Rock`talowie - Centrum Badań Minerałów

• Nie zadawałbym tego pytanie jeśli znalazłbym jakikolwiek budynek produkcji surowców, który ma obniżony koszt budowy. Od osób chcących pomóc poproszę o jakiś konkretny przykład gdzie ten bonus działa a gdzie nie.

@Avinashi

Jeśli nie jesteś w stanie udzielić mi konkretnej odpowiedzi to proszę znajdz sobie inny temat do spamu.

• Obniża koszty kopalń i elektrowni. Jak nie widzisz różnicy w kosztach to wyłącz dodatki. Chociażby takie Infinity wciąż pokazuje koszt budynku bez "rabatu" z CBM.

PS. Nie mam pojęcia jak jest z tymi trzema budynkami od Rocków. Chociaż wątpię bo od obniżenia ich kosztów jest osobny budynek.

• "Centrum badań minerałów obniża wraz z każdym poziomem koszty budowy dla wszystkich budynków produkcji surowców."

Bydunki produkujące surowce są 3:

Kopalnia metalu, kryształu i deuteru.... w zakładce "Surowce".

• Obniża koszty kopalń i elektrowni. Jak nie widzisz różnicy w kosztach to wyłącz dodatki. Chociażby takie Infinity wciąż pokazuje koszt budynku bez "rabatu" z CBM.

PS. Nie mam pojęcia jak jest z tymi trzema budynkami od Rocków. Chociaż wątpię bo od obniżenia ich kosztów jest osobny budynek.

Dzięki! Nie wpadłem, że Infinity pokazuje mi złe wartości kosztów budunków.

Opis budynku i jego funkcja niby prosta. Wydajesz kupę surowców a nie widać żadnej zmiany... Zwarjować można :D

• ale w opisie pisze ze chodzi o budynki produkujace surowce....

wylacz antigame to zobaczysz roznice....

gra a dodatki to dwie rozne rzeczy, ktore niekoniecznie sa kompatybilne w ostatnim czasie

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Rocktalach masz 3 budynki odpowiedzialne za produkcje surki..magma,rafinerie kryształu i syntezator deutu...podejrzewam ze chodzi o nie

No to źle podejrzewasz, bo te budynki same w sobie nie produkują surowców, tylko są procentowym dopalaczem wydobycia kopalń. Na nie bonus z Centrum Badań Minerałów nie działa, w przeciwieństwie do Enklawy Medytacji (produkcja populacji) oraz Farmy Kryształów (produkcja pożywienia). W przypadku Enklawy i Farmy bonus od Centrum Badań Minerałów sumuje się z bonusem od Monument Skalny.

"Centrum badań minerałów obniża wraz z każdym poziomem koszty budowy dla wszystkich budynków produkcji surowców."

Bydunki produkujące surowce są 3:

Kopalnia metalu, kryształu i deuteru.... w zakładce "Surowce".

Kto jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć, że z tej zakładki działa ten bonus jeszcze na budynki produkujące energię.

Podsumowując:

Bonus od Centrum Badań Minerałów działa na:

- kopalnie metalu/kryształu/deuteru

- elektrownie słoneczną/fuzyjną

- enklawę medytacji + farmę kryształów

• Opłaca się właściwie inwestować w ten budynek? Patrząc jakie ma zapotrzebowanie energetyczne..obniża koszty budynków o 5% na 10 poziomie, a sam potrzebuje 15k energii. Chyba tyle ile obnizy to trzeba wydac na budynki energetyczne :D

• Bonus od Centrum Badań Minerałów działa na:

- kopalnie metalu/kryształu/deuteru

- elektrownie słoneczną/fuzyjną

- enklawę medytacji + farmę kryształów

Tak, wiem :P

Po prostu dla mnie, z perspektywy górnika, fuzyjna to marginalna część rozbudowy eko. Np. podnosząc teraz fuzyjną mogłabym zrobić parę kopalni. Cenowo wtedy fuzyjna wychodzi 0,3% kosztów całkowitych.

Enklawa + Farma - jest budynkiem tylko do odblokowania poziomu 3 więc ma swojego max.