Ruda - proszę o publiczną odpowiedź
Czy support Ogame nie widzi co się dzieje na UNI Lacerta, przecież to się w pale nie mieści, kilku TOP graczy pushuje się co widać po ogólnie dostępnych źródłach np. statystyki mmorpg a operatorzy gry tego nie widzą ? Przecież to jest skandal. Co z tego że gracze zgłaszaj do supportu co się dzieje - zresztą nie jest to trudne do odkrycia a operatorzy gry tego nie widzą ? Korzystanie z botów, skanerów i innych "ułatwień do gry" jest tak oczywiste że granie uczciwie w tą grę i osiągnięcie wyższej pozycji w TOP jest praktycznie nie osiągalne a wręcz raczej nawet nie możliwe. Proszę nie odpowiadać mi że zajmujecie się tą sprawą bo zajmujecie się zawsze tylko nie widać efektów, i proszę nie pisać że nie widzicie problemu bo tak dobrego żartu to już dawno nie słyszałem.
A graczy proszę o wypowiedź co sądzicie w w/w temacie.
Dziękuję.
P.S. Dodam że z punktu widzenia programistycznego wyeliminowanie dostępu dla oprogramowania TYPU BOT i podobne jest tak banalnie proste, że programista z podstawową wiedzą jest w stanie to zrobić w kilka godzin :).
Ewidentne oszustwa na UNI Lacerta - support nic z tym nie robi
-
- Pogawędki
- smOOk
-
-
"First time?" - jak z tego mema z szubienicą ;d
Ja sie już wypowiedziałem wiele razy pod konkretnymi st, do dodania nic nie mam, bo każdy nawet średnio inteligenty sam jest w stanie to zobaczyć w miejscach, które między innymi wymieniłeś.
Jutro nowe uni, zostaw ten syf TEJ ścisłej topce i niech sie puszują dalej
Naprawić i załatać można, ale po co jak szekle sie zgadzają niemcowi?
-
-
"First time?" - jak z tego mema z szubienicą ;d
Ja sie już wypowiedziałem wiele razy pod konkretnymi st, do dodania nic nie mam, bo każdy nawet średnio inteligenty sam jest w stanie to zobaczyć w miejscach, które między innymi wymieniłeś.
Jutro nowe uni, zostaw ten syf TEJ ścisłej topce i niech sie puszują dalej
Naprawić i załatać można, ale po co jak szekle sie zgadzają niemcowi?
Ale ty jesteś zabawny. A już takie ściemy walisz.... Ban za wakacje w turcji tak deklarowany że specjalnie - a jakoś się przedłużył , nie tylko na 3 dni. Więc sam przygrałeś hipokryto. Próbujesz w tekście pisanym wywołać reakcję jaki ty to inteligentny jesteś, a tam w głowie nic poza sianem nie ma. Później miał być wielki cumback w wykonaniu Gersarda... tym czasem klaunie dalej wisisz na urlopie bo się boisz złoma. Wal te ściemy dalej. Robisz z siebie pośmiewisko nic więcej.
-
Ruda - proszę o publiczną odpowiedź
Czy support Ogame nie widzi co się dzieje na UNI Lacerta, przecież to się w pale nie mieści, kilku TOP graczy pushuje się co widać po ogólnie dostępnych źródłach np. statystyki mmorpg a operatorzy gry tego nie widzą ? Przecież to jest skandal. Co z tego że gracze zgłaszaj do supportu co się dzieje - zresztą nie jest to trudne do odkrycia a operatorzy gry tego nie widzą ? Korzystanie z botów, skanerów i innych "ułatwień do gry" jest tak oczywiste że granie uczciwie w tą grę i osiągnięcie wyższej pozycji w TOP jest praktycznie nie osiągalne a wręcz raczej nawet nie możliwe. Proszę nie odpowiadać mi że zajmujecie się tą sprawą bo zajmujecie się zawsze tylko nie widać efektów, i proszę nie pisać że nie widzicie problemu bo tak dobrego żartu to już dawno nie słyszałem.
A graczy proszę o wypowiedź co sądzicie w w/w temacie.
Dziękuję.
P.S. Dodam że z punktu widzenia programistycznego wyeliminowanie dostępu dla oprogramowania TYPU BOT i podobne jest tak banalnie proste, że programista z podstawową wiedzą jest w stanie to zrobić w kilka godzin :).A drugi programista z podstawową wiedzą jest w stanie to obejść, co widać w wielu większych grach, korzystających z tego typu rozwiązań
Walka z wiatrakami, nie mówiąc już że wygenerowałoby koszt, który możliwe że by się nie zwrócił.
