w0jci3ch vs. Cobra [PUSH] ~ 2007815.85% TOP1 SOLO !!!

• No chyba się mylisz. Moja konwersacja na podobny temat na Rosalid - i sprawa wyjaśniona dość jasno.

TOP-10 Rosalind (bitwy SOLO & ACS + suma solo %)

Więc nie muszę mieć żadnego dowodu.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Popieram Bodzia. To jest tak naciągane, że nawet Bambik Morawiecki i Matka Teresa z Kalkuty wiedzą, że to push. Tutaj nic nie trzeba udowadniac. Społeczność pokazała dislajkami, co o tym sądzi. To, że GO jest ślepe, to inna bajka. W zasadzie to zwykła ustawka dla stejka.

• No chyba się mylisz. Moja konwersacja na podobny temat na Rosalid - i sprawa wyjaśniona dość jasno.

Ale tam miałeś bany za multi. Co masz tutaj?

Nie wiem, ale domyślam się, że rozum :/ A tak w ogóle to po co Ty się tutaj mieszasz?

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

• Nie wiem, ale domyślam się, że rozum :/ A tak w ogóle to po co Ty się tutaj mieszasz?

Bo jest bez sensu, że autor sobie wybiera, które ST ma wpisać, a które nie. Jeśli autor wpisał w temacie z ST coś w stylu "Pożegnanie z Afryką" albo coś podobnego, np. ktoś skończył i się rozbił o kogoś, to ok, autor może stwierdzić, że czegoś takiego nie chce, że starcie nie powinno być w topce. Jeśli to był push, to znaczy, że to była ustawka, w dodatku nielegalna, też autor może wybrać czy interesuje go tylko ilość złomu na polu zniszczeń, czy też ważne jest to, że ktoś kogoś upolował.

Tutaj czegoś takiego nie widzę, złom jak złom, jedynie podobieństwo nicków sprawdzone na mmorpg może sugerować coś trefnego. Nie jestem w OGame od wczoraj, nieraz widziałem jak ktoś złomuje swoje dawne konto nowym kontem. Bana nie ma, a autor stwierdza, że agresor musi udowodnić uczciwość starcia. Powiedz mi xUPADLYx jak się udowadnia uczciwość starcia, bo nie potrafię sobie czegoś takiego wyobrazić.

Bodzioboss tworzy precedens, w którym dowolne starcie będzie mogło być uznane za niegodne topki - wystarczy fakt, żeby autor topki uznał je za nieprawidłowe...

Ale tam miałeś bany za multi. Co masz tutaj?

Po pierwsze żadnego bana Wojciech nie dostanie. Wystarczy że się dogadali na priv i nic nie znajdą

Po drugie Bodzio marnuje swój prywatny czas i starcia są jego i trzeba uszanować jego decyzję.

Po trzecie każdy wie że było to ustawione a osoba która to zrobiła nie zasługuje na to żeby być na szczycie.

Po czwarte Wojciech pokazał jak można z jednego z najlepszych flociarzy na tym uni stoczyć się na dno i tylko smród po nim pozostał.

• Po pierwsze żadnego bana Wojciech nie dostanie. Wystarczy że się dogadali na priv i nic nie znajdą

Taa. Nic nie znajdą, a jednak GO szukają i od czasu do czasu ludzie z topki lecą na wymuszony urlop. Także nie przesądzałbym.

Po drugie Bodzio marnuje swój prywatny czas i starcia są jego i trzeba uszanować jego decyzję.

Oczywiście - pełen szacunek. Przy czym sam fakt, że marnuje, nie predysponuje go do roli osoby, która ma decydować czy starcie jest legalne czy nie. On może - jako autor - jedynie określić czy chce mieć w topce wszystkie starcia, czy tylko te nieustawione. Ale nie daje mu to prawa do określania czy dane starcie jest legalne czy nie, chyba że autor starcia sam to stwierdził. W sumie można w ten sposób dopatrzeć się czegoś, bo agresor nie broni się w sposób "Udowodnijcie mi coś" tylko "W innych starciach nie jest lepiej" - jeśli na tym się oprzeć, to może i bodzioboss ma rację. Tylko że po pierwsze nie napisał tego, po drugie to dość słabe.

