Ewidentne oszustwa na UNI Lacerta - support nic z tym nie robi

• Ruda - proszę o publiczną odpowiedź

Czy support Ogame nie widzi co się dzieje na UNI Lacerta, przecież to się w pale nie mieści, kilku TOP graczy pushuje się co widać po ogólnie dostępnych źródłach np. statystyki mmorpg a operatorzy gry tego nie widzą ? Przecież to jest skandal. Co z tego że gracze zgłaszaj do supportu co się dzieje - zresztą nie jest to trudne do odkrycia a operatorzy gry tego nie widzą ? Korzystanie z botów, skanerów i innych "ułatwień do gry" jest tak oczywiste że granie uczciwie w tą grę i osiągnięcie wyższej pozycji w TOP jest praktycznie nie osiągalne a wręcz raczej nawet nie możliwe. Proszę nie odpowiadać mi że zajmujecie się tą sprawą bo zajmujecie się zawsze tylko nie widać efektów, i proszę nie pisać że nie widzicie problemu bo tak dobrego żartu to już dawno nie słyszałem.

A graczy proszę o wypowiedź co sądzicie w w/w temacie.

Dziękuję.

P.S. Dodam że z punktu widzenia programistycznego wyeliminowanie dostępu dla oprogramowania TYPU BOT i podobne jest tak banalnie proste, że programista z podstawową wiedzą jest w stanie to zrobić w kilka godzin :).

• "First time?" - jak z tego mema z szubienicą ;d

Ja sie już wypowiedziałem wiele razy pod konkretnymi st, do dodania nic nie mam, bo każdy nawet średnio inteligenty sam jest w stanie to zobaczyć w miejscach, które między innymi wymieniłeś.

Jutro nowe uni, zostaw ten syf TEJ ścisłej topce i niech sie puszują dalej :trollface::trollface::trollface:

Naprawić i załatać można, ale po co jak szekle sie zgadzają niemcowi?:whistling::whocares:

• Ale ty jesteś zabawny. A już takie ściemy walisz.... Ban za wakacje w turcji tak deklarowany że specjalnie - a jakoś się przedłużył , nie tylko na 3 dni. Więc sam przygrałeś hipokryto. Próbujesz w tekście pisanym wywołać reakcję jaki ty to inteligentny jesteś, a tam w głowie nic poza sianem nie ma. Później miał być wielki cumback w wykonaniu Gersarda... tym czasem klaunie dalej wisisz na urlopie bo się boisz złoma. Wal te ściemy dalej. Robisz z siebie pośmiewisko nic więcej.

• A drugi programista z podstawową wiedzą jest w stanie to obejść, co widać w wielu większych grach, korzystających z tego typu rozwiązań :)

Walka z wiatrakami, nie mówiąc już że wygenerowałoby koszt, który możliwe że by się nie zwrócił.

• a wiecie że bycie top 1 nie znaczy być najlepszym :) wielu widać o tym zapomina :) faktycznie zauważyłem lekki brak sportowej gry :) grając za antymaterię to jak grać na "czitach" "cheat" = oszustwo :) czy może powstanie kiedyś universum o podobnych ustawieniach ale bez mozliwosci kupowania antymateri i innych dodatków oprócz komandora ? ?

dla mnie takie universa z antymaterią to faworyzowanie graczy bogatych i dyskryminowanie graczy mniej bogatych lub nawet biednych , ustawiając server z mozliwoscią kupna suorwców itp za kasę pozbawiamy grę czystej rywalizacji przez co mniej osób decyduje się na grę z tego powodu że większości nie stać na to aby móc sobie zagrać i faktycznie mieć jakieś realne szanse na rywalizowanie o czołówkę nie wydając na grę pięniędzy :)

• Myślę, że na naszym uni jest stosunkowo mało antymaterii używanej, ale oczywiście mogę się mylić.

