Czy Zbieracz ma sens na nowym Uni?

• Witam,

Chciałbym wrócić do gry po tylu latach, że już ciężko mi nawet ocenić ilu. W piątek pojawia się nowe uni, sklasyfikowane jest ono jak "Miner" i ja chciałbym na nim zagrać. Zawsze grałem eko i chciałem zapytać czy jest sens wybierać klasę Zbieracz na początek czy ten Odkrywca jest już taki mocny, że graniem kimkolwiek innym nie ma sensu? Ja wiem, że " styl gry", że "wybierz co lubisz" itd. ale proszę o info czy wybierając zbieracza będę w szarym końcu, a wszyscy potem i tak sobie jakimś eventem za free zmienią klasę na zbieracza w end game. Czy na tych ustawieniach uni może to właśnie Odkrywca nie ma sensu bo flota tak wolno lata?

Dzięki za opinię.

• To zależy ile będziesz miał czasu na grę, bo nie oszukujmy się ale na expedycję trzeba mieć czas żeby latać.

Więc jeśli planujesz że wejdziesz raz, dwa dziennie, wydasz surowce i zapomnisz to weź zbieracza, ale jeśli będziesz mieć czas żeby pograć w ciągu dnia lub nocy, to weź odkrywcę, bo zyski z expedycji są naprawdę nieporównywalne z niczym co możesz dostać na początek.

Poza tym będą też formy życia i jeśli planujesz grać eko to chyba najlepsza do tego rasa to rock'talowie.

A jak już wspomniałeś, klasę można później zmienić za nagrodę z eventu.

• Na początku nawet jak nie będziesz latał bez przerwy, to i tak Odkrywcą zrobisz więcej - ważne, żeby chociaż trochę tych ekspów wysłać.

Potem zgarniesz zmianę klasy w nagrodach i za kilka lat zmienisz.

• Ja bym powiedzial, ze start na zbieraczu jesli chodzi o nabijanie pkt jest duzo lepszy jak na odkrywcy, w poczatkowej fazie i tak z tych expow podobne surowce leca ;) dopiero tak po 1//2 tyg odkrywca zaczyna stukac sos, ale w duzej mierze jest to spowodowane szybkim wbijaniem pkt przez top1. No i nie zapominajmy o bonusie do predkosci cargo na zbieraczu, ktory moze sie przydac w poczatkowych farmingach. Bardziej to kwestia tego czy ladujesz hajs w gre czy nie by zmieniac sobie klasy w raz z etapem gry. Jesli chodzi o expy na zbieraczu to wychodzi to jakies 20-30kk przy zalozeniu, ze z 30 na dzien wyslesz. Wiec jesli chcesz grac bez antymaterii to lepiej brac odkrywce przy zalozeniu nawet, ze nie bedziesz grac aktywnie, tylko dasz z 3 fale po 6/7 exp na dzien to jesli chodzi o surowce to lepiej na tym wyjdziesz.

• Ja bym powiedzial, ze start na zbieraczu jesli chodzi o nabijanie pkt jest duzo lepszy jak na odkrywcy, w poczatkowej fazie i tak z tych expow podobne surowce leca ;)

xDxDxD

Początkowa faza to jak rozumiem pierwsze 30h gry bez anty. Później Twoje wnioski są skopane totalnie i oderwane od rzeczywistości p2w GF.

A co do autora, dawaj na priv to powiem Ci prawdę, bo szkoda strzępić ryja na forum :P

Odkrywca, a potem rób se co chcesz bo Cię stać :)