Mistrzostwa Europy "2020" 2021

• Czy powinien zostać na swoim stanowisku? Nie.

Ja uważam, że tak ale to moja opinia, szanuje twoją. :DPrzynajmniej na czas tego euro.

a tam twierdzę że zmiana trenera nic by nie zmieniła. Drużyna po prostu za obu trenerów grała słabo

Może tu masz rację. No trudno, gramy słabo nawet Lewy.

A ten dalej się tym Brzęczkiem pucuje :popcorn::popcorn: kiedy zrozumiesz, że nie tędy droga?

Pewnie tak, ale z dwojga złego wolałem, żeby Brzęczek prowadził nas na tym euro i tu zdania nie zmienię. :D Fanem Brzęczka nie jestem, obojętnie kto by nie doprowadził nas do euro to bym był za nim.

Co do dzisiejszych meczów.

Oglądałem prawie cały mecz Portugalii z Węgrami, wyszedłem na 3 minuty. Wracam 2:0, po chwili 3:0. Przyznam, że nie spodziewałem się takiego wyniku po 1 połowie

Węgrzy walczyli i do 80 tam którejś minuty bronili się ładnie. Szkoda, że przegrali aż tyle. Ale taka jest piłka. Myślę, że nie zasłużyli aż na tak spory wynik no ale trudno.

Francuzi zagrali dobry mecz, spokojnie i dobrze przygotowani, mieli taką świeżość i funkcjonalność na boisku. Szybkość Mbappe powalająca, no zaimponował mnie ten gość, wyleciał do tej piłki jak z procy, przypomniał mi tym sprintem do piłki mnie jak grałem na boisku, byłem najszybszy na boisku. hehe

Francuzi mają paredyspozycje dojścia do finału. Z zapasem sił pod koniec meczu raczej.

Niemcy bez rewelacji, samobójczy gol, jeszcze gorszy chyba niż u nas. Niemieli pomysłu widać na szybkich francuzów, którzy mimo, że nie strzelili to mało brakowało, ten offside jeden potem drugi. No mogło być po meczu. Ciężko będę mieć w tej grupie teraz. Spadli na 3 miejsce, pkt 0 reszta po 3, ciężki mecz z Portugalią ich czeka no ciekawy mecz się szykuje. Niemcy nie zagrali, źle ale Francuzi im za wiele dali luzu, ale to pierwsze mecze , więc każdy też nie gra na full procent. Zobaczymy pewnie w następnych meczach może lepsze spotkania tych drużyn.

Czy ktoś sprawdzał jakie są 4 najlepsze drużyny z 3 miejsc po 1 kolejce?

Bo 4 najlepsze z 3 miejsc też przechodzą.

• Czy ktoś sprawdzał jakie są 4 najlepsze drużyny z 3 miejsc po 1 kolejce?

Bo 4 najlepsze z 3 miejsc też przechodzą.

Dziś rusza druga kolejka, która wywróci tabele w niektórych grupach, tak więc obecne 3 miejsce nic nie znaczy. Zresztą nie idzie tego oszacować, bo kto prowadzi Walia czy Szwajcaria, Szwecja czy Hiszpania?

Jakby co to łap linka: https://www.flashscore.pl/pilka-nozna/europa/euro/tabela/ na dole jest tabela z klasyfikacją 3miejsc.

Co do ciekawostek to po raz kolejny na Mistrzostwach "Own goal" prowadzi w kategorii król strzelców :D

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• A jak to u Was wygląda z punktami?

Mnie to rozwala jak pojawi się taki specu jeden z drugim: "w następnej kolejce czuję, że Ci powinni ograć tych, a Ci tamtych" itepe itede :ocb::ocb: [ciach] jasnowidz

Ukraina powinna wygrać z Macedonią ze 2:1

Sprawdziło mi się.

Walia może pokonać Turcję ze 2:0

Również sprawdziło się.

Co do wczorajszych meczów.

Rosja na spokojnie widać, że była lepsza w tym meczu i stwarzała więcej akcji i słusznie wygrała z Finlandią. Finowie się starali grać ale nie udało sie strzelić bramki. Liczyli może za bardzo na remis.

