Remisujące Sondy vs GS

• Na Mathilde występuje błąd przy atakowaniu sondami - nie ważne co jest w obronie,w alka zawsze jest jednorundowa.

Od tego momentu, ilość sond nie ma wpływu na walkę, z powodu jej zerowej wartości bojowej równej 0, nie dotrwają do 6 rundy (nie powinny dotrzeć dalej niż runda 1) w celu osiągnięcia remisu nawet przy minimalnej wartości bojowej (>0) pochodzącej z obrony.

Czyli milion sond szpiegowskich (1kk SSZ) kontra 1WR doprowadzi do końca walki w pierwszej rundzie i utraty całej floty? Cóż za nonsens! Przecież jak 1 WR oddaje strzał to może trafić tylko jedną sondę, a co za tym idzie do remisu wystarczy 7 sond. Ba, nawet 7 sond walczących z 1 GS ma nikłą, ale niezerową szansę na remis, jeżeli w każdej z rund ani jedno z 1250 szybkich dział przeciwko SSZ nie wypal - GS odda w sumie 6 strzałów niszcząc 6 sond i zostanie 1.

Jako że jest to działanie tymczasowe, będzie ono aktywne do momentu wprowadzenia trwalszego rozwiązania, z uwzględnieniem faktu, że sonda szpiegowska jako statek bez wartości bojowej nie powinna powodować remisów z żadną jednostką, która ją posiada.

Art, co to za trwalsze rozwiązanie. bo szczerze, ja tu widzę prawdziwego powodu wprowadzenia tych zmian? Czyżby programiści sprawili że formy życia dają teraz siłę bojową bezbronnym sondom, czy robią coś z lagami?

• Czyli milion sond szpiegowskich (1kk SSZ) kontra 1WR doprowadzi do końca walki w pierwszej rundzie i utraty całej floty? Cóż za nonsens!

Z logicznego puntu widzenia jest to absurd. Ale jak ktoś mi kiedyś odpisał, że to jest gra a nie logika i tu zasady są inne. Czyli takie jakie ktoś ustali.

Dla mnie zmiania nie potrzebna. :D

Art kiedy to zostanie wprowadzone?

Quote from Art

Od tego momentu, ilość sond nie ma wpływu na walkę, z powodu jej zerowej wartości bojowej równej 0, nie dotrwają do 6 rundy (nie powinny dotrzeć dalej niż runda 1) w celu osiągnięcia remisu nawet przy minimalnej wartości bojowej (>0) pochodzącej z obrony.

• I jak, bugusing wciaż działa? Super zmiana. A co się stanie jak milion sond będzie walczyć z milionem sond przeciwnika - wszystkie spadna czy tylko te agresora? Parodia,

jest to absurd.

Raz się z tobą zgodze, choc gryze się w jezyk.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• A co się stanie jak milion sond będzie walczyć z milionem sond przeciwnika - wszystkie spadna czy tylko te agresora?

Wydaje mi się, że zgodnie z opisem Arta, tylko jeżeli wartość bojowa obrońcy jest większa od 0, wówczas sondy agresora spadają automatycznie. W takim razie pozostaje w powyższym opcja remisu, i jest to ta jedyna słuszna, oczyścicie jeżeli zmiany faktycznie weszły w życie.

• gorzej jako mięso armatnie

Tu też się nie zgodzę, bo gdyby tak było, to wszystkie sondy by spadały. Zmiana dotyczy jedynie ataku złożonego z samych sond szpiegowskich, zatem zakładam, że dołączając 1mt walka jest liczona normalnie. Przynajmniej u mnie w walkach z piratami nic się nie zmieniło i spada tyle sond co przed zmianami, a wysyłam ich sporo celem złomowania.