-
Ale ci sami co oszukują, wydają najwięcej anty. Więc są potrzebni. A reszta? Kij im w oko
-
a wiecie że bycie top 1 nie znaczy być najlepszym wielu widać o tym zapomina faktycznie zauważyłem lekki brak sportowej gry grając za antymaterię to jak grać na "czitach" "cheat" = oszustwo czy może powstanie kiedyś universum o podobnych ustawieniach ale bez mozliwosci kupowania antymateri i innych dodatków oprócz komandora ? ?
dla mnie takie universa z antymaterią to faworyzowanie graczy bogatych i dyskryminowanie graczy mniej bogatych lub nawet biednych , ustawiając server z mozliwoscią kupna suorwców itp za kasę pozbawiamy grę czystej rywalizacji przez co mniej osób decyduje się na grę z tego powodu że większości nie stać na to aby móc sobie zagrać i faktycznie mieć jakieś realne szanse na rywalizowanie o czołówkę nie wydając na grę pięniędzy
-
Myślę, że na naszym uni jest stosunkowo mało antymaterii używanej, ale oczywiście mogę się mylić.
Panuje chore przeświadczenie, że bycie w top oznacza ładowanie anty na potęgę..
-
nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre
-
nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre
co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .
widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow
-
co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .
widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow
Nie każdy musi cięzko pracować... trzeba się było uczyć. A ty co się bawisz w rasę panów że czujesz się lepszym od innych ?? Ludzie uczyli się więcej niż ty zapewne , i ciężej zapierdzielają , a to że ty pewnie po rodzince dostałeś posadkę tu czy tam i gówno robisz nie czyni cię lepszym od innych. Własnie pokazałeś że jesteś żałosnym człowiekiem bez życia, skupionym tylko na pokazaniu że pieniądze wygrywają wszystko. Tymczasem przegrałeś życie Siedziąc dodatkowo przy tym w ogame I chwaląc się jaki to wielki pan i władca za psie pieniądze Zero. tyle ode mnie
-
Nie wiem w czym jest problem, odkąd weszła anty ( paczki ) cena anty nie uległa zmianie, mimo inflacji wzrostu plac anty dalej jest w tej samej cenie. Kiedyś za 100 zl mogłeś przez tydzień wyżyć a dziś za 100 zl nawet na waciki CI nie starczy xd. Jak kiedyś najniższa krajowa to było 1500 zl to takie 100 zl wydane w grę to mogło bolec,. Dziś ludzie zarabiają po 3,5k na rękę minimum, i nie trzeba mieć szkoły by tyle zarobić. Owszem koszty życia wzrosły, wydajemy więcej niż kiedyś ale na ogame czas się zatrzymał i wydanie 100 zl nie boli. Dziś zamawiałem maka przez glovo i zapłaciłem 50 zl za 1 zestaw drwala i 1 zestaw 2 for you. Fajnie lubisz maka to samczego, ja sobie mogę odpuścić 2 tygodnie( bo zamawiam min raz na tydzień ) bez maka i mieć 100 zl na gre xd
A po za skrajnymi przypadkami większość ludzi nie wydaje miesięcznie więcej niż 100 zl. Wiec bycie w topce drogo nie kosztuje. Dziś nowe uni i gram sobie dla fanu bez anty i zobacz tez jestem w topce
-
Mi też sie nie podobają paczki i mogę to mówić z czystym sumieniem, bo nie uzylem nigdy nawet zadnej darmowej.
Tylko pomyślmy chwile, czy nie tak było od zawsze? bo jak sobie dobrze przypominam, to np w byle jakim MMO albo placiles miesieczny abonament albo szedles na darmowy piracki server, gdzie wszystko mozna bylo kupic za hajs.
Ile osob by zalozylo konto jesli rejestracja bylaby platna?