Dużo kontuzji na tym Euro, już Rosjanin zabrany do szpitala, możliwy uraz kręgosłupa chyba, po tym jak wleciał na słupek.

Turcja - Walia pod koniec meczu wywiązała się nie potrzebnie bijatyka, no szkoda bo fajny mecz był. Mimo to końcówka ładna dla Walii, Bale się popisał z rzutu rożnego, ładna akcja, mnie sie to bardzo podobało takie samodzielne wyjście. Dobra robota. Fajny mecz i fajnie sie to oglądało. Turcja nie pokazała się zbyt dobrze i pewnie już po awansie. Chyba po czarnym koniu.

Gra Włochów mi się podobała, podania elegancko u nich funkcjonują. Piękne dośrodkowania i świetna bramka. Kapitalna akcja.

• Coś od meczu ze Słowacją straszna cisza w temacie ;) A kilka ciekawych wydarzeń było! Fajną grę pokazali Węgrzy, Szkoci, nawet Niemcy spisywanie na stratę potrafili wygrać z aktualnymi mistrzami europy - chociaż do Portugalia strzeliła 2x więcej goli niż Niemcy :D

No i nasi reprezentanci pokazali się z całkiem niezłej strony z Hiszpanią. Byliśmy oczywiście słabsi, mieliśmy sporo szczęścia, ale punkt jest punkt, wynik idzie w świat. A do tego było widać całkiem niezłą organizację i walkę. Teraz kolejny mecz o wszystko, ze Szwecją. Ja z czasów początku mojego zainteresowania piłką pamiętam, że od tych Szwedów zawsze był oklep. Jednak w tamtych czasach byli chyba dużo lepsi Szwedzi: Ljungberg, Allback, Larsson, Kallstrom czy młody Ibrahimovic robili niezłe wrażenie. Boję się trochę powtórki z euro 2012, gdzie też przed ostatnim meczem z Czechami było "wystarczy oklepać frajerów i jedziemy do finału". My nadal na tym euro mamy tylko jeden punkt a słychać głosy, że już praktycznie jesteśmy w 1/8 i czekamy na Anglików/Czechów. Myślę, że mamy szansę i chciałbym bardzo, żeby nie skończyło się frajerskim 0:1 bo jakiejś głupiej kontrze Szwedów. Są szanse, że Szwedzi przed meczem będą wiedzieli dużo o swoim przyszłym rywalu w zależności czy zajmą 1, 2 czy 3 miejsce. Boje się, że mogą być tutaj jakieś kalkulacje...

A u innych jakie nastroje przed meczem dominują?

• Mati masz rację z tymi meczami o których wspomniałeś, szczególnie bitwa, bo inaczej tego nie można nazwać Szkotów z Anglikami, tam było słychać ja trzeszczą kości! :D

Oczywiście, trudno nie wspomnieć o meczu Węgrów z Francuzami - dużo nie brakowało i bylibyśmy świadkami, chyba jednej z największych niespodzianek na tym Euro (choć wynik tego spotkania też tak można zakwalifikować). :thumbup:Węgrzy mi bardzo zaimponowali swoją postawą :goodjob:

Niemcy! Jak to Niemcy, znów potwierdzili stare przysłowie, że wszyscy grają a Niemcy wygrywają - to jest już od bardzo wielu lat drużyna turniejowa i oni wiedzą doskonale jak się do takich imprez przygotowywać. I bynajmniej nie ma tu znaczenia skład czy selekcjoner, oni zawsze robią swoją robotę niemalże perfekcyjnie ;)

Co do nastroju, o który pytasz, to... ja staram się nie podpalać.

Nasi odzyskali trochę honoru po meczu z Hiszpanią, ale nie oszukujmy się (mimo iż Hiszpania to jednak zawsze będzie potęga w piłce kopanej) obecna reprezentacja tego kraju szału nie robi. Luis Enrique nie lubi tiki-taki z czego zawsze ta ekipa słynęła i to niestety było widać na boisku. Oni zawsze zajeżdżali przeciwnika ogromną ilością podań z klepki, a teraz grają jak nie oni - takie jest moje zdanie.

