Poradnik Ogame seria na YT

• dlatego podkreślałem w filmie iż nie jestem tego pewnie gdyż sam nie używałem
    ale ofc sprawdzimy na odcinku o anty :)

• Mam nadzieję że nie odbierasz negatywnie tego ze dosypuję soli i pieprzu do Twojej potrawy - robie to w nadziei że będzie coraz lepsza, ale oczywiście nie każdy lubi kebsa na ostro.

W kazdym razie sprawdź czy jak dopalicz 2 moons jednocześnie to czy szansa na moona sie zmieni. Nie wiadomo nawet czy trzeba wrzucić do kolejki 5 moons i czekać czy można wrzucać po jednym i czekać na efekt za każdym razem. A czemu w to nie wierze? Użyłem kiedyś tego dziadostwa, chyba z nagród, już nie pamiętam, ale wiem że nawet 2 nic nie dały i zrobiłem moona normalnie przy pomocy moonówki. :trollface: (żart)

A to jest pewnie ten efekt ze im więcej pób tym większa szansa na moona, bo po 5 to bedzie koło 67%

Versuche-Mond.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• spokojnie w planie jest aby usunąć 15 moonów na testowym i odpalić po 5 fal na każda pozycję na raz
    i zobaczyć czy gdzieś nie powstanie moon
    wiem że nadal mogę mieć szczęście ale oczywiście mogę usunąć testowe skopiować ponownie (co i tak zrobię) i pewnie dla pewności spróbuję w przyszłości ponownie

Też jestem ciekaw tego "Mitu" bo nie mówię że 100% jestem pewny iż nim nie jest, wręcz zaczynam mieć wątpliwości, ale to takie życie :)

• Po dłuższej przerwie wlatuje kolejny odcineczek, urlop zdjęty na parę dni więc wrzucę niebawem jeszcze coś na pewno, Miłego oglądania i do następnego :)

• I kolejny odcineczek
    tym razem na tapetę leci Ogame Tracker
    zapomniałem w filmie wspomnieć ale napisałem w jego opisie dość istotną rzecz więc i tu przykleję aby było jasne :)

Nie powiedziałem tego w filmie ale warto wiedzieć iż Ogame Tracker nie kalkuluje bonusu klonarium z rasy kaleshy, póki co ten bonus nie działa w grze.
    Od jakiegoś czasu twórca OT robi tylko małe poprawki i prawie nie pracuje nad rozwojem dodatku, zatem będzie on działał najpewniej do kolejnego dużego dodatku w grze jak formy życia, a znając GF będzie to za kilka lat.
    Tym samym miłego oglądania i do następnego :)

• Z tego co mi wiadomo to Ogame Tracker nie będzie już dalej rozwijany i aktualizowany, twórca dodatku zakończył prace nad nim. A szkoda, bo dodatek jest super :)

kwasi pamiętaj proszę o odcinku o dodatku AGR :)

Do you feel in charge?
    I'm the shadow, and the smoke in your eyes... I'm the ghost, that hides in the night ...

• jeszcze dłuższa chwile podziała pewnie parę lat tak jak pisałem w poście

• Niby tak, ale tak jak pisał kwasi, autor trackera od czasu do czasu cos tam działa i aktualizuje bardziej w ramach hobby i sentymentu niż obowiązku. kwasi świetna seria

• Jest i kolejny :)

Miłego oglądania i do następnego :)

P.S

Crysis miałeś rację 5 szt moons nie daje 100% szansy na łysego, pogromcy mitów byli ale poza kamerami a na kamerach jedynie podsumowanie.

• Ciekawa ta ostatnia trylogia, najpierw Tracker, potem AGR, a potem jak już żaden dodatek nie działa, odcinek nt. protestu niekupowania anty. Pomysł niezbyt orginalny, który się w przeszłosci nie sprawdzał, bo inaczej by do tego wszystkiego przecież nie doszło?

Może odcinek o historii gry - od wzlotów, wielu dobrych decyzji, potem moralnie wątpliwych, aż do paczki zła i obecnego jej finalnego upadku?

9ff3e8b8f27b9cdf3d3320d0ba0d50ff.jpg

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ciekawa ta ostatnia trylogia, najpierw Tracker, potem AGR, a potem jak już żaden dodatek nie działa, odcinek nt. protestu niekupowania anty. Pomysł niezbyt orginalny, który się w przeszłosci nie sprawdzał, bo inaczej by do tego wszystkiego przecież nie doszło?