Z czego mają sie utrzymywać? z reklam? nawet jakby ogarneli jakies, to pewnie wiekszosc wrzuci adblocka zeby ich nie widziec. A nawet jesli nie, to przy tej frekwencji na serverach to by pewnie z 5 dych zarobili
Też bym chcial ogame bez anty, albo chociaz bez paczek ale to mysle mocno zyczeniowe
Jak ktos duzo wydaje, to pewnie gra sie fajnie ale i prawdopodobnie mocniej boli jak juz padnie
-
wyobraź sobie że są na tym świecie ludzie którzy mają najniższą krajową , mają przy tym rodzinę na utrzymaniu , mają również do zapłacenia rachunki za prąd, wodę, gaz , czy też energię grzewczą typu gaz/węgiel/drewno etc , od początku musisz zarobić na własny dom i zasadzenie przysłowiołego drzewa dla dzieci i wnuków , jak uważasz ? uczciwe jest kupowanie antymaterii aby wyprzedzić innych w topce ? czy bardziej szanowane jest granie bez używania antymateri rywalizując z innymi na tym samym poziomie materialnym ?
edit: widzę że wypowiedział się top 1 świata , prosze każedego o kasowanie tego gracza , myślę że eko dzienne wynagrodzi nam codzienne farmingi takiego konta
PS2; będziecie wydawać na tą grę jak emerytki na rydzyka tak to będzie
jeśli ktoś czuje się lepszy w tą grę tylko dlatego że go stać wydawać kasę na grę , to wg mnie ma strasznie nudne życie , i jest przysłowiowym bananem ,bez charakteru , nie umiejąc czysto grać bo by nie miał szans z nikim , a ta gra przestanie istnieć albo założą servery dla tych którzy będą płacić abonament za grę aby móc zwyczajnie pograć w tak "popularny kliker" chociaż wątpię aby to się urzymało bo normalni ludzie nie wydają na grę pieniędzy , robią to tylko dzieci
-
ps3; nasz drogi top 1 mam nadzieje ze cie porwą i twoi rodzice nie zgodzą się zapłacić okupu za ciebie który przekracza kwotę zakupu antymaterii ktrórą zakupiłeś na tym świecie , szkoda że nie umiałbyś policzyć mojej floty gdybym ci powiedział z jaką prędkością ją wysłałem na dane pz z podanych współrzędnych hehe lepiej kupić grę ofline i sobię pograć bez ludzi a raczej bez botów z małymi kochones
-
taki test dla naszego top 1 : wysyłam z księżyca z pozycji 1:12:12 fsa z prędkością 100% na pola zniszczeń o tej samej pozycji czyli 1:12:12 .... pytanie brzmi o której godzinie wróci mój fs jeśli wyśle go o godzinie 10:00 z prędkością 100% : zgodnie z prędkością naszego uni
• prędkość flot pokojowych 4x
• prędkość flot wojennych 3x
• prędkość flot obronnych 3x
prędkość gs to 310
dodam ze w jedną stronę leci 7:52 z napędem nadprzestrzennym zbadanym na 7 poziom
pytanie brzmi o której godzinie wróci fs wysłany o godzinie 10:00
-
taki test dla naszego top 1 : wysyłam z księżyca z pozycji 1:12:12 fsa z prędkością 100% na pola zniszczeń o tej samej pozycji czyli 1:12:12 .... pytanie brzmi o której godzinie wróci mój fs jeśli wyśle go o godzinie 10:00 z prędkością 100% : zgodnie z prędkością naszego uni
• prędkość flot pokojowych 4x
• prędkość flot wojennych 3x
• prędkość flot obronnych 3x
prędkość gs to 310
dodam ze w jedną stronę leci 7:52 z napędem nadprzestrzennym zbadanym na 7 poziom
Ale trochę to już odbiegło od tematu, rzuciłeś się na anty, a temat dotyczy czego innego. Więc albo skup się na temacie tematu albo załóż nowy , o tym jak złe jest anty. Anty będzie i nic z tym nei zrobisz. Osobiście nie mam nic przeciwko, pod warunkiem że delikwent nie zachowuje się jak Adolf i nie pastwi jak rasa panów nad słabszymi - jako to on nie jest bogacz a reszta to biedaki. P2w zabiło tą grę już dawno, a ci co ciągle ładują w nią hajs po prostu nie mają życia w realu i muszą sobie jakoś kompleksy reperować. W końcu bycie top w Ogame to prestiż na całej dzielni i dodatkowy punkcik do CV... Skoro nie potrafią zagrać normalnie - ich sprawa. Mają moc kupioną za antymaterię i nic z tym nie zrobisz. Takie są realia gier online - wszędzie i zawsze. Natomiast przymykanie oka na wałki , przekręty i wszechobecne nabijanie sobie stat z multikont, czy też z kont zakupionych, czy ustawek / bądź botów pod to robionych już jest tematem do opracowania na to jakiegoś rozwiązania. Z tego co kojarzę to ty zacząłeś klepać na Lacerta całkiem niedawno. Jeszcze spijasz mleko... boś zielony. Wiec... nie rób z siebie takiego bohatera.