Jeśli chodzi o nasz mecz ze Szwecją, to pojęcia nie mam! Nasuwają mi się jedynie słowa klasyka: "Mecz można, wygrać, przegrać albo zremisować" - i w tym spotkaniu może się wydarzyć dokładnie wszystko, a na 100% lekko nie będzie! 8) Serce podpowiada mi, że będzie dobrze, ale z kolei zdrowy rozsądek pompuje we mnie sporo wątpliwości i obaw!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Węgrzy znów zadziwili swoją determinacją w grze. Kilka razy z lewej strony próbowali aż dopięli swego i strzelili na 1:0 prowadząc do końca pierwszej połowy. A jedynie błąd w obronie po tym upale pewnie już spowodował, że Francuzom udało się strzelić na remis. Dobra gra Węgrów, a Francuzom znów się udało myślę jak z Niemcami.

W końcu dobry mecz Polaków, ładnie grali nie dali dość Hiszpanom do dobrych akcji pod bramką. było trochę zamotania i ten karny całe szczęście dla nas nie strzelony przez Hiszpanów. Nie mieliśmy zbyt dużo okazji do gola ale kilka było szkoda, że tylko jedną wykorzystaliśmy bo można było nawet i wygrać.

tragedia Portugali no 2 samobóje, to horror, Niemcy ładnie 4 gole zaliczone na ich konto i dobry mecz, ładne akcje stwarzali a Portugalia nie wiele.

Mecz Anglia Szkocja zaskoczenie, bez goli szok, chociaż mecz dość wyrównany.

Szwecja i Słowacja dość zachowawczo zaczęli grać, żadna z drużyn nie chciała stracić gola. Ale mimo to Szwedzi zagrali trochę lepiej, strzały na bramkę mieli a Słowacy niezbyt. Nie fortunna sytuacja bramkarza i karny. Po za tym bez rewelacji oba zespoły. Bramkarz Słowacji dość ryzykowanie wyszedł na połowę przeciwnika i dość długo tam był. Słowacy nie zaciekawię zagrali a Szwedzi zrobili swoje.

Holandia wygrywa no byli lepsi i stwarzali ciekawe akcje to zasłużenie wygrali, ale mam przekonanie że bez rewelacji jakoś. natomiast Austria zawiodła w tym meczu nie potrafili nic zrobić w polu karnym Holendrów zbyt zagrozić bramce. No wygrali lepsi chodź liczyłem, że może uda się strzelić Austriakom chociaż jednego gola.

Dania ładnie weszła w mecz zaczynając od gola i ładnie atakowali dobry mecz w ich wykonaniu i walka do samego końca. Fajna była ta chwila 10 min. dla Eriksena, ładny gest. Belgi ciężko było w tej pierwszej połowie. Łady był strzał bodajże w spojenie bramki super, szkoda że nie weszło. Ostanie minuty też niezła akcja bramkarza Danii, który wyszedł na połowę Belgów i nie zdążył wrócić do bramki, strzał Belgów na pusta bramkę z daleka a broni nadbiegający zawodnik extra akcja.

Teraz oglądam 2 mecze naraz na dwóch monitorach heeh :)

Jakbyśmy zagrali dobry mecz ze Słowacją to teraz by było super a tak to niewiadoma

• A u innych jakie nastroje przed meczem dominują?

Ja zachowuję stoicki spokój. Niby wystarczy zwycięstwo do awansu, ale jednak będzie o to ciężko. Nie licząc meczu z Andorą reprezentacja pod wodzą Sousy w każdym meczu strzela i traci co najmniej jedną bramkę. Jeśli ta tendencja się utrzyma i Szwedzi nam coś wcisną, to nie jestem przekonany czy będziemy w stanie odpowiedzieć im dwoma golami.

