Faworyzowanie u68 względem pozostałych

• Nie wiem czy tylko mnie to gryzie czy są jeszcze jakieś inne osoby które myślą podobnie, ale to co się wyprawia z u68 względem pozostałych uniwersów jest delikatnie bardzo mówiąc nie fair.

Kiedyś dojdzie po połącznia u68 z innymi i będzie klops. Nie dość, że będą mieli rozwinięte formy, to jeszcze dostają ekstra eventy, gdzie pozostali nic nie dostają.

W mojej opinii (zaznaczam mojej, ale sądzę, że większości) wolałbym się borykać z takimi samymi problemami jakie miało u68, ale rozwijać się równo. W dalszej perspektywie będzie to miażdżące dla graczy którzy nie płacą bóg wie ile kasy by być wysoko. Dojdzie do fuzji i 90% ludzi zrezygnuje z gry, ale co ja tam wiem.

No chyba że nie jest planowane wprowadzenie form na pozostałe uniwersa, jak było to obiecane ..

• Nie ma sensu podejmować takich tematów. Nie ma sensu się denerwować. GF ma wywalone na stare Uni. Każde kolejne Uni posiada Formy Życia. Na Juno nie spotkałem się z problemami, z którymi rzekomo borykało się U68. Nowe uni już w piątek, w weekend bonus do anty i karawana jedzie dalej.

• Taaa na 68 mają takie problemy a st za st i wielcy pokrzywdzeni. Pokrzywdzeni to są Ci co nie mają form itp. Ale co my możemy tam grają ludzie z team więc kolesiostwo najważniejsze. 🤷‍♂️

• nie jest to faworyzowanie a rekompensata za poniesione straty np u flociarzy. Faktycznie były problemy z logowaniem, lagowaniem i to nie była kwestia jednej godziny czy jednego dnia. Wg mojej opinii event jak najbardziej zasłużony, plus dla Gameforge.

• Flociarze, ekowcy, wszyscy płaczą na forum, a nikt nie pomyślał np, że takie eventy powinny być "trudniejsze" i występować np cały czas. Tak samo jak piraci na expach, co by nie powiedzieć to ekonomy robiły lmy czy cm i bylo na co polować, do tego by słać expy trzeba mieć czas ;) po co Ci 100kk rozporek jak ekonom ma 500k dt... no chyba ze wszedzie widzisz zagrożenie bo masz nick DrZgon.

iksde iksde iksde, nigdy nie wyzywaj ludzi od oszustów, bo potem robisz z siebie najgorszego błazna XDimage.png:trollface::trollface::trollface:

• Ale co my możemy tam grają ludzie z team więc kolesiostwo najważniejsze. 🤷‍♂️

A co się dziwić wiadomo, że najlepsze co może być to najpierw dla kolegów i znajomych więc się fajnie bawią.

Zresztą na Quasar by nie przejdą formy jeśli odgórnie nie będą narzucone, 100% głosów by było na nie.

• Flociarze, ekowcy, wszyscy płaczą na forum, a nikt nie pomyślał np, że takie eventy powinny być "trudniejsze" i występować np cały czas. Tak samo jak piraci na expach, co by nie powiedzieć to ekonomy robiły lmy czy cm i bylo na co polować, do tego by słać expy trzeba mieć czas ;) po co Ci 100kk rozporek jak ekonom ma 500k dt... no chyba ze wszedzie widzisz zagrożenie bo masz nick DrZgon.

"Ulepszenia" wprowadzone w ekspach wykastrowało tą grę, jak jesteś na początku rozwoju to może cos się tam opłaca latać a później to przyzwyczajenie wpisywania cyfry 16 i klawisz start, nawet nad składem nie trzeba myśleć, może to jest zabawne przez miesiąc ale po roku traci to urok :P pomysł "trudniejszych" eventów występujących cały czas jest dobrym pomysłem jestem za :thumbup:

Zamiast wymyślać kolejne ograniczenia "ulepszenia" pomyślcie nad tym żeby nie było tej monotonii która ostatnio została zafundowana przez zabieranie grze możliwości a w zamian nie dawanie NIC;)

Edit. PS zapowiedzi wprowadzenia czegoś czego nie można wprowadzić od ponad roku nie rekompensuje niczego :trollface:

• Chciałbym żeby uni, które wybrałem miało takie same szanse rozwoju jak inne, ale widzę że to niemożliwe.

