Display MoreWracam do tematu możliwe, że ktoś przeczyta
Po pierwsze:
Tak jak przedmówcy pisali większość ludzi po wrzuceniu kopalni na pewien poziom "45/40/40" przechodzi na górnika, ponieważ bardziej się opłaca, człowiek ma więcej czasu i nie musi się męczyć z wysyłaniem chociażby 100 ekspów dziennie, konto powoli umiera, bo gra traci na dynamice. Odkrywca umiera..... Klasa na pierwsze pół roku grania i tyle
Po drugie:
Zmniejszenie możliwego progu pz na 20kk przy spotkaniu z piratami spowodowało, że wysyłanie statków bojowych się nie opłaca, spotkanie piratów również jest mało prawdopodobne.
Przy 100 ekspach dziennie spotykam ich 2/3 razy, potencjalny zysk 60kk "paliwa". Straty w paliwie przy wysyłaniu krażków czy pionierów "100kk", więc pytanie po co istnieje taka możliwość jak jest totalnie nie opłacalna.
Pomysł:
Moim pomysłem było by zwiększenie ilości możliwego pz do 50kk, przy 2/3 spotkaniach dawało by to chociażby te 150kk surowców, co i tak uważam jest marną ilością, patrząc na koszty czegokolwiek na poziomach badań 25+ czy budynkach 40+.
Dodatkowo wprowadzenie badania w "LF/ach klasy odkrywca" dającego % zwiększający ilość możliwego PZ, tak jak jest teraz w przypadku surowców czy statków
Przy mocno zbustowanych badaniach dawało by % na poziomie 100 jak w przypadku surowców, czyli realne zyski z wysyłania statków bojowych na ekspedycje
co ty gadasz za bzdury za przeproszeniem
odkrywca zawsze się bardziej opłaca niż zbieracz, fizycznie po 10 latach gry nie postawisz takich kopalń aby przeskoczyć możliwy przychód z exp odkrywcy
dzięki formom życia można zdobywać z exp 3 razy więcej niż normalnie
na swoim koncie głównym gdzie mam 1 miliard pkt.
a przychodu dziennego mam tyle co zbieracz mający 8 milardów pkt
i to głównie dzięki expom
może i nudne są dla niektórych expy i latanie ich po 100-150 dziennie, ale nikt nie powie mi że odkrywca jest słaby i że należy go boostować
nie miał bym nic przeciwko bo lubię i latam expy
ale na bank nie jest słabszy od zbieracza, chyba że pod względem łatwości obsługi