Po trzecie i po czwarte mam w dupie, bo ocena moralności jakiegoś gracza nie powinna wpływać na stosowanie wobec niego zasad gry i forum.

• I kolejne konto wojtusia poleciało za multi z kakashim/cobrą :trollface::trollface::trollface:

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

• Wleciał ban na oba konta w grze, to chyba zamyka dyskusję na temat tego starcia :)
    W podglądzie w0jtek jeszcze nie jest biały (może ma odesłać surkę), ale w rankingu jest już zdjęty.
    3iJFgTN.png

Jak miło.

• Brawo Wojciech zdobyłeś podwójne

Double-double. Dwa bany na forum i dwa bany w grze :trollface::trollface::trollface::trollface:.Szacunek ciężko będzie to przebić. .

A co do ciebie buleon ( Dopiero teraz autor może podjąć decyzję)

To Bodzio decyduje a nie ty czy ja czy ktoś inny.Zalozylel wątek i musimy z szacunkiem uszanować jego decyzję.

• A co do ciebie buleon ( Dopiero teraz autor może podjąć decyzję)

To Bodzio decyduje a nie ty czy ja czy ktoś inny.Zalozylel wątek i musimy z szacunkiem uszanować jego decyzję.

Istotnie, bodzioboss decyduje. W takim zakresie, w jakim pozwala mu na to FAQ ST, który on zresztą sam zacytował:

Gracz: Dlaczego w dziale ST oraz w top10 ST znajdują się RW, które były ustawione/zaplanowane, mimo iż autor się do tego przyznał?

Moderator: Ponieważ liczy się uzyskany procent z bitwy. Dla ST liczy się fakt, że dana bitwa miała miejsce i uzyskany procent jest prawdziwy. Dotyczy to także wszelkich RW pożegnalnych oraz innych sytuacji, w których podczas tworzenia RW powstał odpowiedni dla danego uni % do ST. Natomiast w tematach TOP starć, osobą decydującą o ewentualnym zamieszczeniu ST (powstałego na skutek złamania Zasad Gry), jest autor tematu.

"Osobą decydującą o ewentualnym zamieszczeniu ST (powstałego na skutek złamania Zasad Gry) jest autor tematu." Ten nawias jest tu kluczowy. Gdy ST nie powstaje na skutek złamania Zasad Gry i spełnia pozostałe warunki do topki, to autor topki nie może sobie ot tak stwierdzić, że jedno ST uzna, a drugiego nie, a coś takiego miało tu miejsce.

Ta dyskusja powoli robi się bezprzedmiotowa, ponieważ wbrew temu, co twierdziłeś w poniedziałek Wodzu ban został nadany, a bodzioboss stwierdził, że nie będzie takich ST w topce. [ciach]

Moderator Neferet:
    Niepotrzebna prowokacja

• Wasza pogawędka czy dodać starcie do topki czy nie trochę za bardzo odbiegła od tematu a bardziej skupiła się na wzajemnym obrażaniu. Temat przeczyściłam.

Edit: skomentuje jeszcze kwestie tego, czy starcie powinno znaleźć się na forum. Tutaj rządzi reguła jak przy starciach pożegnalnych. Starcie się odbyło, wygenerował się raport, więc może być dodane na forum - mimo tego, że obie strony dostały bana w grze.

• Pierwszy raz zalogowałem się na forum, a tu takie dobre posty :!:

Niezłe dymy na tym uni, złoto lektura :beaten:

Sennik:

Czarny szczur – zdrada lub podstęp, którego można uniknąć, oznacza również osobę o złych intencjach.

Biały szczur - jest dobrą przepowiednią i może wróżyć otrzymanie pomocy od osoby od której byśmy w ogóle się tego nie spodziewali, może też oznaczać zawarcie przyjaźni z kimś nowym lub zawieszenie konfliktu z wrogiem.

Brązowy szczur jest symbolem trefnych i niepewnych interesów, więc jeśli masz w planach podobne przedsięwzięcia, nie działaj pochopnie.

FOX%2BRAT%2B01.gif