Panuje chore przeświadczenie, że bycie w top oznacza ładowanie anty na potęgę..

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre :)

• nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre :)

co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .

widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami :) i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac :) a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow :)

co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .

widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami :) i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac :) a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow :)

Nie każdy musi cięzko pracować... trzeba się było uczyć. A ty co się bawisz w rasę panów że czujesz się lepszym od innych ?? Ludzie uczyli się więcej niż ty zapewne , i ciężej zapierdzielają , a to że ty pewnie po rodzince dostałeś posadkę tu czy tam i gówno robisz nie czyni cię lepszym od innych. Własnie pokazałeś że jesteś żałosnym człowiekiem bez życia, skupionym tylko na pokazaniu że pieniądze wygrywają wszystko. Tymczasem przegrałeś życie :) Siedziąc dodatkowo przy tym w ogame :) I chwaląc się jaki to wielki pan i władca za psie pieniądze :) Zero. tyle ode mnie :)

• Nie wiem w czym jest problem, odkąd weszła anty ( paczki ) cena anty nie uległa zmianie, mimo inflacji wzrostu plac anty dalej jest w tej samej cenie. Kiedyś za 100 zl mogłeś przez tydzień wyżyć a dziś za 100 zl nawet na waciki CI nie starczy xd. Jak kiedyś najniższa krajowa to było 1500 zl to takie 100 zl wydane w grę to mogło bolec,. Dziś ludzie zarabiają po 3,5k na rękę minimum, i nie trzeba mieć szkoły by tyle zarobić. Owszem koszty życia wzrosły, wydajemy więcej niż kiedyś ale na ogame czas się zatrzymał i wydanie 100 zl nie boli. Dziś zamawiałem maka przez glovo i zapłaciłem 50 zl za 1 zestaw drwala i 1 zestaw 2 for you. Fajnie lubisz maka to samczego, ja sobie mogę odpuścić 2 tygodnie( bo zamawiam min raz na tydzień ) bez maka i mieć 100 zl na gre xd

A po za skrajnymi przypadkami większość ludzi nie wydaje miesięcznie więcej niż 100 zl. Wiec bycie w topce drogo nie kosztuje. Dziś nowe uni i gram sobie dla fanu bez anty i zobacz tez jestem w topce :D

• Mi też sie nie podobają paczki i mogę to mówić z czystym sumieniem, bo nie uzylem nigdy nawet zadnej darmowej.

Tylko pomyślmy chwile, czy nie tak było od zawsze? bo jak sobie dobrze przypominam, to np w byle jakim MMO albo placiles miesieczny abonament albo szedles na darmowy piracki server, gdzie wszystko mozna bylo kupic za hajs.

Ile osob by zalozylo konto jesli rejestracja bylaby platna?

Z czego mają sie utrzymywać? z reklam? nawet jakby ogarneli jakies, to pewnie wiekszosc wrzuci adblocka zeby ich nie widziec. A nawet jesli nie, to przy tej frekwencji na serverach to by pewnie z 5 dych zarobili:beaten:

Też bym chcial ogame bez anty, albo chociaz bez paczek ale to mysle mocno zyczeniowe;)

Jak ktos duzo wydaje, to pewnie gra sie fajnie ale i prawdopodobnie mocniej boli jak juz padnie :P

wyobraź sobie że są na tym świecie ludzie którzy mają najniższą krajową , mają przy tym rodzinę na utrzymaniu , mają również do zapłacenia rachunki za prąd, wodę, gaz , czy też energię grzewczą typu gaz/węgiel/drewno etc , od początku musisz zarobić na własny dom i zasadzenie przysłowiołego drzewa dla dzieci i wnuków , jak uważasz ? uczciwe jest kupowanie antymaterii aby wyprzedzić innych w topce ? czy bardziej szanowane jest granie bez używania antymateri rywalizując z innymi na tym samym poziomie materialnym ? :)

edit: widzę że wypowiedział się top 1 świata , prosze każedego o kasowanie tego gracza , myślę że eko dzienne wynagrodzi nam codzienne farmingi takiego konta :)

