Błąd wysyłania floty

• oczywiście, że się da... trzeba tylko cierpliwości i w miarę możliwości się przyzwyczaić i czekać na poprawienie tego :)

trzeba wolno klikać, ale i trzeba sprawdzać czy gra przemieliła system i zmieniła koordy bo nie zawsze wolne wpisywanie/klikanie pomoże :)

co zabawne, mając AGR gra działa nawet przyzwoicie, nie mając AGR jest tragedia, że hey, ale za to na telefonie bez AGR gra działa elegancko i jeszcze nigdy mi nie zawiesiło wybierania czy to procentu lotu floty czy to wywaliło błędu z wysyłką floty :lool:

To u mnie z AGRem na laptoku bardzo rzadko występuje błąd, zwłaszcza przy wolniejszym przechodzeniu między zakładkami wysyłki.

Za to na telefonie w wersji mobilnej błąd występuje częściej niż nie, średnio potrzebuje 3 prób na wysłanie floty.

Zauważyłęm natomiast że jeśli błąd pojawi się co namniej 3 razy pod rząd, trzeba zmienić pozycje, wejść w wysyłkę floty na innych koordynatach a następnie wrócić do pierwotnej pozycji i spróbować ponownie

• Nie wiem jak u innych, ale u mnie na poprzedniej wersji nie miałem większego problemu z wysłaniem floty, od czasu do czasu wyskakiwało kółko ładowania i strona nie przechodziła dalej, trudno trzeba jeszcze raz wszystko od nowa wybrać. W nowej wersji wyskakuje co chwila błąd wysyłania floty (po kilka razy z rzędu), a przycisk dalej trzeba klikać kilkukrotnie, nie można też wysłać floty z misją szpieguj na pozycję 16. Nikt ich nie gonił z aktualizacją, po co na siłę psuć coś co i tak było dalekie od ideału.

• nie można też wysłać floty z misją szpieguj na pozycję 16

gdzie? bo ja nie mam problemu żeby wysłać szpieguj na 16 pozycje.... może sond nie wybierasz? :beaten:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Na umbrze jest już tak 2-3 tydzień. Nie ma co liczyć na szybkie rozwiązanie.

Próba zgrania z falangą to jest dopiero bajka. Można sobie klikać do woli.

MaRecki serio, serio. Współczuje. Polecam krótki urlop.

• Virus spokojnie na U raczej nigdy nie chodzę :). Ale dziękuje za cenne informacje. Jak to jest problem globalny i trwa to około 1miesiąca to gratuluje twórcą nowej wersji jak i naprawy jej dla dobra ogółu.

• Virus spokojnie na U raczej nigdy nie chodzę :). Ale dziękuje za cenne informacje. Jak to jest problem globalny i trwa to około 1miesiąca to gratuluje twórcą nowej wersji jak i naprawy jej dla dobra ogółu.

To nawet nie będzie kwestia tego czy chodzisz czy nie.

Pierwszego dnia przez 3-4 h po wprowadzeniu nowej wersji nie mogłem podnieść floty na fs. Także, ostateczność bo ostateczność, ale urlop trzeba było włączyć.

• Po aktualizacji 8.0.0-pl7 uni Xanthippe jest niegrywalne, załadowanie czegokolwiek trwa minimum 2s (raz nawet 145s czekałem na załadowanie strony), czasem przy próbie wysłania floty wyświetla się komunikat że serwer nie odpowiada. Ten problem póki co nie występuje na 3 innych uni z tą aktualizacją na których gram. Dodam też że cały sojusz w którym jestem też zgłasza ten sam problem.

2 sprawa, która jest już globalnym problem, bo występuje na każdym uni i na zagranicznych też, a mianowicie po aktualizacji 8.0+ przy wysyłaniu floty w 2 zakładce (etapie) trzeba 2 razy kliknąć przycisk dalej żeby przejść do 3 zakładki (etapu) wysyłaniu floty, co też jest frustrujące. Czy wy nie macie testerów?