Może odcinek o historii gry - od wzlotów, wielu dobrych decyzji, potem moralnie wątpliwych, aż do paczki zła i obecnego jej finalnego upadku?

9ff3e8b8f27b9cdf3d3320d0ba0d50ff.jpg

W przypadku Firmy Hasbro i rpg papierowego D&D
    polityka anulowania subskrypcji masowo przez użytkowników sprawdziła się
    Tutaj nie widać aż takiego protestu, już wczoraj na discordzie można było widzieć osoby które pytają kiedy event na anty
    z takim podejściem to niestety walka z wiatrakami...

No a ze zrobiłem odcinki o trakerze i AGR w średnio fortunnym momencie :P
    następnym razem wezmę kryształową kulę, choć w przypadku GF zakładając że coś pójdzie nie tak od razu mam lepsze szansę wygranej niż przy rzucie monetą 8o

Jest jak jest, teraz nagram odcinek o wydawaniu antymaterii aby być całkowicie niespójnym :P

• Z historią gry mówiłem serio, ale trudno cos takiego nagrać bez materiałów, screenow sprzed lat itp. Choć zawsze mozna omówic wykresy - dane i oś czasu z listy zmian.

Taka starożytność, średnioweicze, renesans, barok, zaciemnienie (nie mylić z oświeceniem) , negatywizm, a na końcu żeby się nie powtarzać, to zamiast wybuchu atomówki, może supernowa i czarna dziura - będzie w temacie kosomsu .:trollface:

Z tematu czarnej dzury można natomiast gładko przejść do odcinka o wydawaniu wspomnianej antymaterii. 8)

• Pozwolę sobie dodać dwa grosze od siebie...

Kaeleshowie tak ich krytkujesz...

Mają klonatorium -

Klonoratorium zwiększa szybkość wzrostu liczby kaeleshów T1, T2 i T3. Oprócz tego każdy stopień wzmacnia technologie form życia kaeleshów na tej planecie.

Czyli podkręca ci to np szósty zmysł i np ulepszoną technologie sensorów.

Te np dwa badania działają globalnie na cale imperium.

Podnosząc sobie lev tego budynku na jednej planecie tak naprawdę podkręcany sobie ogólnie ekspedycje..

Po drugie mają Psioniczny Modulator który na 15 lev ( koszt nie duży) obniża ci wymogi dla wszystkich technologii slotów o 30%.

Czyli np na 3 lev badań na rock ostatni slot ma wymagania 448 mil T3 mieszkańców

A u kaleshow 313 mil T3..

Nie wiem czy o tym wspomniałeś więc pomyślałem że napiszę :).

Można sobie o wiele szybciej rozbudować np badania na antymaterię itp a z czasem powoli je wymieniać na planecie pod eko .

Bo nie oszukujemy się

Zanim przestaniemy latać na ekspedycję i grać tylko eko to czasu trochę upłynie... A do tego też bonusy na wydobycie ludzi i rock na planecie na początku gry nie robią tak naprawdę za wiele bo i tak utrzymujemy się z ekspedycji.

Pozdrawiam

• Nie oglądając filmiku ale podsumowując wypowiedz Wodza to chcesz grać pod ekspy to niestety i tak lepiej wychodzą mechy, grasz skrajne eko bierzesz rocków, nie jesteś pewien o co chodzi w formach i grasz mieszanie to bierzesz ludzi i niestety ja osobiście nie mogę znalezc miejsca dla Kaeleshów. Chyba że faktycznie chcąc odblokować dane badanie/badania w T3 możliwie szybko to wtedy jak najbardziej ale brakuje argumentów by trzymać ich w póżniejszym etapie gry. Ale dla zwykłego gracza myślę że nie będzie to miało i tak większego znaczenia, startując na nowym uni i zakładając paczkowanie i inwestowanie anty w grę to pewnie - trzeba lecieć według jak najbardziej wydajnego wzorca ale myślę, że jest jeszcze garstka ludzi która klika sobie w tą gierkę bo lubi i wtedy wszystkie te amortyzacje i wzorce przestają mieć znaczenie.

• Tak jak powyżej

Klonarum.daje kopa do exp

Zgadza się

Ale nadal z ludźmi lub mechami wychodzi się lepiej jeśli chodzi o expy i całokształt

Było to już nieraz kalkulowane

Niestety ale kalosze mają mało zastosowań

Choć jak ktoś je rozwinął już wysoko

Lubi grać tą rasą

To w końcu to tylko gra, cokolwiek sprawia przyjemność 🙂