Przyzwyczaiłem się do wolnego wysyłania tych flot ale czasem całą operacje trzeba powtórzyć bo się zatnie całkiem, nowy błąd jakiś mi się pojawił. To już przesada.
Błąd wysyłania floty
-
- 8.0.0-rc7
- umpa
- Closed
-
-
U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa
Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.
Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać
-
Generalnie dla mnie najgorsze jest to, że przy "ręcznym" wpisywaniu np. koordynat w etapie II, nie można enterem przejść do kolejnego etapu i na dodatek jeszcze kilka razy klikać, jest to najbardziej upierdliwe przy wysyłaniu ekspedycji, bo znacznie wydłuża cały proces...
Nie mówię oczywiście o sytuacjach, gdzie wszystko się zawiesza i trzeba robić od nowa... -
O tym właśnie pisałem. Rozumiem, że OGame nie jest grą dynamiczną, ale robienie z i tak już przesadnie nudnych mechanik procedur zwyczajnie uporczywych, po prostu jest zmianą tragiczną. Nie odnajduję na to uzasadnienia. Jak wspomniałem, część rzeczy dałoby się nawet zastąpić jednoklikiem z odliczaniem czasu w tle, aby nie nadużywać tego przy atakach.
-
kretynowi co "wymyślił,napisał,wprowadził,zaakceptował" wersje 8 dał bym 8 lat więzienia... nie da się grać !!!!
-
kretynowi co "wymyślił,napisał,wprowadził,zaakceptował" wersje 8 dał bym 8 lat więzienia... nie da się grać !!!!
chyba chcą, żeby gracze poszli do konkurencji...
-
Nie da się teraz wysyłać floty mając ładowność bo pokazuje, ze brak kolejny błąd i to spory. Lekceważony chyba bo z naprawą nie widać, żeby sie spieszyli a to ważne w grze.
-
U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa
Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.
Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać
To był chyba jednodniowy fix, albo ogromne szczęście u mnie bo tego dnia nie miałem żadnego problemu z wysyłaniem flot.
Od tego czasu natomiast, jest znowu tak źle jak było.
Z telefonu w wersji mobilnej ekspedycje muszę próbować wysyłać po 3-4 razy
Z laptopa z AGRem włączonym jest nieźle, tylko raz na kilka/kilkanaście wysyłek floty jest błąd który wymaga rozpoczynania od początku
-
Wysyłanie/granie aktualnie na telefonie to delikatnie mówiąc loteria. Może się uda, może nie. Raczej nie.
-
kiedy zostanie skasowana raz na zawsze ta popieprzona wersja 8!!!!??? same lagi i błedy !
-
Ja to się zastanawiam nad czymś innym. Miewam błędy wysyłania floty. Czasem trzeba kliknąć enter dwa razy, czasami nie - samo zaktualizuje koordynaty. Jak się kliknie enter na trzeciej karcie przed wybraniem rodzaju misji, nie da się wysłać floty. Przy okazji wiadomości sojuszowe są zepsute, a do tego nie można za szybko klikać w kopalnie, bo dzieje się to:
Powiedzcie mi, po co wersja 8.0 została wypuszczona tak szybko, z tak ogromną liczbą uporczywych błędów (czy jak ustaliliśmy "ficzerów" celowo spowalniających i tak już nudne wysyłanie floty), skoro - przynajmniej na Taurusie - wybór klasy sojuszu i tak jest niedostępny?
-
To co Tobie dzieje się z budynkami, ja miałem w stoczni ze statkami (ale to już w wersji 7.xx), a jak klikniesz ulepsz/wybuduj - to wrzuca do kolejki tego z "dolnej warstwy".