W ramach rekompensaty wszyscy powinni dostać darmowy sztab lub równowartość antymaterii na ilość dni licząc od momentu wprowadzeniu aktualizacji z błędami do momentu ich naprawienia. Bo niektórzy to nawet włączają urlopy słysząc, że na jakimś serwerze są takie błędy od 2 tygodni. I nie mówcie że gra jest za darmo, bo ludzie płacą za anty i kupują np. sztab, a jak serwer nie działa to im przepada. A na przyszłość jak chcecie testować takie aktualizacje "na żywo" na serwerach nie testowych to blokada ataków powinna trwać do momentu kiedy nie będziecie na 100% pewni że wszystko działa.

Chociaż tyle dobrze pomyśleliście, że wpadliście na ten sam pomysł co ja, żeby dać karencje po wyjściu z sojuszu, bo bez tego to by sobie zmieniali klasy sojuszu jak rękawiczki.

To chyba wszystko ode mnie.

• 2 sprawa, która jest już globalnym problem, bo występuje na każdym uni i na zagranicznych też, a mianowicie po aktualizacji 8.0+ przy wysyłaniu floty w 2 zakładce (etapie) trzeba 2 razy kliknąć przycisk dalej żeby przejść do 3 zakładki (etapu) wysyłaniu floty, co też jest frustrujące. Czy wy nie macie testerów?

Zgodnie z opisem wersji 8.0 to nie błąd - to celowa poprawa działalności gry. Wg GF tam ma być takie opóźnienie. W temacie Aktualizacja sojuszy już wkrótce w ostatniej linijce postu można przeczytać:

• Następuje uaktualnienie nazwy celu na ekranie Flota II (skutkuje to opóźnieniem, gdy przed aktualizacją nazwy podejmie się próbę kontynuacji do ekranu Flota III).

A co do:

Chociaż tyle dobrze pomyśleliście, że wpadliście na ten sam pomysł co ja, żeby dać karencje po wyjściu z sojuszu, bo bez tego to by sobie zmieniali klasy sojuszu jak rękawiczki.

Oznacza to jednocześnie, że skończy się możliwość wejścia na szybko do sojuszu atakowanego gracza (np. idlaka), aby polecieć z podstawką. Teraz trzeba będzie mieć obrońcę w Znajomych albo przewidzieć atak 3 dni wcześniej X/

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• 2 sprawa, która jest już globalnym problem, bo występuje na każdym uni i na zagranicznych też, a mianowicie po aktualizacji 8.0+ przy wysyłaniu floty w 2 zakładce (etapie) trzeba 2 razy kliknąć przycisk dalej żeby przejść do 3 zakładki (etapu) wysyłaniu floty, co też jest frustrujące. Czy wy nie macie testerów?

Zgodnie z opisem wersji 8.0 to nie błąd - to celowa poprawa działalności gry. Wg GF tam ma być takie opóźnienie. W temacie Aktualizacja sojuszy już wkrótce w ostatniej linijce postu można przeczytać:

• Następuje uaktualnienie nazwy celu na ekranie Flota II (skutkuje to opóźnieniem, gdy przed aktualizacją nazwy podejmie się próbę kontynuacji do ekranu Flota III).

To chyba najgłupsza rzecz, jak w ostatnim czasie wymyślili - nawet pomijając to, że nie można w tym celu użyć entera. Prędzej skłaniałbym się ku przyciskowi po najechaniu na planetę, którego kliknięcie skutkowałoby przeniesieniem całej floty na moon i odwrotnie. Nawet z opóźnieniem np. 10s liczonych od kliknięcia (w tle) aby nie nadużywać tego przy atakach. Bo jednak codzienne przesuwanie sruki z planety na moon kilkanaście razy już teraz było monotonne, a teraz jest to zwyczajnie uciążliwe.

Po co z rzeczy monotonnych i przykrych robić jeszcze większy problem?