Przenoszenie planety

• Planeta i księżyc mogą zostać przeniesione tylko wtedy, gdy budynki znajdujące się na nich nie są w trakcie rozbudowy, w stoczni nie są produkowane żadne jednostki obronne ani statki, a w laboratorium nie są prowadzone badania.

w skrócie mimo iż buduje się obrona na księżycu - stocznia pracuje.
    Planeta się przenosi więc uważajcie

• Możesz proszę szerzej opisać co w związku z powyższymi zdaniami masz na myśli w ostatnim?

"Planeta i księżyc mogą zostać przeniesione tylko wtedy, gdy budynki znajdujące się na nich nie są w trakcie rozbudowy, w stoczni nie są produkowane żadne jednostki obronne ani statki, a w laboratorium nie są prowadzone badania."

potem pisze

"buduje się obrona na księżycu - stocznia pracuje. Planeta się przenosi więc uważajcie"

Ma na myśli to że jeżeli stocznia na księżycu pracuje (buduje np. obrona) to planeta się przenosi.

Według opisu nie powinna się przenosić ponieważ stocznia pracuje.

Zostało to zgłoszone na support przez @Antharas kilka dni temu.

• Ok, dalej nie wnikam. Zgłoszenie brzmiało jakby wynikało z tego coś złego.

Złego nie złego ale ostatni jest sporo zabawy w kotka i myszkę z niepełnymi ulami które powstały z okazji czyszczenia serwerów. Czyli jak konto się skasowało z okazji przenoszenia na cmentarz to parę osób polowało żeby wrogom pozajmować pozycje - kliknąć przenoszenie tam własnej kolonii. W ciągu 24h przerywają żeby ponownie kliknąć inną kolonią przenosiny. Tak można komuś zajmować pole ile się chce. Kiedyś widziałam jak taka zabawa w "kto mi się przenie się w ul" trwała rok.

Niektóre osoby zapomniały jednak przerwać i kolonia się przeniosła. Według opisu nie powinno ponieważ budowali obronę. Cała historia przenoszenia kolonii. Błąd pewnie od dawna ale zabawa w zapychanie uli nabrała ostatnio na sile.

• Tak można komuś zajmować pole ile się chce.

Trzeba mieć naprawdę chorą głowę, żeby aż tak poświęcać czas i uwagę na grę. No ale to strategia - wszystkie chwyty dozwolone.

Czego to ludzie nie robią dla cyferek w grze przeglądarkowej :D
    Skąd inąd, widzę że moje lecenie w ciula z regulaminem przy tego typu akcjach to bzdet - nawet gdyby miał być zauważalny w logach :)

• Jest dokładnie tak jak wytłumaczyła Dagmara

Owe miejsce nie było na tyle priorytetowe aby z budzikiem anulować przenosiny i zaklepywać na nowo

Założenie było proste, zapomnę to się nie przeniesie bo buduję się obrona

Jak widać, jest błąd

Zwrotu anty nie ma

• Trzeba mieć naprawdę chorą głowę, żeby aż tak poświęcać czas i uwagę na grę

Nie rozumiem dlaczego takie coś miało by być jakimś objawem ogromnej choroby głowy.

To że przenoszenie trwa 24h nie oznacza że musisz anulować blisko 24h. Możesz w dowolnej godzinie to zrobić.

Patrząc jak niektórzy reagują na takie zabawy gdy to im się wbija... można kogoś postresować bez większego nakładu własnej pracy. :fsmile:

• ciap - jemu chyba chodziło o ładowanie tak poważnych pieniędzy w takie bzdety jak przenoszenie wirtualnej planety w jakiejś wirtualnej grze. ;-)
    Dla mnie również jest przerostem formy nad treścią - ma to jakiś sens militarny, bo pomaga w pewnych manewrach - jednakże bądźmy szczerzy, można grać bez tego. ;)

Konto Xai zostało reaktywowane 18.06.2017 po kasacji poprzedniego utworzonego 03.2006r.. Usunięcia dokonano podczas wgrywania nowego systemu w 2016 roku. Konto było nieaktywne zaledwie kilka miesięcy. Niestety, stało się, kilkaset postów trafiło ostatecznie na śmietnik historii.Aby było zabawniej, historia lubi się powtarzać i kolejne konto również poleciało w 2021 z powodu zmiany forum.

Shame on You.

• jemu chyba chodziło o ładowanie tak poważnych pieniędzy w takie bzdety jak przenoszenie wirtualnej planety w jakiejś wirtualnej

Przy blokowaniu chyba nie jeśli nie dojdzie do przeniesienia to nie pobierze chyba anty? Tak mi się cos kojarzy, więc blokować by można było bez pobierania anty

• jemu chyba chodziło o ładowanie tak poważnych pieniędzy w takie bzdety jak przenoszenie wirtualnej planety w jakiejś wirtualnej

Przy blokowaniu chyba nie jeśli nie dojdzie do przeniesienia to nie pobierze chyba anty? Tak mi się cos kojarzy, więc blokować by można było bez pobierania anty

Tak, nie pobiera anty.

Jakby pobierało to pozdro dla osób co blokowały rok :rolleyes2:

• ciap - jemu chyba chodziło o ładowanie tak poważnych pieniędzy w takie bzdety jak przenoszenie wirtualnej planety w jakiejś wirtualnej grze. ;-)
    Dla mnie również jest przerostem formy nad treścią - ma to jakiś sens militarny, bo pomaga w pewnych manewrach - jednakże bądźmy szczerzy, można grać bez tego. ;)

Nie trzeba do tego anty. Znika gdy dokonuje się faktyczną relokacja.

ciap, faktycznie przesadziłem, ale zdania nie zmienię. Opcji klikania jest masa, niech każdy robi jak chce. Mnie tylko zwózka styka - nie ma co mierzyć wszystkich swoją miarą.