-
jasne masz racje ledwo zacząłem grę w 2005 roku na uni 12 gdzie nie było antymaterii a ow (okręt wojenny) nawywało się sw (statek wojenny ) grałem na uni gdzie 300% łapało się do ST i grałem na uni na którym ustanowiono 3 rekordy Polski w ogame a nawet zdarzłyło mi się być właścicielem takiego rekordu
PS2 : DZIS wystartrowalo nowe universum top 70 uzyło antymaterii wystarczy spojrzeć na ranking 70 osób użyło realnych pieniędzy aby być wyżeej w rankingu , to chore
-
Czyli mozna rozumieć, że nie wydajesz w zyciu na kebaby, paoierosy i alkohol i inne zbedne rzeczy?
Nie mozna wydac pieniedzy na fife 23 na ps5, a tym bardziej kupic tego ps5, bo inni jeszc, e graja na ps3?
Dlaczego jest taka tendencja do wyliczania pieniedzy ludziom? 90% ludzi glosuje i oddaje glos na zlodziei, ktorzy jawnie nas okradaja, a potem placzemy, ze ktos ma lepiej? Duzo ludzi ma jeszcze gorzej i mimo, ze wrzucilem pare zlotych w konto to tyle samo miesiecznie wydaje na pomoc potrzebujacym, od licytacji po wplaty na bezposrednie konta. Czemu o to nie zapytasz? Jak Cie nie stac to nie pojedziesz do Dubaju wydac pare zlotych, ale to nie oznacza, ze Ci co jezdza sa gorsi...
Wiesz ja wychodze z zalozenia, zeby wszyscy mieli lepiej, a nie zeby inni mieli gorzej, bo Ty masz gorzej.
Nie dostalem firmy od rodzicow, a do wszystkiego co mam doszedlem sam ciezka praca i duzym ryzykiem, ale Ty bezczelnie oceniles kogos z gory, bo tak Ci sie wydaje...
Jesli chcesz policzyc flote to zapraszam do mnie, Seba nie jest lotnikiem i kazdy o tym wie, nikogo nie neka i nie wiem skad te herezje...
Smutne to jest, ze ktos dla kogos jest wrogiem i celem wielu nieprzyjemnych epitetow tylko dlstego, ze jest osoba, ktorej troche lepiej idzie niz reszcie. Nie znacie, a oceniacie... Po okladce.. Przykre
Rozumiem, ze jesli ktos uprawia sport i wyda miesiecznie 1000 zl na odzywki i inne dodatki, to tez jest gorszy, bo moglby trenowac bez niczego?
Ojjj
-
rozumiem że jak nie wydajesz pięniędzy na grę to musisz być gorszy ? a jak grasz w piłkę nożną to też płacisz trenerowi żeby grac w 1 składzie jak jesteś słaby ? czy ta gra jest odzwierciednikiem bogatcwa ? czy jesli ktos nie wydaje na nią kasy znaczy ze jest biedny i gorszy? moze ja mam 4 ville na marymoncie , a nie chce wydawac kasy na gre to znaczy ze jestem slabszy ? czy znaczy to ze chce rywalizowac z innymi na rownym poziomie ? jedli wydaja 5.000 zl na gre inni wydaja 5.000 zl na firme ale czy to sprawia ze ta gra jest na rownym poziomie i ze top 1 jest lepszy od gracza top 70 czy tylko ten gracz top 1 wydal wiecej kasy na bycie top 1 ?
ludzie ogarnijcie się bo gram w nie które gry i gram na krajowym poziomie gdzie kasa nie ma znaczenia a jestem czołowym graczem w kraju ( w inne gry) chociaz nie powiem w jakie
i proszę nie mówić że każdy płaci za bycie w czołówce czy że każdy bierze sterydy żeby być dobrym w sporcie , to głupie wytłumaczenie , bo ten co używa takiego dopingu jest głupi a każde tłumaczenie się takimi wyjątkami nie usprawiedliwia naszego zachowania to że inni tak robią i są słabi nie znaczy że każdy taki musi być
uważam że jeśli ktoś używa tych samych metod co ci co oszukują w sporcie czy w grach niczym się od nich nie różnią i dla mnie wielki szacunek dla tych którzy grają czysto i dla takich ludzi gram