Postanowiłem stworzyć własny poradniczek do gry, podzielić się trochę wiedzą grając na nowym koncie od 0 i omawiając większość rzeczy na luzie i bez pośpiechu w wbijaniu pkt, a co najważniejsze bez wydawania kasy
Nie jestem alfą i omegą ale posiadam spora wiedzę i mam nadzieję iż komuś owa seria pomoże , dla początkujących wyjaśni jak zacząć i co jest do czego
a dla starszych graczy może znajdzie się kilka ciekawostek choć chodzącym kalkulatorem nie jestem i sam czasami odkrywam rzeczy o których nie wiedziałem.
Pozdrawiam i do następnego odcinaka zapewne już jutro
-
-
I to ja rozumiem. Przyjemnie się słucha, bez jakiegoś głośnego intro, omówienie co jest co od początku, trzymam kciuki za serię!
-
Następne odcinki trochę bardziej bardziej pogłośnij. Nie wiem w czym robisz, ale jak masz tam ustawienie dB to daj o 15-20dB więcej
-
Fajne, czekam na kolejne filmy i ciekawostki.
Moderator Ruda:
Wulgaryzm -
Z racji brak do roboty w trakcie lotów między planetami postanowiłem zajrzeć i się nie zawiodłem. Masz przyjemny głos do takowego poradnika ale tak jak poprzednicy pisali na przyszłe materiały podkręć trochę mikrofon bo trochę za cicho, a tak to nie widzę żadnych minusów.
Z niecierpliwością czekam na kolejne materiały i szczerze kibicuję abyś na tym nie poprzestał.
-
No to nie poprzestajemy
wlatuje odcinek 2
po paru pierwszych minutach już będzie zwiększona głośność mikrofonu
przy dobrych wiatrach niebawem będzie następny
trzymajcie się i dzięki za wsparcie -
trzymam kciuki za każdy kolejny odcinek;-)
-
Ja czekam az wkroczymy w bardziej zaawansowane tematy choć poradnik podstaw jest na pewno dobrą opcją by wyłuszczyć jaką klasę wybrać, jak klikać kopalnie i kolonizować. W odcinku wyłapałem kilka małych nieścisłości w opisie ustawień. Dla ogladajacych tu jest porownanie serwerów pl: https://www.mmorpg-stat.eu/base.php?pagex=42.
Co do głośności, porównaj sobie inne filmy na yt i spróbuj to dopasoawać by było podobnie. Ja nie mam z tym problemu, ale wygodniej by nie trzeba recznie podgłaśniać by cokolwiek słyszeć.
Co do intro, dobrze że nie jest głośnie, przy czym go nie ma. Ja bym zrobił po prostu stronę tytuową z tematem i numerem odcinka, a na outro to kim w ogóle jesteś + logo. Może i niby są to pierdoły ale to zapewnia zapamiętywalność. Może jak miał Darth Maulczu, ale tym razem po jasnej stronie (mam nadzieję)!
-
Ja czekam az wkroczymy w bardziej zaawansowane tematy choć poradnik podstaw jest na pewno dobrą opcją by wyłuszczyć jaką klasę wybrać, jak klikać kopalnie i kolonizować. W odcinku wyłapałem kilka małych nieścisłości w opisie ustawień. Dla ogladajacych tu jest porownanie serwerów pl: https://www.mmorpg-stat.eu/base.php?pagex=42.
Co do głośności, porównaj sobie inne filmy na yt i spróbuj to dopasoawać by było podobnie. Ja nie mam z tym problemu, ale wygodniej by nie trzeba recznie podgłaśniać by cokolwiek słyszeć.
Co do intro, dobrze że nie jest głośnie, przy czym go nie ma. Ja bym zrobił po prostu stronę tytuową z tematem i numerem odcinka, a na outro to kim w ogóle jesteś + logo. Może i niby są to pierdoły ale to zapewnia zapamiętywalność. Może jak miał Darth Maulczu, ale tym razem po jasnej stronie (mam nadzieję)!
