Błąd wysyłania floty

• U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa

Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.

Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać

• Generalnie dla mnie najgorsze jest to, że przy "ręcznym" wpisywaniu np. koordynat w etapie II, nie można enterem przejść do kolejnego etapu i na dodatek jeszcze kilka razy klikać, jest to najbardziej upierdliwe przy wysyłaniu ekspedycji, bo znacznie wydłuża cały proces...

Nie mówię oczywiście o sytuacjach, gdzie wszystko się zawiesza i trzeba robić od nowa...

"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

• O tym właśnie pisałem. Rozumiem, że OGame nie jest grą dynamiczną, ale robienie z i tak już przesadnie nudnych mechanik procedur zwyczajnie uporczywych, po prostu jest zmianą tragiczną. Nie odnajduję na to uzasadnienia. Jak wspomniałem, część rzeczy dałoby się nawet zastąpić jednoklikiem z odliczaniem czasu w tle, aby nie nadużywać tego przy atakach.

• kretynowi co "wymyślił,napisał,wprowadził,zaakceptował" wersje 8 dał bym 8 lat więzienia... nie da się grać !!!!

chyba chcą, żeby gracze poszli do konkurencji...

________________________________________________________________________________________________________________________________

Czasem jak słucham niektórych ludzi, to myślę sobie:
    Serio? To jest ten plemnik co wygrał...?

Maria Czubaszek

8)

• U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa

Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.

Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać

To był chyba jednodniowy fix, albo ogromne szczęście u mnie bo tego dnia nie miałem żadnego problemu z wysyłaniem flot.

Od tego czasu natomiast, jest znowu tak źle jak było.

Z telefonu w wersji mobilnej ekspedycje muszę próbować wysyłać po 3-4 razy

Z laptopa z AGRem włączonym jest nieźle, tylko raz na kilka/kilkanaście wysyłek floty jest błąd który wymaga rozpoczynania od początku

• Ja to się zastanawiam nad czymś innym. Miewam błędy wysyłania floty. Czasem trzeba kliknąć enter dwa razy, czasami nie - samo zaktualizuje koordynaty. Jak się kliknie enter na trzeciej karcie przed wybraniem rodzaju misji, nie da się wysłać floty. Przy okazji wiadomości sojuszowe są zepsute, a do tego nie można za szybko klikać w kopalnie, bo dzieje się to:

unknown.png

Powiedzcie mi, po co wersja 8.0 została wypuszczona tak szybko, z tak ogromną liczbą uporczywych błędów (czy jak ustaliliśmy "ficzerów" celowo spowalniających i tak już nudne wysyłanie floty), skoro - przynajmniej na Taurusie - wybór klasy sojuszu i tak jest niedostępny? :D

• To co Tobie dzieje się z budynkami, ja miałem w stoczni ze statkami (ale to już w wersji 7.xx), a jak klikniesz ulepsz/wybuduj - to wrzuca do kolejki tego z "dolnej warstwy".

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: