-
Zapominasz o najważniejszym surowcu dla pro elo flociarzy - punkty honoru
Punkty honoru powiadasz?
One nie mają nic wspólnego z honorem.
Kiedyś na polskim OGame powlatywał mi w planety gracz stojący niżej w statystykach niż ja. I dostał za to owe "punkty honoru".
Kiedy przyszło mi odpowiedzieć - to przydzielono mi ujemne punkty owego "honoru".
Czyli co? Jak jakiś Jasiek we mnie wleci to jest "honorowy"? A jak ja odpowiem - to już nie jest honorowo?
Ci Niemcy mają spaczone poczucie honoru.
Ale wcale się temu nie dziwię.
-
Zapominasz o najważniejszym surowcu dla pro elo flociarzy - punkty honoru
Punkty honoru powiadasz?
One nie mają nic wspólnego z honorem.
Kiedyś na polskim OGame powlatywał mi w planety gracz stojący niżej w statystykach niż ja. I dostał za to owe "punkty honoru".
Kiedy przyszło mi odpowiedzieć - to przydzielono mi ujemne punkty owego "honoru".
Czyli co? Jak jakiś Jasiek we mnie wleci to jest "honorowy"? A jak ja odpowiem - to już nie jest honorowo?
Ci Niemcy mają spaczone poczucie honoru.
Ale wcale się temu nie dziwię.
No właśnie chodzi o to, że dostajesz za bicie silniejszych przeciwników, co miało być w teorii zachętą, do atakowania ciekawszych celów. Na każdym jednak serwerze spotkasz toksycznych jegomości, co robią na odwrót i biją tylko słabszych (jak milaN), bo nie mają jaj na lepszych. Z resztą rzadko zobaczysz ich raporty w ST lub wcale.
-
Bardzo Was proszę o to abyście mnie uświadomili:
Co dają owe "punkty honoru"?
# większe wydobycie?
# szybsze loty?
# więcej pól na planetach?
# wyższe technologie bojowe?
Czy może coś innego?
Np. +10 punktów do lansu?
-
Może po prostu punkty honoru W tą grę gra dużo osób która nie wie na czym polega akceleracja flot albo jak są liczone punkty ogólne, czasem na prawdę nie ma sensu zastanawiać się co innych motywuje...
-
A kiedyś wszystko było przejrzyste.
Na ten przykład - wystarczyło wejść w statystyki flot aby zorientować się.
Dawano jeden punkt za każdy tysiąc surowców wydany na budowę statku. Plus jeden punkt za każdy wybudowany statek.
Od dawna, po statystykach nie zorientujesz się.
Trzeba szpiegować.
Kiedyś pręgierz był widoczny. Od razu było widać kto jak oszukuje.
Kiedyś ścigano za sprzedaże kont. Od dawna - nie.
Kiedyś nie można było zgłaszać, że na tym samym uniwersum gra mój brat, siostra, pies i kot. Od dawna - można.
-
Ty w ogóle grałeś ostatnio w jakąś ugamelę? Bo te najbardziej znane mają monetyzację nawet silniejszą niż Ogame.
ej a ty grales? nie bede tu wymienial z nazwy, ale wiekszosc z nich daje ci tyle anty za darmo, ze dwa razy pomyslisz przed zakupem...
to ze top50 nie mysli to juz ich sprawa, ale w klony ogame mozna spokojnie z sukcesami klepac bez wydawania ani zlotowki, a przez charakter miedzynarodowy - na uniwersach jest po kilka tysiecy graczy.
Wedlug mnie GF juz dawno powinno wywalic sie na krajowki i zrobic jedna strone dla wszystkich - Ogame International, a nie kazac nam sie meczyc z 50 aktywnymi graczami / uni przy okazji meczac dupe promocja na dopalacze ego co 5 minut. Nasz support jakos moze dzialac na wiecej niz tylko polskiej wersji (widze was tam ), jak komus angielski sprawia problem to zamiast w anty moze lepiej zainwestowac w siebie... zreszta juz dzisiaj mozesz sobie zmienic jezyk w grze..
do dziela gf - im szybciej tym lepiej, ja bym nie patrzyl na to przez pryzmat - ale walenie juz wydaly tutaj po 20.000PLN... dadza dwa razy tyle na nowych, o ile ilosc aktywnych graczy bedzie zadowalajaca, a taka prognoze da tylko i wylacznie polaczenie swiatow ogame w jeden...