Dzięki za porady
ogólnie póki co lekka trema dlatego jeszcze głos jest w miarę cichy i może mało żywy, ale z czasem mam nadzieję się przyzwyczaić i ożywić
Co do intro jak przypominam sobie głośny wstępniak rzeczonego "mistrza" to stwierdziłem iż olać to, po co ludziom zawracać głowę
rozpoznawalności nie chcę ani zasięgów
po prostu wiem po sobie że lubię uczyć się nowych rzeczy z YT a na polskim YT i w sumie zagranicznym również dobrego poradnika
może jedynie MCW UK robi dobre filmiki ale jednak brak w nich trochę wiedzy.
Może mi się uda aby ludzie mieli jak dowiedzieć się z filmików ciekawych rzeczy lub parę osób zachęcić by straciło swój cenny czas na tą grę
możliwe że z czasem wrzucę jakąś grafikę jako intro bo to nie jest zły pomysł ale to zobaczymy -
Wlatuje odcinek 3#
w odcinku 4 który jest w trakcie produkcji a będzie dotyczył kolonizacji porozmawiamy już sobie o paru lekko zaawansowanych mechanikach które nie są wprost widoczne w grze.
a póki co dzięki za wsparcie i miłego -
Bardzo fajny poradnik. Czekam na kolejne
-
Dzisiaj trochę mięska i mechaniki związanej z kolonizacją, mam nadzieję że tabelki nie wystraszą.
Powoli pracuję nad odcinkiem o Ekspedycjach, ale zapewne podzielę go na dwa odcinki gdyż to rozległy temacik
miłego oglądania i do następnego -
Wlatuje kolejny filmik
dość długi i to tylko jego pierwsza cześć
no cóż o ekspedycjach jest co mówić i warto bo można na nich bardzo dużo zarobić
Link do kalkulatora
https://logserver.net/expocalc/
I Filmik, a niebawem kolejna cześć -
Bardzo dobry materiał.
Czemu nie zacząłeś z rok wcześniej ile to zasobów więcej bym nazbierał. A jaki ból zadka lokalnych flociarzy i naganiaczy z GF-u
Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. Dobra Robota!
-
No to wlatuje kolejny
Sory ze taki długi ale nie ma czasu na skrupulatną edycję
Mam nadzieję ze dodatki jakie używam nie wystraszą, z czasem zrobię o nich osobne filmiki wyjaśniając wszystko a tymczasem ekspedycje cz.2. -
Dzisiaj troszkę bardziej geekowe podejście do ekspedycji dla tych którzy chcą optymalizować każdy mały kawałek.
Linki do kalkulatorów w opisie filmu na YT. Kalkulatory stworzone przez Wonkiego twórcę Ogame trackera i testowane przez społeczność na discordzie, nie są doskonałe ale przynajmniej są
Jakby coś nie działało proszę pisać.
W następnym odcinku zabierzemy się za Formy Życia i jak z nimi wystartować.
do następnego -
No i to jest materiał 😉
Jest też pomysł na grę i przekazanie istotnych rzeczy, wytłumaczone co robić z flotą z eksp, na co zwracać uwagę, a nie ślepo klikanie jak to malczu robi.
Trzymam kciuki za kolejne odcinki i dalsze objaśnienie rzeczy! Dobrze Ci idzie!
-
Sam se ślepo klikasz , ja klikam z pasją . Ale tak czy siak skomentowałem ostatni filmik na yt i like dałem . życzę powodzenia z serią , spoko odcineczki. POWODZENIA ziomek . i ZAPRASZAM DO MNIE. super fajna wersja ogame.trzymam kciuki. like
-
Sam se ślepo klikasz , ja klikam z pasją .
Aż mi się skojarzyła pewna scena:
Morał z tego taki, że oba projekty są zupełnie inne i jedni nadają się na uniwerek, a inni do kabaretu, ale za oba projekty trzymam kciuki.
-
Tak na marginesie wspomnę, bo nie wiem, czy autor poradnika wie.
Zauważyłem, że domyślnie Ogame Tracker otwiera mu się zawsze na stronie z wykresem, a jak wspomniał w jednym z materiałów, niewiele z niego potrafi wyczytać.
Dodatek ma w kilku miejscach obrazek małego domka, który określa jaką zakładkę ma uruchomić w pierwszej kolejności. Wystarczy kliknąć w nazwę danej zakładki prawym przyciskiem myszki i wybrać, żeby ustawił tą strefę jako domyślną. W ten sposób można sobie ustawić, aby np. zawsze jako pierwsze pokazywały się tabelki zamiast wykresów.