Event 9x więcej surowców z ekspedycji np raz w miesiącu na krótki okres.

• Tak sobie pomyślałem że ludzie płaczą bo Turcja bo topka gra za kasę itp.

Więc może taki event by się przydał dla tych co nie lądują kasy .Trochę by podgonili gdyby taki event został wprowadzony.Wiadomo że nie każdy gra odkrywcą ale to już wybór gracza jak gra itp.

• Czyli jak nie masz kupionej anty, to z ekspów dostajesz 9x na cały czas, czy chcesz częściej? Jeśli chodzi o pierwsze, to patrząc na to, że na początku pioniery podwajały łup antymaterii i nawet to zostało anulowane, to na stałe 9x nie ma co liczyć. Co do częstości, event pojawia się raz w miesiącu, czy chciałbym 2x częściej, pewnie, ale częstość 9x - to jest już włączenie na stałe.

Nie każdy wie ale event 9x powstał na urodziny ogame (3.10.2011) i to była jednorazowa tygodniowa akcja, która jednak tak się graczom spodobała, że pojawia się w formie eventu już rok później. Było to dość dawno temu, nie było wówczas itemów ani paczek, więc byłbym za przywróceniem bonusu pioniera dla antymaterii, bo już to by dużo dało.

• - Ekspedycyjne Turbodoładowanie

- Komputer ekspedycyjny

- dopalacz surowców z ekspedycji 20%

Odpalamy tego samego dnia i mamy 7 dyniowy event na ekspedycje.

Prawie tak jak kiedyś pisałem.

Mam nadzieję że te przedmioty będą dostępne kilka razy w roku.

Nie musi być raz w miesiącu...

• co ty pijany? te przedmioty beda normalnie za materie jak inne boostery poszekaj miesiac

i bedzie promocja nie nevtonow a ekspedycjonow hehe

• A niech będzie za anty.

Kupi się jak sloty na ekspedycje.

• Więc może taki event by się przydał dla tych co nie lądują kasy

A niech będzie za anty

To dla graczy co nie ładują kasy czy za anty. Może się zdecyduj.

Te przedmioty powinny pozostać wyłacznie jako itemy z nagród lub znajdowane w ekspedycji. Jeśli wylądują w sklepie to jedynie pogłębi przepaść, owszem da GF szybką kasę ale jednocześnie zabije szybciej gre. Event 9x surowców też uważam za absurd, chyba że zorganizowany dla zbieraczy żeby się do klasy odkrywcy przekonali :trollface:

Prawie tak jak kiedyś pisałem.

Wcale nie. Sądac po pierwszych postach to zmieniłeś całkiem tytuł tematu, a że tego widać, to potencjalnie robisz z ludzi głupków którzy nie wiedzą co pisza. Niegodne zachowanie z twojej strony.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Napisze wam tylko tyle....

Gram odkrywcą cały czas i nie pamiętam kiedy ostatnio wydałem pieniądze na OGame.

Stać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki ...( Jeśli oczywiście pojawią się do kupienia za anty)

Każdy aktywny odkrywca nie musi ładować kasy w tą grę.....

Więc nie wiem jak GF zrobi na tym szybką kasę ....

No bo przecież zbieracz czy generał nie kupi tych dodatków nawet jak będą za anty.

Co do zbieracza, to każdy gra jak chce i sami wybrali taki a nie inny styl gry.

Oni się logują raz/ dwa razy dziennie a odkrywca gra praktycznie cały czas.

Więc coś za coś...

A teraz możecie dawać minusy.

• Stać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki

Można i tak - wierzę że cie stać, ale na wszystko darmowej anty nie starczy. Sloty ekspów 30d to około 338k anty miesiecznie, kiedyś szacowałem, że zeby tyle zarobić przyjmujac, że event 9x anty w ciągu roku trwa przez miesiąc, potrzeba by dziennie wylatać 220-240 (bez bonusu form). Podjerzewam że jeśli przedmioty eksp. do sklepu by trafiły, to nie byłyby tanie i raczej trudno byłoby cały czas je utrzymywać, może prez 7d raz w miesącu- taki ,,event,,.

Co do reszty, nic odkrywczego, znane fakty o zbieraczu i odkrywcy, w końcu ten 2 powstał by promować grę aktywną, wymuszając czasami wręcz niezdrowe poświęcenie grze.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Stać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki

Można i tak - wierzę że cie stać, ale na wszystko darmowej anty nie starczy. Sloty ekspów 30d to około 338k anty miesiecznie, kiedyś szacowałem, że zeby tyle zarobić przyjmujac, że event 9x anty w ciągu roku trwa przez miesiąc, potrzeba by dziennie wylatać 220-240 (bez bonusu form). Podjerzewam że jeśli przedmioty eksp. do sklepu by trafiły, to nie byłyby tanie i raczej trudno byłoby cały czas je utrzymywać, może prez 7d raz w miesącu- taki ,,event,,.

Co do reszty, nic odkrywczego, znane fakty o zbieraczu i odkrywcy, w końcu ten 2 powstał by promować grę aktywną, wymuszając czasami wręcz niezdrowe poświęcenie grze.

Chyba dawno temu to obliczales i nie grasz odkrywcą.

Event 9 x więcej antymaterii jest raz w miesiącu i trwa zwykle cztery dni..

Przez te 4 dni ( ciągłego latania) to możesz praktycznie sobie nazbierać na te sloty na miesiąc.

Do tego dochodzą event z nagrodami..

Plus to co nazbierasz na ekspedycji przez pozostałe dni w miesiącu bez eventu .

Więc sobie to dobrze policz.

Mnie Interesują tylko słoty na ekspedycje i na nic więcej nie wydaje ...

Więc anty się jeszcze odkłada.

+ Sloty na ekspedycje można kupić jak są w promocji.

• Przez te 4 dni ( ciągłego latania) to możesz praktycznie sobie nazbierać na te sloty na miesiąc.

Moje obliczenia sa poprawne, ale przez te 3 lata eventy są częściej. Skopiowałem z ostatnigo roku i obliczyłem w czacieGPT event 9x to 15% ostatniego roku, 10% zeszłego. Średnia ilość anty wychodzi z ostatniego roku 63, zeszłego 52 na lot (szansa na anty z OG-Trackera), więc aby utrzymać wszystkie sloty i admirała (zapomniałem o nim poprzednio wspomniec ) potrzeba 185 lotów dziennie lub 224 (liczone w czacie). Jak kupujesz z upustem to masz mniej, w ostatnim roku jakby zawsze trafiać na -20% wyjdzie w najlepszym razie 150 ekspów dziennie. Dla mnie to za dużo, robie średnio połowe tego ale tylko ze slotem +1, bo resztę anty wykorzystuję inaczej.

Druga sprawa, zaznaczyłem wczesniej wyraźnie że jest to możliwe a także ze anty sie odkłada, ale żeby się odłożyło 2x wiecej.. dosyć trudne. Myślę że kupiłbym sobie taki dopalacz właśnie aby się odciążyć i latać mniej a nie jeszcze więcej aby wyrobić normę anty, ale to moje zdanie. To też zalezy na ile kont sie dzieli swój czas.. Tyle ode mnie.

• Wedle życzenia dałem minusa. Ja bym jeszcze dodał dwa parametry do eventu.

1. 4 razy większe spalanie dla klasy generał.

2. 4 razy większe zużycie energii pełzaczy dla klasy odkrywca.
    Wtedy będzie jeszcze sprawiedliwiej. No bo przecież sami wybrali taki styl gry.