6 dzień eventu, nawet jednego przedmiotu.Dziennie ponad 100 expow Robienie takiego eventu, który nie działa, to kpina z graczy. Problem występuje już od dawna. Jak nie można naprawić to zlikwidować ten event po prostu.
Event przedmioty na expedycji nie działa.
-
- 11.3.6
- awtokinto
-
-
Event działa, tylko jest limitowana liczba znalezionych przedmiotów.
Tutaj wyjaśnienie: event - Przedmioty na Ekspedycji (16-22.12.2022)
-
potwierdzam wedle trackera mimo ponad 400 exp od początku eventu 0 przedmiotów u mnie na earth
wiem że statystycznie to możliwe
ale za dużo osób zgłasza to samo aby był to przypadek -
Skoro ilość przedmiotów do znalezienia jest ograniczona tygodniowo, to po jest ten event?Wychodzi na to, że szanse na jakiś przedmiot są takie same jak bez eventu. To tak jak by był event z antymateria z expedycji i przez tydzień nic by nie wpadło.
-
Event działa, tylko jest limitowana liczba znalezionych przedmiotów.
Tutaj wyjaśnienie: event - Przedmioty na Ekspedycji (16-22.12.2022)
Dzięki, nie miałem pojęciach o tych limitach ale tak czy siak ciężko je przekroczyć musiałbym chyba nie spać cały tydzień i puszczać expy 24/7 żeby każdego dnia wpadł przedmiot bo obecnie od 10 dni mimo wysyłania ponad 100 ekspów dziennie 0 przedmiotów.
Event powinien zwiększać również szansę na otrzymanie przedmiotu skoro i tak wprowadzili limit. Jeszcze nie trafił mi się taki tydzień gdzie by wpadło 7 przedmiotów, najwięcej miałem 4 pod rząd a podczas eventu zawsze jest gorzej.
-
100+ ekspedycji dziennie.
0 przedmiotów w tym tygodniu (tylko merchanty)
Pionier + odkrywca.
Serwer Mathilde.
Pozdrawiam -
Tak to wygląda wg mojego Ogame Tracker'a: https://images91.fotosik.pl/698/fb56a47e5786fdd7.png
Niby od 07.12 trwa dziesięciodniowa dziura w itemkach, ale pomiędzy 18 a 26.11 była już podobna, dziewięciodniowa, więc nie za bardzo wiadomo, czy jest się czym martwić, czy to jednak mieści się w normach, a event po prostu trafił akurat w moment kolejnej dziury
-
Wg moich obserwacji event praktycznie nigdy nie zadziałał, gdy grałem Odkrywcą, gdy gram Zbieraczem to zawsze jeden item wpada w pierwszych ekspedycjach, ale potem wielkie nic. Co istotne, ekspy robię tylko w czasie eventu, więc najwyraźniej istnieje jakiś wewnętrzny mechanizm ograniczający liczbę zbieranych itemów w przedziale czasu albo liczbie ekspedycji.
-
Tak jak pisze Macmichael istnieje dzienny limit 1 itemu, który w czasie eventu jest znoszony i wielokrotnie to potwierdzałem obserwacjami znajdując 2 tego samego dnia.
Tak jest w teorii, ale nie zawsze się to sprawdza. Jak się okazuje, mój wykres jest bardzo podobny do tego zefir'a, co rodzi kolejne wątpliwości.
Oto mój wykres itemów z OGT (ogame tracker) https://images89.fotosik.pl/700/4e049b85aed4d6c7.png
Nie prowadzę żadnych statystyk, jednak odnoszę wrażenie, że limit maks 2 dziennie i maks 7 tygodniowo nie jest poprawny. Wydaje mi się, że mam dłuższe okresy bez znajdowania przedmiotów. Wartości limitów oraz długość mogły się w międzyczasie zmienić lub po prostu jest to zbugowane...
Istotnie, co więcej istnieje duża korelacja w niezależnych wynikach, więc coś jest na rzeczy.
-
Zbieracz, puszczam sobie expy z pionkiem i mt po handlarza. Jak widac na obrazku po 3 dziennie mi sie udalo zdobyc gdzie w pozostale dni wypadal 1
https://images91.fotosik.pl/698/ab42cc8196a4b5be.png (wykres z OGT rowniez, wale w ten sam uklad non-stop)
Imo zwykle RNG choc nie powiem bywaly eventy gdzie rzeczywiście ani jeden przedmiot sie nie pojawil
-
Zbieracz, puszczam sobie expy z pionkiem i mt po handlarza. Jak widac na obrazku po 3 dziennie mi sie udalo zdobyc gdzie w pozostale dni wypadal 1
https://images91.fotosik.pl/698/ab42cc8196a4b5be.png (wykres z OGT rowniez, wale w ten sam uklad non-stop)
Imo zwykle RNG choc nie powiem bywaly eventy gdzie rzeczywiście ani jeden przedmiot sie nie pojawil
Zazdroszczę ile ekspów dziennie puszczasz? Mi wychodzi przedział 100-120 i taki mamy efekt:
-
-
oni jak zwykle milardy aktualizacji a nie potrafia dobrze jednej ogarnac.
Ekspy ostatnio to wgl jakas porazka, nie mowiac juz o evencie
-
oni jak zwykle milardy aktualizacji a nie potrafia dobrze jednej ogarnac.
Ekspy ostatnio to wgl jakas porazka, nie mowiac juz o evencie
Tu się z Tobą zgodzę, zmieniłem klasę na zbieracza bo expy to jakaś kpina na naszym uni.370 wysłanych expedycji , trafionych tylko 70, reszta to zdjęcia, opóźnienia w powrocie floty, piraci i obcy, i gry komputerowe załogi...żal jakich mało