• Tym bardziej, że wszyscy spodziewają się tego, że Szwedzi będą grali mocno defensywnie, a my będziemy musieli atakować. "Eksperci" ze telewizornii (pożal się Boże) twierdzą, że taka ofensywna gra nam w ogóle nie leży :D a Szwedzi się zamurują i będą liczyli na szybkie kontry! Obawiam się tego, że wszystkie te ekspertyzy dostaną w łeb już w pierwszej połowie. To jest mecz, w którym dotychczasowa taktyka każdej z drużyn może się w ogóle nie sprawdzić i dlatego wynik tego spotkania jest tak mocno nieprzewidywalny. Ja, tak jak wcześniej pisałem (mimo iż biorę udział w forumowym typerze) nie podejmuję się typowania wyniku.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Szwedzi są już pewni awansu, wystarczy że zagrają swoje - czytaj silna obrona + kontry i stałe fragmenty gry. I te aspekty mogą być dla naszych kopaczy zabójcze. Nie mniej czekam z utęsknieniem i liczę, że nasze gwiazdeczki zagrają z "jajami".

• No tak, Szwedzi już praktycznie bez względu na wyniki obu meczów w naszej grupie mają awans zapewniony. W najgorszym dla nich przypadku z trzeciego miejsca z 4 punktami. W grupach A, B i C drużyny z trzeciego miejsca mają po 3 punkty, a odpadają tylko dwie drużyny z tych pozycji. Tak więc Szwedzi już są w 1/8, kwestia tylko teraz na kogo trafią? ;)

1). Wychodząc z 3 miejsca mogą trafić na Holendrów lub Belgów :D - raczej chyba nie chcą grać z żadną z tych drużyn ;)

2). Z 2 miejsca trafią na drugą drużynę z grupy D - a w tej grupie na drugim miejscu może być tak na prawdę każda z grających tam drużyn: Czechy, Anglia, Chorwacja lub Szkocja :D

3). Z kolei jeśli utrzymają 1 miejsce w naszej grupie (oby nie ;) ) to wtedy będą grali z 3 drużyną z którejś z tych grup: A (Szwajcaria), B (Finlandia), C (Ukraina), D (patrz wyżej :D )

Raczej, kalkulacje ze strony Szwedów się nie spodziewam, a jeżeli już to tylko taką, aby trafić na opcję nr 3 ;)

Tak więc Panowie Reprezentanci - spinać poślady i trawa ma być zorana w z dłuż i w szerz!!! INNEJ OPCJI NIE MA dla nas! :baseball:

• Raczej, kalkulacje ze strony Szwedów się nie spodziewam, a jeżeli już to tylko taką, aby trafić na opcję nr 3 ;)

Drużyny z 3 miejsc trafiają na drużyny z 1. Nawet bez znajomości drużyn nie spodziewam się że ktoś chciałby trafić na kogoś z miejsca 1 gdy ma szansę na pozycję 1.

• W naszym przypadku bez względu na wyniki innych meczy trafiamy na:

a) Chorwację

b) Zanzibary, Seszele, Tajlandie, Krynice Morską, czy gdzie tam będą spędzać wakacje te nasze gwiazdy...

• Polska wygrywa ze Szwecją dwoma bramkami, a Hiszpania remisuje ze Słowacją. Wówczas to my wskakujemy na pierwsze miejsce w grupie i nie wpadamy na Chorwację tylko na jakiś zespól z 3 miejsca z grupy.

• Polska wygrywa ze Szwecją dwoma bramkami, a Hiszpania remisuje ze Słowacją. Wówczas to my wskakujemy na pierwsze miejsce w grupie i nie wpadamy na Chorwację tylko na jakiś zespól z 3 miejsca z grupy.

A faktycznie, ale tego że wygramy dwoma nie brałem pod uwagę, ale nasi kopacze pokazali styl... I cyk wakacje za 2 dni lansowanie się fotami na Instagramie - zero wstydu...

• Stawiam, że nie wyjdziemy z grupy i nie wygramy żadnego meczu

nawet 4 miejscu i nie wgramy żadnego meczu.