Od ponad roku obiecuje się nam coś czego tak naprawdę nie da się wprowadzić.

Piszecie o nowościach w grze i ulepszeniach, których tak naprawdę nikt jeszcze nie widział.

Faworyzujecie jedne uniwersa w stosunku do innych. Piszecie, że GF dało zgodę tylko na jedno uni z eko x 10, ale czy napisało, że ma to być Quasar?. LF tylko na jednym starym uni na początek, zgoda, ale kto wskazał na u68?

Mniej obiecujcie i traktujcie równo wszystkich graczy. Tyle ode mnie.

• Tu chodzi o to aby Q przy fuzji nie miało szans i zostało wchłonięte przez u 68.....

Niestety dla u 68 mam złą wiadomość Q ma graczy pro + ekonomistów.

Co do LF? GF nie chce tego wprowadzić na wszystkich serwerach aby na bieżąco poprawiać strukturę bo niestety chyba nie ma ludzi do pracy....

Więcej bez sensu pisać.......

• nie no, u68 trzeba oddać, że doskonale wykorzystują okazję i prędkośc x1 tzn, floty tam wracają baaardzo długo i można się w 12-15 osób zbić do obrony lub złomowania, szczególnie jak flotowe konta stoja na urlopach czekając na takie okazje. Na Quantum czasami masz kilka sekund na reakcję i albo jesteś 200kkk do przodu, albo dex w plecy :D ja gralem chyba na każdej prędkości floty oprócz x6, więc mam jakieś tam porównanie w akcjach i na x5 i x1 jest przepaść. Moim zdaniem u68 zostałoby zmiażdżone rzez Quantum, mimo, że więcej graczy z umiejętnościami jest na u68:)

iksde iksde iksde, nigdy nie wyzywaj ludzi od oszustów, bo potem robisz z siebie najgorszego błazna XDimage.png:trollface::trollface::trollface:

• No niestety taki jest plan biznesowy GF. Nowych graczy nie przybywa. To są te same osoby, którym nie pykło na starym UNI lub nie ma sensu grać bo wieksze floty na urlopie. Dlatego nie dziwię się, że dochodzi do sytuacji pushowania i kupowania flot pod złom. Nie wiem jak u was ale u mnie na UNI jest 444 aktywnych, 447 urlop, 309 nieaktywnych. Jak znajdę chwile wrzucę tabelkę. A co do fuzji to ze wszystkich UNI zbliżonych parametrami (chodzi mi tu o prędkość flot bojowych) najbardziej skrzywdzone jest Kalyke.

A co do faworyzowania to wierze - a raczej taka mam nadzieję - iż decyzja włączenia Form na U68 był podyktowana ilością aktywnych graczy.

• Nie mamy "napuszczone na głowę" ale też nie mogliśmy uprawiać ,,idlak farm'' po aktualizacji i tu jest ten problem, GF powinien wszystkim dać ten event ale to tylko tczeeee marzenia.

To co napisał BARON to szczera prawda, kasa kasa kasa.....:foch::foch::foch::foch:

• Kiedyś dojdzie po połącznia u68 z innymi i będzie klops.

Na szczęście Twój serwer nigdy się nie połączy z uni 68.

Na Juno nie spotkałem się z problemami, z którymi rzekomo borykało się U68.

Rzekomo? Do ostatniej aktualizacji każde załadowanie strony czekałam po 30-40s. Zwózkę robiłam tak... odpalałam jakiś serial 40-50 min i pod koniec zazwyczaj byłam już po zwózce surowców.

