Event - przedmioty na ekspedycji

• Podczas ostatniego, choc trudno to cos tak nazwac eventu, nie trafil mi sie ani 1 przedmiot na kilkadziesiat wyslanych exp. Wsrod sojusznikow bylo niestety podobnie. Czy ktos podziela moje spostrzezenia, czy tylko ma Xantippe takiego pecha mielismy ?

Zachecam do dyskusji w trakcie trwania wydarzenia :)

• A ja zauważyłem od czasu ograniczenia odkrywcom zdobywania przedmiotów - był jeden dziennie kiedyś, potem zostało ograniczone do "jakiejś ilości na tydzień"... Wydaje mi się, że ta "jakaś ilość" to pół przedmiotu, bo trafia mi się teraz (event czy nie event) raz na dwa tygodnie (mniej więcej).

• U mnie cokolwiek trafia sie mniej wiecej raz na dwa dni. Biorac pod uwage, ze podczas trwania eventu mozna byloby zdobyc 2-3 itemy dziennie, to zaczynam sie zastanawiac czy cos nie zostalo przeoczone. Czy ten event w ogole dziala ?

• Uniwersum: Galatea

Klasa: Odkrywca

około 70-90 ekspedycji dziennie (staram się wszystkie spisywać)

od 17.05 do 10.06 - 14 przedmiotów (trzy na eventach w tym czasie)

Event: 25-26.04 - zero przedmiotów

Event: 19-20.05 - jeden przedmiot

Event: 22-23.05 - dwa przedmioty (obydwa trafione 22)

• Mały up :)

52 ekspedycje dzisiaj poczawszy od 6:00.

Liczba znalezionych przedmiotow - 0 xD

Mala anegdota do eventu :)

Jestem zapalonym wedkarzem i wybralem sie z ziomkiem na szczupaki. Ten kupil przez internet od naszego kochanego gospodarstwa rybackiego jednodniowe zezwolenie. Aby to zrobic trzeba miec tam zalozone konto, potwierdzic kupno zezwolenia nr karty wedkarskiej, itp. Gospodarstwo prowadzi statystyki zlowionych ryb (zeby wiedziec, gdzie sieci zastawic xD). Tamtego dnia niestety nic nie zlowilismy. Kolezka dostal maila od gospodarstwa, aby uaktualnic liczbe zlowionych ryb. Kliknal w ikonke, wyswietlil sie formularz jaka rybka, waga, ilosc. W tej ostatniej rubryce Karol wpisal 0 - taki byl polow. Zatwierdzil. I co, wyskakuje blad - "nieprawidlowa liczba". Ja Wam mowie drodzy gracze, z tym eventem to jest cos nie tak. Tak jak z tym formularzem xD

Ilu przedmiotow mozna byloby sie spodziewac ? Nasuwa mi sie pewne porownanie - chocby tylu, ile np. razy znajdujemy podwyzszona ilosc anty w trakcie trwania eventu z nią. A większosc z Nas po prostu nic nie znajduje :/ To jest event...? :beaten:

• Klasa Generał, dziennie 30-80 ekspedycji lata

Przedmiot raz na półtorej dnia

Wrzucę info podczas eventu

Nie spodoba wam się mój update po evencie:

wysłane ekspy dzień 1: 61

Ilość zdobytych przedmiotów: 3

Wysłane ekspy dzień 2: 48

Ilość zdobytych przedmiotów 3

Przy średniej poza eventem ~0.5 przedmiotu na dzień, podczas eventu przedmiot trafiał mi się prawie 6 razy częściej.

Przez najbliższe dni postaram się pospisywać dokładnie ilość eksp i przedmiotów, ale z moich obserwacji event na pewno działa poprawnie

Z dziś jak na razie na 6 wysłanych eksp, 1 przedmiot

• z moich obserwacji event na pewno działa poprawnie

Z Twoich. Uważasz, że jak Tobie przyjmijmy 1/10 osób trafi się przedmiot, to event działa ok. Wybacz, żadne to potwierdzenie jego poprawności. Gdyby to było 8/10...a tak proszę Cię, jaka tu poprawność. Z moich 5 sojuszników też nikt nic nie trafił. A jak wypłatę dostałby 1/10 pracowników i mówiłby, że wypłata była, a Ty jesteś w gronie, którzy nie dostali. I jak ? Jest ok ? Taka dygresja mi się nausnęła, może skrajna, ale mniejsza. Dla mnie i dla wielu przedmówców i sojuszników NIE DZIAŁA

• z moich obserwacji event na pewno działa poprawnie

Z Twoich. Uważasz, że jak Tobie przyjmijmy 1/10 osób trafi się przedmiot, to event działa ok. Wybacz, żadne to potwierdzenie jego poprawności. Gdyby to było 8/10...a tak proszę Cię, jaka tu poprawność. Z moich 5 sojuszników też nikt nic nie trafił. A jak wypłatę dostałby 1/10 pracowników i mówiłby, że wypłata była, a Ty jesteś w gronie, którzy nie dostali. I jak ? Jest ok ? Taka dygresja mi się nausnęła, może skrajna, ale mniejsza. Dla mnie i dla wielu przedmówców i sojuszników NIE DZIAŁA

no i widzisz dlatego napisałem że z moich obserwacji.

Przypominam że ekspedycja rządzi się prawami losowości, na każde zdarzenie jest określony procent zgodnie z tabelki możliwych wyników.

Bazując na tych możliwościach i normalnych wynikach ekspedycji, wiem że podczas trwania eventu na moim universum Quantum na pewno szansa na trafienie przedmiotu była większa niż zwykle czyli u mnie na pewno event działał.

Ciężko założyć żeby event działał tylko dla mnie, prawda?

Łatwiej założyć że u Ciebie był pech, niż u mnie aż tak powtarzalne szczęście, zwłaszcza w porównaniu z pobieżnymi statystykami które gdzieś tam mam w głowie.

Może problem występuje na Twoim uni?

Bo na moim na pewno nie

• Przypominam że ekspedycja rządzi się prawami losowości, na każde zdarzenie jest określony procent zgodnie z tabelki możliwych wyników.

Bezsprzecznie. Tylko tutaj mamy do czynienia z czymś, co w mniemaniu moim i wielu innych musi się trafić, to w końcu event, tak jak wspomniany przeze mnie z antymaterią :)

Pech mógłby być u mnie, ale nie u kilkudziesięciu osób :)

• Przypominam że ekspedycja rządzi się prawami losowości, na każde zdarzenie jest określony procent zgodnie z tabelki możliwych wyników.

Bezsprzecznie. Tylko tutaj mamy do czynienia z czymś, co w mniemaniu moim i wielu innych musi się trafić, to w końcu event, tak jak wspomniany przeze mnie z antymaterią :)

Pech mógłby być u mnie, ale nie u kilkudziesięciu osób :)

Wydaje mi się że warto zgłośić się do supportu bezpośrednio w grze, bo być może to to właśnie kwestia konkretnego (lub konkretnych) unii.