Nie chce mówić a nie mówiłem ale

Jak ktoś nie wierzył to teraz proszę.

racje miałem ja, Boniek do wymiany :D

Ten trener nie powinien był być zmieniany i tyle.

Na to Euro powinien jechać trener, który nas doprowadził do tych Euro a nie gość co przychodzi na 6 miesięcy przed Euro i robi rewolucje i brak zgrania w drużynie

Błędy w obronie, nie dokładne podania , złe dośrodkowania, Lewy nie strzelając z 1 m nawet z dobitki, to już ja bym strzelił to klatą.

Mecz, ze Szwecją nawet były chwile, że była walka naszych nie można powiedzieć, dobry mecz z Hiszpanią i fatalny mecz ze Słowacją, który przekreślił nam awans. Za mało efektywności w postaci goli, gra z uporem ale błędy w obronie powodują, że nawet walka i utrzymywanie się przy piłce ok 60 % nic nie daje.

Szkoda ale taka jest piłka.

• racje miałem ja, Boniek do wymiany :D

No i spełnią się Twoje marzenia, bo od dawna wiadomo, że Boniek kończy kadencję i odchodzi do UEFA ;) Zastąpi go zapewne Marek Koźmiński.

Byli Ci Szwedzi do pyknięcia, słabi są. Ale Słowacja była jeszcze słabsza. Hiszpanii dzisiaj nie widziałem, ale w dwóch poprzednich meczach też była słaba. Niby nic nie oczekiwałem, ale jakoś szkoda, bo można było wyjść z I miejsca, trafić potem na słabiutkich Ukraińców i kto wie co by było dalej! A tak to można podsumować wszystko w ten sposób:

To może chociaż Węgrzy wieczorem mnie jeszcze zauroczą? Albo Francja tak oklepie Portugalię, że Finom się uda awansować do 1/8 (musieliby wygrać minimum 4 bramkami)? Oby!

• Nie chce mówić a nie mówiłem ale

Mowiłeś, że przegramy wszystko i zdecydowanie. Może podstawiłeś złą temperaturę na boisku do wzoru na wynik meczu?

Mówiłem, że 3 mecze przegramy. Już jeden jest. Ze słabszą drużyną przegrywamy a z Brzęczkiem narzekali, że wygrywaliśmy ze słabymi a tu przegrywamy za tego trenera ze słabymi. Trzeba było dać szasnę Brzęczkowi. Budował zespól od eliminacji i mogło by być lepiej.

Szwecja nas rozwali ze 2:0 a Hiszpania nas dobije na 3:0. trener do wymiany, on nie powinien tu w ogóle być. Ile straconych bramek za jego kadencji szok.

• Mowiłeś, że przegramy wszystko i zdecydowanie. Może podstawiłeś złą temperaturę na boisku do wzoru na wynik meczu?

Oj jednego meczu nie przegraliśmy wow sukces ale sprawdziło się tak czy siak nie wgraliśmy żadnego meczu i to mi się sprawdziło i tyle w temacie i że na 4 miejscu nie wyjdziemy z grupy też. To najważniejsze się sprawdziło a szkoda.

Nie wszystko da się przewidzieć w meczu tym bardziej w 3 fazie co było widać w meczach w Niemcami czy z Portugalią

Wszystkiego nie sposób przewidzieć gdyby tak było to bym był milionerem ehhe

Ze Szwecją przegraliśmy i ze Słowacją też sprawdziło się. Dobrze, że grali i strzelali gole to lepiej dla nas.

Szkoda tak czy siak ale trudno.

Tyle przewidziałeś.

3 mecze wytypowałem i 2 trafiłem z wynikiem na tym można zarobić trochę

natomiast w zgaduj zgadula kilkanaście meczów nie zgaduje bo jeśli w widzę, że w danym meczu ciężko przewidzieć rezultat spotkania to nie typuje :D trzeba mieć system na grę i obstawianie. A tu na forum się nie bawiłem. Ja nie strzelam wyników tylko szukam kilka meczów gdzie wiem jaki może być prawdopodobny wynik i jak może potoczyć się spotkanie. :D