Szpiegowanie 16 pozycji

• Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego jest możliwość szpiegowania 16 pozycji, czyli do ekspów? Co to daje poza możliwością wysłania FSa?

Zrobiłem dla testów i w raporcie pusto :P

• Odkrywca widzi złom w podglądzie galaktyki na pozycji 16 a inne klasy nie, więc jeżeli wyślesz misję szpieguj na 16 pozycję to pokaże ci się ile leży tam złomu.

odkrywca nie musi wysyłać sond żeby zobaczyć ile tam jest złomu, oprócz odkrywcy , nawet jak jakimś cudem dostanie raport , ze jest tam złom, to i tak nie jesteś w stanie go zebrać.

gram na odkrywcy, wysłałem sondy z misją szpieguj

Od: dowódca floty

Gracz: space
    Klasa: Nie wybrano klasy
    Klasa sojuszu: Brak wyboru klasy sojuszu

Metal: 0Kryształ: 0Deuter: 0

Pożywienie: 0Populacja: 0
    Surowce: 0
    Łup: 75%Szansa na przechwycenie sond: 0 %
    Floty: 0Obrona: 0

• , oprócz odkrywcy , nawet jak jakimś cudem dostanie raport , ze jest tam złom, to i tak nie jesteś w stanie go zebrać.

Gram zbieraczem

Raport z info o PZ to nie żaden cud:

Gracz space
    Klasa: Nie wybrano klasy
    Klasa sojuszu: Brak wyboru klasy sojuszu
    Szansa na przechwycenie sond: 0 %Skan planety wykazał zaburzenia atmosfery, co sugeruje aktywność w ciągu ostatnich 15 minut.

Surowce

• 0
    • 0
    • 0
    • 0

Pole zniszczeń

• 99.100
    • 98.900
    • 0

Wystarczy wysłać pioniery na współrzędne z raportu:

Twoje statki typu Pionier (20 szt.) posiadają łączną ładowność 350.000. U celu

[1:6:16] znajduje się 99.100 szt. metalu i 98.900 szt. kryształu oraz 0 szt. deuteru. Udało ci się odzyskać 99.100 szt. metalu i 98.900 szt. kryształu oraz 0 deuteru.

PZ nie widać, ale da się to zebrać ;)

• spoko, ale zbieracz nie ma tego statku, musiałby zmienic profeske na odkrywcę żeby mieć Pioniery które zbierają PZ z 16 pozycji.Tak samo jak inne profesje nie mają statku , oprócz Admirała , które zbieraja złom w trakcie ataku na inna flotę.Wszędzie są plusy i minusy, nie da się wszystkim dogodzic jednocześnie.

• Kiedyś PZ nie było, a prawie jestem pewien, że skany byly i służą do sprawdzania czy ktos latał w układ. Widac powyżej, ze była aktywność co sugeruje, że jak sie komuś chce, to może sobie sprawdzać czy warto ekspy wysyłac, choc czasy w ogame gdy to bylo przydatne dawno przemineły...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• spoko, ale zbieracz nie ma tego statku, musiałby zmienic profeske na odkrywcę żeby mieć Pioniery które zbierają PZ z 16 pozycji.Tak samo jak inne profesje nie mają statku , oprócz Admirała , które zbieraja złom w trakcie ataku na inna flotę.Wszędzie są plusy i minusy, nie da się wszystkim dogodzic jednocześnie.

Miesiąc temu mógł być odkrywcą i klepnąć 1kk pionków po czym zmienić klasę na zbieracza... więc ma czym zebrać :D Nie trzeba posiadać klasy odkrywcy żeby móc zbierać pzta z 16-stki i to samo tyczy się innych klas i dostępnych tylko dla tej danej klasy statków.

• Statki te można znaleźć na ekpach, bez względu na wybraną klasę.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Kiedyś PZ nie było, a prawie jestem pewien, że skany byly i służą do sprawdzania czy ktos latał w układ. Widac powyżej, ze była aktywność co sugeruje, że jak sie komuś chce, to może sobie sprawdzać czy warto ekspy wysyłac, choc czasy w ogame gdy to bylo przydatne dawno przemineły...

to o czym Ty mówisz to jest dodanie sondy do misji Ekspedycja. dzieki temu na końcu raportu były 2-3 zdania na podstawi których można było ocenic jak wiele ekspedycji dokonano w tym układzie.

Kompozytor pyta o możliwosc wyslania misji "Szpieguj". W takim przypadku dostajesz raport szpiegowski podobny do tego przy wyslaniu sond na inna planete.