PS2; będziecie wydawać na tą grę jak emerytki na rydzyka :) tak to będzie

jeśli ktoś czuje się lepszy w tą grę tylko dlatego że go stać wydawać kasę na grę , to wg mnie ma strasznie nudne życie , i jest przysłowiowym bananem ,bez charakteru , nie umiejąc czysto grać bo by nie miał szans z nikim , a ta gra przestanie istnieć albo założą servery dla tych którzy będą płacić abonament za grę aby móc zwyczajnie pograć w tak "popularny kliker" chociaż wątpię aby to się urzymało bo normalni ludzie nie wydają na grę pieniędzy , robią to tylko dzieci

• ps3; nasz drogi top 1 mam nadzieje ze cie porwą i twoi rodzice nie zgodzą się zapłacić okupu za ciebie który przekracza kwotę zakupu antymaterii ktrórą zakupiłeś na tym świecie , szkoda że nie umiałbyś policzyć mojej floty gdybym ci powiedział z jaką prędkością ją wysłałem na dane pz z podanych współrzędnych :) hehe lepiej kupić grę ofline i sobię pograć bez ludzi :) a raczej bez botów z małymi kochones :)

• taki test dla naszego top 1 : wysyłam z księżyca z pozycji 1:12:12 fsa z prędkością 100% na pola zniszczeń o tej samej pozycji czyli 1:12:12 .... pytanie brzmi o której godzinie wróci mój fs jeśli wyśle go o godzinie 10:00 z prędkością 100% : zgodnie z prędkością naszego uni :)

• prędkość flot pokojowych 4x

• prędkość flot wojennych 3x

• prędkość flot obronnych 3x

prędkość gs to 310 :)

dodam ze w jedną stronę leci 7:52 z napędem nadprzestrzennym zbadanym na 7 poziom

pytanie brzmi o której godzinie wróci fs wysłany o godzinie 10:00:)

• Ale trochę to już odbiegło od tematu, rzuciłeś się na anty, a temat dotyczy czego innego. Więc albo skup się na temacie tematu albo załóż nowy , o tym jak złe jest anty. Anty będzie i nic z tym nei zrobisz. Osobiście nie mam nic przeciwko, pod warunkiem że delikwent nie zachowuje się jak Adolf i nie pastwi jak rasa panów nad słabszymi - jako to on nie jest bogacz a reszta to biedaki. P2w zabiło tą grę już dawno, a ci co ciągle ładują w nią hajs po prostu nie mają życia w realu i muszą sobie jakoś kompleksy reperować. W końcu bycie top w Ogame to prestiż na całej dzielni i dodatkowy punkcik do CV... Skoro nie potrafią zagrać normalnie - ich sprawa. Mają moc kupioną za antymaterię i nic z tym nie zrobisz. Takie są realia gier online - wszędzie i zawsze. Natomiast przymykanie oka na wałki , przekręty i wszechobecne nabijanie sobie stat z multikont, czy też z kont zakupionych, czy ustawek / bądź botów pod to robionych już jest tematem do opracowania na to jakiegoś rozwiązania. Z tego co kojarzę to ty zacząłeś klepać na Lacerta całkiem niedawno. Jeszcze spijasz mleko... boś zielony. Wiec... nie rób z siebie takiego bohatera.

• jasne masz racje ledwo zacząłem grę w 2005 roku na uni 12 gdzie nie było antymaterii a ow (okręt wojenny) nawywało się sw (statek wojenny ) :) grałem na uni gdzie 300% łapało się do ST i grałem na uni na którym ustanowiono 3 rekordy Polski w ogame a nawet zdarzłyło mi się być właścicielem takiego rekordu :) :)

PS2 : DZIS wystartrowalo nowe universum top 70 uzyło antymaterii :) wystarczy spojrzeć na ranking :) 70 osób użyło realnych pieniędzy aby być wyżeej w rankingu , to chore xD

• Czyli mozna rozumieć, że nie wydajesz w zyciu na kebaby, paoierosy i alkohol i inne zbedne rzeczy?