Bez moich zastojów, czyli jak tylko załadowało stronę to klikałam, zwózka z jednej planety trwała 2 minuty. Dużo? Nie, jeżeli robisz jedną wysyłkę. Ale jeżeli wysyłasz powiedzmy dziennie 30-40 flot to robi się samego ładowania ok 1,5 godziny.

Logowanie do gry też sporo trwało. Czasem czekałam po 5 minut żeby mnie zalogowało...

Ale co my możemy tam grają ludzie z team

Kto z teamu gra na u68?

Chciałbym żeby uni, które wybrałem miało takie same szanse rozwoju jak inne, ale widzę że to niemożliwe.

Nigdy nie będziesz mieć tak że każde uni będzie mieć taką samą możliwość rozwoju.

Jak zmienili mi speed eko na x5 to czy można porównywać wartość gracza który np. grał 3tys dni na x1 do tego co gra 2tys gry na x5? Nie. ;)

Mnogość parametrów i podziałów speed nigdy nie zrobi fuzji która zadowoli wszystkich.

Jak znajdę chwile wrzucę tabelkę.

Serwer Gracze Aktywni Urlopy i I
    68 2.622 772 581 110 1.149
    117 - Quantum 4.775 179 513 59 4.015
    163 - Kalyke 1.222 449 451 26 286
    169 - Quasar 778 188 323 21 236
    170 - Rosalind 1.188 408 496 40 235
    183 - Earth 816 238 284 44 241
    185 - Gaspra 257 56 63 18 111
    187 - Isonoe 602 196 150 22 225
    188 - Juno 1.043 309 296 65 365
    189 - Kerberos 589 177 160 35 209
    190 - Lacerta 703 251 181 41 219
    191 - Mathilde 688 267 210 53 148
    192 - Narvi 288 72 171 18 18
    193 - Ozone 395 129 214 15 27
    194 - Perseus 1.316 480 349 166 309
    195 - Quadrantids 1.222 529 370 140 171
    196 - Rasalas 2.457 1.148 335 665 279
  • wszystkich zazdrosnych zapraszam teraz na na 68..ja każdą flotę do odkrywania ras wysyłam dwie sekundy. Chce zaznaczyć, że to nic innego jak jedno kliknięcie w galaktyce - coś jak wysłanie sondy szpiegowskiej :)

• wszystkich zazdrosnych zapraszam teraz na na 68..ja każdą flotę do odkrywania ras wysyłam dwie sekundy. Chce zaznaczyć, że to nic innego jak jedno kliknięcie w galaktyce - coś jak wysłanie sondy szpiegowskiej :)

przekonałeś mnie, wyślij mi passy na PW.

PS. Jeżeli opisany przez ciebie problem pojawił się dzisiaj to informuje, że lagi od rana nie tylko na U68. Raczej to nie wina wersji tylko pazdzierzowego serwera, na którym odpalili nowe UNI.

A tak na marginesie to argumenty zaczynają przypominać dialog dwóch sąsiadów

"Wiesz co Włodek w sumie dobrze że jeździsz Polonezem, bo moje Ferrari dużo pali, a jak jadę za szybko to często przegapiam zjazd z autostrady"

Także cieszmy się z tego co mamy bo inni cierpią za nas, ale już niedługo. 18 lipca wszystkie Uni otrzymają tę samą wersję. No ale bez Form. 😝

myslisz ze na quantum jest lepiej? xD

Wieczorami co drugie/trzecie klikniecie to wiadomosc "serwer nie odpowiada"

Korzystasz z AGR'a?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Korzystasz z AGR'a?

Czytałem o tych problemach z AGR wiec specjalnie wyłączyłem go do testów.

Nie ma jakiejkolwiek róznicy w czestotliwosci wystepowania tego komunikatu.

Dzisiaj o 10 niby przepinaja quantum na inny serwer zobaczymy czy bedzie lepiej czy gorzej :D

Pewnie przepna z serwera postawionego an commodore64 na amigę 500