Nie mozna wydac pieniedzy na fife 23 na ps5, a tym bardziej kupic tego ps5, bo inni jeszc, e graja na ps3?

Dlaczego jest taka tendencja do wyliczania pieniedzy ludziom? 90% ludzi glosuje i oddaje glos na zlodziei, ktorzy jawnie nas okradaja, a potem placzemy, ze ktos ma lepiej? Duzo ludzi ma jeszcze gorzej i mimo, ze wrzucilem pare zlotych w konto to tyle samo miesiecznie wydaje na pomoc potrzebujacym, od licytacji po wplaty na bezposrednie konta. Czemu o to nie zapytasz? Jak Cie nie stac to nie pojedziesz do Dubaju wydac pare zlotych, ale to nie oznacza, ze Ci co jezdza sa gorsi...

Wiesz ja wychodze z zalozenia, zeby wszyscy mieli lepiej, a nie zeby inni mieli gorzej, bo Ty masz gorzej.

Nie dostalem firmy od rodzicow, a do wszystkiego co mam doszedlem sam ciezka praca i duzym ryzykiem, ale Ty bezczelnie oceniles kogos z gory, bo tak Ci sie wydaje...

Jesli chcesz policzyc flote to zapraszam do mnie, Seba nie jest lotnikiem i kazdy o tym wie, nikogo nie neka i nie wiem skad te herezje...

Smutne to jest, ze ktos dla kogos jest wrogiem i celem wielu nieprzyjemnych epitetow tylko dlstego, ze jest osoba, ktorej troche lepiej idzie niz reszcie. Nie znacie, a oceniacie... Po okladce.. Przykre

Rozumiem, ze jesli ktos uprawia sport i wyda miesiecznie 1000 zl na odzywki i inne dodatki, to tez jest gorszy, bo moglby trenowac bez niczego?

Ojjj

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• rozumiem że jak nie wydajesz pięniędzy na grę to musisz być gorszy ? a jak grasz w piłkę nożną to też płacisz trenerowi żeby grac w 1 składzie jak jesteś słaby ? czy ta gra jest odzwierciednikiem bogatcwa ? czy jesli ktos nie wydaje na nią kasy znaczy ze jest biedny i gorszy? moze ja mam 4 ville na marymoncie , a nie chce wydawac kasy na gre to znaczy ze jestem slabszy ? czy znaczy to ze chce rywalizowac z innymi na rownym poziomie ? jedli wydaja 5.000 zl na gre inni wydaja 5.000 zl na firme ale czy to sprawia ze ta gra jest na rownym poziomie i ze top 1 jest lepszy od gracza top 70 czy tylko ten gracz top 1 wydal wiecej kasy na bycie top 1 ? :)

ludzie ogarnijcie się bo gram w nie które gry i gram na krajowym poziomie gdzie kasa nie ma znaczenia a jestem czołowym graczem w kraju ( w inne gry) chociaz nie powiem w jakie :)

i proszę nie mówić że każdy płaci za bycie w czołówce czy że każdy bierze sterydy żeby być dobrym w sporcie , :) to głupie wytłumaczenie , bo ten co używa takiego dopingu jest głupi a każde tłumaczenie się takimi wyjątkami nie usprawiedliwia naszego zachowania :) to że inni tak robią i są słabi nie znaczy że każdy taki musi być

uważam że jeśli ktoś używa tych samych metod co ci co oszukują w sporcie czy w grach niczym się od nich nie różnią i dla mnie wielki szacunek dla tych którzy grają czysto i dla takich ludzi gram :) :)